GTA 5'te FPS sabitlenmesine rağmen drop giriyor

• Konuyu başlatan Emkoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 112
İşletim sistemi
Windows 10
Yok hocam cihaz yeni, 2,5 ay önce aldım, zamanım olursa bakım yaptıracağım
Donanıma bakılırsa cihaz sıfır değil, ikinci el. Eğer almadan önce güzel bir bakımı yapıldıysa şu an bakıma gerek yok. Sıfır denk geldiyse de yıllardır kutunun içinde durduğu için macun kurumuş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanıma bakılırsa cihaz sıfır değil, ikinci el. Eğer almadan önce güzel bir bakımı yapıldıysa şu an bakıma gerek yok. Sıfır denk geldiyse de yıllardır kutunun içinde durduğu için macun kurumuş olabilir.
Doğru tahmin :D ürün 2.el, alırken sahibine bakımlarının yapılıp, yapılmadığını sormamıştım açıkçası, bu yüzden bir baktırmakta fayda var.

Laptobun altını açmak çok işe yarıyordu youtube'da izlemiştim. 10 derece fark ediyordu. Fakat bence burdaki sorun %90 sıcaklık. Laptop full hızda çalışıp aşırı ısınıyor ısıyı düşürmek için işlemciyi kısıtlıyor ve drop oluyor. İşlemciyi az kullanan oyunlarda 2000 mhz'de bırakmak en iyisi. Görev yöneticisinden mhz değerini kontrol edin. Sizin için en iyi ayar 1800 mhz'de olabilir 2500 mhz'de olabilir.

Laptobu standlı kurduktan sonra CPU-Z ile CPU STRESS TEST yapın, 30 dakika boyunca. OPEN HARDWARE MONITOR gibi programlarla min avg max değerlerine bakın. AVG atıyorum 2,10 mhz çıkarsa, sizin için en iyi değer 2,10 mhz'dir. Aynı senaryoda laptobu standsız yere koyarsanız, average sonuç düşük çıkacaktır, performans kaybı yaşayacaksınızdır. Bu tarz ince ayarlar için önerdiğim program, QuickCPU'dur öğrenmesi kolay biraz uğraşın bir daha böyle dertleriniz kalmaz.
hocam demin denedim ve cidden çok işe yaradı, üstüne oyunu 60 FPS'e sabitledim sorun %95 kadarıyla çözüldü. hala ufak tefek droplar var ama olur o kadar da, stand geldikten sonra çözüleceğini umuyorum. ama yinede termal macun kurumuş mu diye baktıracağım, Teşekkürler!

Hocam msi afterburner ile sıcaklıklara bakın bir, ona göre bir şeyler söyleyelim.
şimdilik en son hatırladığım değerleri söyleyeceğim, işlemci 85-90 dereceleri görüyordu, ekran kartı ise 70-80 arasında dolaşıyordu, soğutucu stand ile bu değerler bir nebze azalacaktır

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı