GTA 6 için PS6 beklenir mi?

Bilgisayaryorum

Hectopat
GTA 6'nın 26 Mayıs'ta geleceği duyuruldu o yüzden PS5 almayı düşünüyorum ama bir yandan da 2026 veya 27 de çıkacak olan PS6'yı beklesem mi diyorum. PS5'te büyük ihtimalle sabit 30 FPS oynanacak. Siz ne öneriyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 6'nın 26 Mayıs'ta geleceği duyuruldu o yüzden PS5 almayı düşünüyorum ama bir yandan da 2026 veya 27 de çıkacak olan PS6'yı beklesem mi diyorum. PS5'te büyük ihtimalle sabit 30 FPS oynanacak. Siz ne öneriyorsunuz?

Dayım bence beklemene gerek yok PS5 al televizyonda oynayacaksan 30FPS'i çok hissetmezsin zaten, Xbox Series X'im var RDR2 30 FPS, açıkçası yarım saatten sonra rahatsız olmadım.

PlayStation 6'nın (PS6) Grand Theft Auto V'ı deneyimini en üst düzeye çıkaracağı beklense de, konsolun muhtemel 2027–2028 lansmanı GTA VI'nın 26 Mayıs 2026 çıkışıyla çakışmıyor, dolayısıyla PS6'yı beklemek uzun bir süre bekleme anlamına gelir Digital TrendsRockstar Games. PS6 için öngörülen fiyatın 600 USD/GBP civarında olması, ilk stoklarda ciddi talep sıkışıklığı ve yüksek ikinci el fiyatları yaratabilir TechRadar9meters. Bu nedenle, GTA VI'yı çıktığı anda 4K'da oynama hedefiniz varsa, PS5 Pro'ya da mevcut nesil konsol modelleri hâlen en makul seçeneklerdir.

PS6 piyasa etkileri​

PS6 lansmanı öncesinde ve sonrasında piyasada şu dinamikler öne çıkabilir:

1. yoğun talep & kıt stok: PS6'nın ilk partileri genellikle sınırlı sayıda olacağından, ön sipariş ve stok bulma sorunu yaşanacak; bu da başlangıçta fiyatları yükseltebilir TechRadar9meters.
  2. ikinci el piyasası: konsol tükendiğinde, meraklı kullanıcılar ikinci ele yönelecek; PS6'nın ikinci el fiyatları hızlıca üretim maliyetinin üzerinde seyredebilir.
  3. PS5 değer kaybı: PS6 talebi artırdıkça bazı kullanıcılar PS5 modellerini elden çıkaracak; bu da PS5 Pro ve standart PS5'in ikinci el piyasasında arzı artırarak fiyatların bir süre düşmesine neden olabilir?

Özetle, PS6'nın fiyatı ve bulunabilirliği lansman döneminde artış gösterecek, PS5 ürünleri ise geçici olarak daha ulaşılabilir hale gelebilir.

(Kaynak: Chtagpt)

Bilgisayar var hocam Rx6700 xt sistem var ama salonda lamba kapalı koltuğa uzanıp Bi fıfa veya gow oynamanın zevki başka.
Aynı şeyi bilgisayarla da yapabileceğinizi unutmayın. Tabii illa konsola heves ettim diyorsanız siz bilirsiniz.

PS6 Seneye çıksa bile stok sorunları ve fahiş fiyatlardan dolayı çıktığı gibi almanın mümkün olabileceğini sanmıyorum. GTA VI ile aynı anda çıkış yapacağı için konsola normalden çok çok fazla bir talep olacak. Şimdiden kenara bir PS5 atıp sessizce GTA VI beklemek daha mantıklı. GTA VI Çıkışına yakın PS5'lerde bulunması zorlaşmaya başlayacak ve fiyatları artacaktır.

PS6'ya daha var. 2026'da asla çıkmaz daha Pro modeli yeni çıkardılar. 2027 ortalarında çıkar bence ama en en iyi ihtimal 2027 başlarında çıkacaktır. Yani beklenmez. İlla iyi bir deneyim istiyorsanız PS5 Pro alın ama almazsanız da çok üzülmeyin Slim kasada da 1080p 60 Fps muhtemelen çalışacaktır Gta 6.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı