GTA 6 hakkında şüpheleriniz var mı?

Hocam San Andreas'ı neden gereksiz övüyorsunuz. Efsane olsa da abartıldığı kadar müthiş bir oyun değil. Üzerine 4 ve 5 gibi muazzam işler çıktı. Dolu dolu derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.

Oynadığınızdan emin değilim hocam. San Andreas bugün dahi oynanabilecek kadar iyi bir oyun. İçerik anlamında hala daha dolu bir GTA yapılmış değil onun gibi. Hatta genel oyun dünyasında da adamlar yememiş içmemiş oyuna görev kasmışlar. 5 de bu arada muazzamdır, 4 bence değil ama yine ikisi de SA etmiyor.
 
Oynadığınızdan emin değilim hocam. San Andreas bugün dahi oynanabilecek kadar iyi bir oyun. İçerik anlamında hala daha dolu bir GTA yapılmış değil onun gibi. Hatta genel oyun dünyasında da adamlar yememiş içmemiş oyuna görev kasmışlar. 5 de bu arada muazzamdır, 4 bence değil ama yine ikisi de sa etmiyor.

Hocam benim için en özel GTA oyunu San Andreas'tır. En çok oynadığım oyunda odur. Ama burada teknik kısma bakıyorum ben. Açık dünyayı iyi yapan şey oyunda saç, kıyafet değiştirip, spor yapıp, ev alıp ve kız arkadaşlarla takılmak olmuyor. Görevleri asla tekrara düşmüyor evet ama sonuçta eski bir oyun. Açık dünyanın iyi olması için yaşayan bir dünya yapman lazım. Polis, yaya ve araç yapay zekasının oyuncunun tepkilerine doğal bir şekilde ayak uydurabilmesi, yoldan geçerken çevrende gördüğün NPC'lerin yaşamı, insanların günlük döngüsü, çevrende gördüğün binaların, yapıların ve manzaranın iyi olmasından geçiyor. Haritanın büyüklüğü insan diyalogları, araç ve insan çeşitliliği, eylem yoğunluğu gibi. Benim için tüm GTA oyunları kendi yılına göre efsanedir? San Andreas ise en çok sevdiğim GTA oyunudur ama teknik kısma bakarsak eğlence yönünde 5 en iyisidir.
 
Çağ açıp, çağ kapatacak bir oyun olmayacağı aşikar. Açıkçası oyunun fragmanı bile bana oldukça sıkıcı geldi, grafikleri iyileştirilmiş GTA V havasından fazlasını vermiyor. Ana karakterlerin alt yapısı ise oldukça boş olacak.

Bir Nico Bellic ya da Trevor Philips özgünlüğü görmeyeceğiz.
Valla ben de bundan korkuyordum. Tek umudum öylesine sadece "Bakın yapıyoruz ha" diye göstermek için hiç uğraşılmadan yapılmış bir fragman olması, aslında oyunun daha farklı olması.
 
Valla ben de bundan korkuyordum. Tek umudum öylesine sadece "Bakın yapıyoruz ha" diye göstermek için hiç uğraşılmadan yapılmış bir fragman olması, aslında oyunun daha farklı olması.
Emin olun bence öyle olmayacak, bizi yeterince tatmin eder. Millet iyi olacak mı diye endişeleniyor ben ise ps5 bakıyorum tek oyun için :D. Beklentilerin yarattığı sonuçlar işte :D. Eğileceğim tek oyun gta 6. Nezih olunuz diyorum.


Peki spesifik beklentileriniz var mı hocam?
 
Rockstar gibi bir firma balon bir oyun çıkartacağını sanmıyorum ama grafik olarak yoracağını düşünüyorum fiyat olarak da ucuz bir şey kalmadı ki suçlanması gereken firma değil.
 
Rockstar gibi bir firma balon bir oyun çıkartacağını sanmıyorum ama grafik olarak yoracağını düşünüyorum fiyat olarak da ucuz bir şey kalmadı ki suçlanması gereken firma değil.
Rockstar'ın ceo'su gibi bir şeyi 70 dolar olacağını bir açıdan doğrulamıştı zaten. 1 ya da 2 yıl önceydi. Direkt söylemedi ama yeni oyunların 70 dolar olmasının uygun olduğunu söylemişti.
 
Merak ettim, herkesin senelerdir beklediği oyun sonuçta, şunu kötü yapabilir veya bence bunu iyi yapamaz gibi dediğiniz noktaları var mı oyunun?

Rockstar oyunlarını ağır ve ince ince yapan bir firma olduğundan sağlam bir şey tabii ki de gelecek. Fakat insanlar bu oyunu inanılmaz şekilde büyüttüğünden çıkınca tepkilerin bol olacağını kesin bir şekilde söyleyebilirim. Kötü yaparsa diye neden şüphe edelim ki ayrıca? Oyunu biz yapmıyoruz onlar yapıyor. Onlar kaybeder biz de normal bir şekilde devam ederiz.
 
Hikaye açısından bir beklentim yok ama atmosfer açısından oyunun RDR2'den bile daha iyi olmasını bekliyorum.
 

Geri
Yukarı