Çözüldü GTA 5'de texture shimmering

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
2
Yer
Ojom - Umbara
Merhabalar, MSAA'yı 8X yapmama rağmen sorun çözülmüyor, etraf özellikle de uzak yerler çizik çizik duruyor nasıl çözebilirim? @Jonathan North

Ekran kartı: RX 590.
Grand Theft Auto V_2021.08.18-17.48-min.jpg

@General Pong Krell oyunu oynarken fark etmemiştim açıkçası, zaten uzun zaman olmuştu oynamayalı. Bugün ya da hiç olmadı yarına bir daha açıp gösterdiğin tırtıklar var mı bakarım.

Şu an için TXAA aktif edip, resolution scale'i de 1.25 yapıp bir denemeni rica edeyim, hatta açabiliyorsan MSAA x2 yapıp son duruma FXAA açık vs kapalı şeklinde bir daha bak derim. Olmazsa dediğim gibi kendim bizzat incelerim :)

Ekran Alıntısı.PNG

Oyun içinde de bu ayarı 16X yapın FPS' ye etkisini gözlemlemedim orman gibi yerlerde ise Shader ayarını "High" yapsanız yeter (Başka oyunlarda rastlamadım ama bu oyunda "Normal" Shader ayarı yakındaki yerlerin görüntü kalitesinin değişmesine sebep oluyor katman katman uzaktaki çimlerin, yolun vb. görüntü kalitesi düşüyor dikkatli bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.) FXAA MSAA ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Bu arada Texture kalitesini "Very High" kullanmanı öneririm VRAM yettiği sürece FPS' ye etki etmiyor.

O gölge seçenekleri içerisinde AMD CHS çözümü olması gerekiyordu, eğer ki o da çözüm açısından etkili olmazsa ki olacağını pek sanmıyorum oyunsal bir problem olabilir belki. Kendi sistemimde deneyip bulabilirsem alternatif çözüm yöntemleri noktasında bilgilendirmelerde bulunabilirim..

Son bir seçenek dahilinde belki AMD grafik denetim masasından tıpkı NVIDIA'daki gibi yapabiliyorsan oyunun exe'sini bulup özel keskinleştirme/bulanıklık vb gibi özel ayarlar yapmanızı sağlayacak seçenekler vs varsa biraz kurcalayabilirsin..

@General Pong Krell , oyunu dün oynadım, hatta iki tane de benchmark videosu kaydı aldım. Bende açıkçası görselde gösterdiğin gibi bir rahatsız edici tırtıklı veya titreyen grafiksel bir problem yoktu. Bugün gönderebilirsem birkaç tane SS göndereyim, videoları da YouTube'a yükleyince hepsine birlikte bakarız yine.
GTAV_6-min.png
GTAV_1.png
GTAV_2.png
GTAV_5.png
GTAV_7.png
GTAV_3.png
GTA5_4.png
1.fotoğrafın boyutu 4MB'ı geçtiği için macburen JPEG'e çevirmek durumunda kaldım, kalite diğerlerine göre pek iyi olmayabilir./SPOILER]

Özellikle binaların ve objelerin boş olduğu kısımlarda SS almaya çalıştım, ben göremedim gibi bir de sen bak istersen zaten kaydettiğim benchmark videolarımı Youtube üzerine yükleyediği zaman hareketli olarak daha da net bir şekilde gözlemleyebiliriz @General Pong Krell :)
.. Objelerin bol olduğu olacak yanlış yazmışım mobildeyim şu an 😅

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı