GTA 6 için heyecanlı mısınız?

GTA sanırım benim kendi oyunculuk serüvenimde bana o açık dünya hissini en güzel hissettirmiş yapımlardan birisidir. Benim GTA ile tanışmam eski PS1'imde GTA 2 oynamam ile olmuştu. Tabi o zamanlar oyun üç boyutlu değildi üstten görünüme sahipti. Ben hep tuhaf bir şekilde Batmobile'e benzettiğimden ötürü Zaizabatsu (Yanlış olabilir telaffuz transkripsiyonudur) ailesinin görevlerini yapardım... Tabii akabinde GTA serisi aldı başını yürüdü ve neler neler çıktı...
Gelelim serinin yeni oyununa... Açıkçası ben temanın California'dan Doğu yakasına ve Miami'ye çekilecek olmasından ötürü son derece memnunum. Miami özellikle seksenler ''Retrowave'' temasının herhalde en büyük kültür ikonlarından birisi olan, çok simgesel bir şehir. Bu noktada bence New Retro Wave akımının da patladığı bir dönemde Miami şehrinde geçecek bir GTA oyunu oynayacak olmamız ziyadesi ile heyecan verici. Tabii eğer Rockstar firmasını az buçuk tanıyorsam bol bol sarkastik şekilde Scarface ve Miami Vice göndermelerinin de olacağını tahmin etmekteyim.
Oyundan benim en büyük beklentim ise, GTA V'te nispeten kırpılmış olan ''Role Play'' öğeleri. Bundan kastım karakterimizin kendi Heroes Journey'sinde bizim tercihlerimize bağlı olarak geçireceği evrim. Bundan da kastım San Andreas'ta çok başarılı bir şekilde serpiştirilmiş olan yeme-içme, gym eğitimleri, dövme, kilo, saygınlık, hatta cinsel güç vb. öğeler... Bunların bir kısmı GTA V'te vardı evet ama önemli ölçüde kırpılmıştı. Üç adet farklı karakterin biz lineer gelişimine ayak uyduruyorduk. Tüm bunların neticesinde ben yeni oyunda karakter ile bağ kurabileceğimiz role play öğeleri yüksek özellikler beklemekteyim.
Bunun haricinde elbette şehirde ne kadar fazla binaya girip çıkabilirsek o kadar iyidir. Yaşayan bir şehirde yer aldığımızı hissetmemiz gerek. Bu noktada da NPC yoğunluğunun beşinci oyuna nazaran çok daha fazla olması gerekmekte bence... Hikaye ? Bence hikaye anlatımı konusunda Rockstar başarılı bir firma. En ciddi takıldıkları era sanırım dördüncü oyunun çıktığı dönemdi. Sulu zırtlak alabildiğine sarkastik detaylarla süslenmiş serinin diğer oyunlarına göre, dördüncü oyun son derece ciddiydi. Yeni oyunun Miami'de geçeceğini düşünürsek eğer elbette böyle ciddi tematikte bir GTA bizleri beklemiyor gibi... Başta da dediğim gibi bol Miami Vice, bol Scarface göndermeleri... Öyle ya da böyle yeni bir GTA oyunu gelmekte ve ben her yeni oyundaki gibi büyük bir heyecanla bekleme modundayım...

Oyun bayağı hypelandı. Merak etmiyor değilim de fiyatı 3 bin TL'nin aşağısında olmayacaktır. RDR2 mesela $59.99.

@Jasoelys, yok ya. Bu oyunu oynarız. Neden olmasın ki? İlla satın almak zorunda değiliz :) Bir şekilde oynarız işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı