Çözüldü GTA 5'de i7 7700HQ - 1050 Ti darboğaz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Evwier

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Kullandığım laptopu 2017 senesinde aldım. İlk aldığım zamanlardan bu zamana kadar GTA 5 hep yüklüydü. Oyunum orijinaldir. GTA 5'te 1000 saate yakın vakit geçirdim bu cihazda. GTA 5'te kullandığım ayarların tamamı minimum grafik ayarlarıdır. Isınma problemini macun çektirip soğutucu alarak çözdüm. Lakin son 1 haftadır GTA 5'e girdiğimde sürekli anlık takılmalar yaşıyorum. FPS değerlerim düşmediği halde saniyede bir takılma yaşıyorum. Özellikle helikopterle şehir üstünde uçarken oyun oynanamaz hale geliyor. DDU ile bilgisayarımda ki sürücülerimin tamamını kaldırdım. Driver Boost programı aracılığıyla tüm sürücülerimi güncelledim. HD Tune programı ile hard disk kontrolü yaptım. Fakat sorun çözülmedi. Daha sonra sistemimin oyun esnasında zaman zaman %100 bellek ve CPU kullandığını fark ettim. Oyun çözünürlüklerini 800*600'e getirmeme rağmen takılmalar azalsa da bitmedi. Ve yine %100 bellek ve CPU kullandığını tespit ettim. Cihazımda güncel yüksek grafikli tüm oyunları (Bannerlord, CoD WW2, Metro Exodus vb.) Orta ayarlarda yüksek FPS değerlerinde oynayabiliyorum. Bu sorunu sadece GTA 5'te yaşamaktayım. Bu sistemde böyle sorunlar yaşamak garibime gidiyor. Mevcut başlıkları inceledim fakat sorunumu çözemedim.

Sistemim:

• Dell Inspiron 7577.
  • i7-7700HQ-2.8GHz Turbo 3.8GHz.
  • 8 GB RAM.
  • 1TB HDD.
  • 128 GB SSD.
  • 4 GB GTX1050 Ti sürücü sürümü 27.20.100.8681.
  • DirectX 12.
  • Windows 10 Pro sürüm 1909 is derlemesi; 18363.1198.
Adsız5.png
Adsız6.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Darboğaz söz konusu olmaz, grafikleri arttırırsanız ekran kartına yüklenir çözünürlüğü düşürürseniz işlemciye yüklenir.
Sorunun bir çok nedeni olabilir ama sen Driver Booster kurarak her şeyi batırmışsın.
Önce onun kurduğu ekran kartı sürücüsünü sil hatta mümkünse temiz kurulum yap.
Bilgisayarında IObit yapımı program kullanma.
Sonrasında ayarları yükseltmeyi dene, cihazın güçlü bir cihaz, FPS düşme sebebi bu olabilir.
Benim asıl düşündüğüm ise HDD’nin yavaşlığı sebebiyle shaderların yüklenememesi.
Format mı atacağını yoksa sadece kart driverlerini mi kaldıracağını seç sonra hız testi yapacağız.
Story moddamı oluyor bu takılmalar yoksa Online'da mı?
Evet bu çok önemli bir detay, online modda optimizasyon yok.

Online'da bu takılmaları yaşıyorsan normal çünkü Online problemli ama story modda bu sorunları yaşıyorsan bilmiyorum pek bilgim yok FPS'i sabitlemeyi deneyebilirsin

Story moddamı oluyor bu takılmalar yoksa Online'da mı?

Hem story modda hem de Online modda oluyor.

Denetim Masası yerine MSI Afterburner ile oyun içinde kontrol eder misin?

Kontrol ettim video kaydı aldım. Buyurun linki:
Sorunun birçok nedeni olabilir ama sen Driver Booster kurarak her şeyi batırmışsın.
Sonrasında ayarları yükseltmeyi dene, cihazın güçlü bir cihaz, FPS düşme sebebi bu olabilir.
Benim asıl düşündüğüm ise HDD'nin yavaşlığı sebebiyle shaderların yüklenememesi.
Format mı atacağını yoksa sadece kart driverlerini mi kaldıracağını seç sonra hız testi yapacağız.

Evet bu çok önemli bir detay, Online modda optimizasyon yok.

Ekran kartı sürücüsünü NVIDIA'nın sitesinden indirip manuel kurulum yaptım. Eksik driverları emin olmak için driver boost kullandım. Bir youtube videosunda Recep Baltaş anlattığı için kullandım. Tavsiyelerini en kısa sürede deneyceğim.

Darboğaz söz konusu olmaz, grafikleri arttırırsanız ekran kartına yüklenir çözünürlüğü düşürürseniz işlemciye yüklenir.

Ekran kaydı aldım ve paylaşıyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

Oyun HDD'ye mi kurulu? RAM tek slot mu? Yükteyken işlemcin ne kadar ısınıyor?

Oyun HDD'ye kurulu, RAM tek slot. Oyunun ilk dakikasından itibaren takılmalar başlıyor. İşlemci ısısını 75-85 bazlarındayken takılmalar yaşıyorum. Macunu temizletmeyi yeni yaptım ve soğutucu kullanıyorum. İşletim sistemim SSD'ye kurulu ve SSD yüzde 98 dolu sorun buradan çıkıyor olabilir mi?
Sorunun birçok nedeni olabilir ama sen Driver Booster kurarak her şeyi batırmışsın.
Benim asıl düşündüğüm ise HDD'nin yavaşlığı sebebiyle shaderların yüklenememesi.

Evet bu çok önemli bir detay, Online modda optimizasyon yok.

DDU ile ekran kartı driverını kaldırıp yeniden NVIDIA Experience'den kurulum yaptım sorunum çözülmedi. Ayarları yükselttiğimde de aynı şekilde anlık takılmalar yaşamaya devam ettim. HDD taramak için program kullandım sonuçları ektedir. Bilgisayardaki tüm temel güç ayarlarını yüksek grafikli NVIDIA seçtim. Maksimum performansa ayarladım. Oyun HDD'de kurulu. RAM ve CPU %100 olmadığı halde takılmalar yaşıyorum. Olabildiğince ekran görüntüsü aldım hepsi ektedir.

Dosya Ekleri

• after.png
    after.png
    600,8 KB · Görüntüleme: 50
  • denet 2.png
    denet 2.png
    61,8 KB · Görüntüleme: 50
  • denet..png
    denet..png
    58,4 KB · Görüntüleme: 57
  • experience.png
    experience.png
    939,1 KB · Görüntüleme: 63
  • fps düşük.png
    fps düşük.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 50
  • hdd TEST.png
    hdd TEST.png
    23,2 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Sürücülerimi düzeltip söylediğin gibi grafikleri biraz yükseltince takılmalar gitti. Söylediğiniz gibi cihazım grafikler düşükken daha çok ram ve CPU kullandığı için takılma yaşıyormuşum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı