GTA 6 PS5'de 30 FPS olmayacak mı?

Herkese selamlar arkadaşlar, bir konuya değinmek istiyorum, nedense herkes GTA 6'nın PS 5 de 30 FPS oynatacağını söylüyor ama harbiden sinir bozucu, yani üstünde kac yıldır calısan Rockstar Games bir optimizasyon sorununu çözemeyecek mi cidden soruyorum?
Evet 30 FPS oynatacak.
Fragmanda ki görüntü 1440p30 FPS şeklinde kayıt edildi. Ve fragmanda hangi kare hızında ne görüyorsan o.

PS5 dediğin makine çok güçlü bir alet değil. Bu alete yurt dışında fakir işi olarak bakılıyor. İndirimlerde 400 dolar civarına alabiliyorsun. Sadece bizim ülkemizde konsol oyunculuğu PC'ye göre yaygın değil.

Çıkalı olmuş 5 sene nasıl oynatsın. Ki zaten burada ki olay o oyunun PS5'te çalışabilmesi takdir edilesi bir durum.
PS4'te RDR2'nin çalışabilmesi mucize bir şeydi. 30 FPS o kadarda kötü değil bir şey değil. PS4 için remastered olmuş GTA 5 bile stabil 60 FPS vermiyordu.

Burada Rockstar'lık bir olay yok. Adamlar elinden geleni yapıyor zaten. Rockstar gibi bir firma bu oyunu bir adama 50 defa satacak. 60 FPS olsa bile bu pazarlama stratejisidir. Firmalar oyuncular gözünden düşünmez. Hele ki sektörün en iyisi.

Evet 30 FPS oynatacak.
Fragmanda ki görüntü 1440p30 FPS şeklinde kayıt edildi. Ve fragmanda hangi kare hızında ne görüyorsan o.

PS5 dediğin makine çok güçlü bir alet değil. Bu alete yurt dışında fakir işi olarak bakılıyor. İndirimlerde 400 dolar civarına alabiliyorsun. Sadece bizim ülkemizde konsol oyunculuğu PC'ye göre yaygın değil.

Çıkalı olmuş 5 sene nasıl oynatsın. Ki zaten burada ki olay o oyunun PS5'te çalışabilmesi takdir edilesi bir durum.
PS4'te RDR2'nin çalışabilmesi mucize bir şeydi. 30 FPS o kadarda kötü değil bir şey değil. PS4 için remastered olmuş GTA 5 bile stabil 60 FPS vermiyordu.

Burada Rockstar'lık bir olay yok. Adamlar elinden geleni yapıyor zaten. Rockstar gibi bir firma bu oyunu bir adama 50 defa satacak. 60 FPS olsa bile bu pazarlama stratejisidir. Firmalar oyuncular gözünden düşünmez. Hele ki sektörün en iyisi.
1440p dediğimiz çözünürlük performansın içinden geçiyor iyi grafikli oyunlarda. Biz zaten 1440p 60 Fps olur demiyoruz. 1080p 60 olur diyoruz performans modunda. Ki 1440p 30 olacaksa 1080p 60 Fps kesin olur. Performans modu zaten oyunu aşağı yukarı medium ayarlarda açıyor 1080p çözünürlükle kaldıracaktır. Konsol eskidi de teknoloji de arşa çıkmadı. Tabii ki 5 sene önce çıkan oyunlarla şuanki oyunlar bir değil ama şuanki oyunların da grafikleri aşağı yukarı belli. Gta 6 da bundan çok ötede çıkmayacak. Ve söylediğimiz gibi Rockstar gidip de bunu 30 Fps çıkarırsa 1080p çözünürlükte oyuncu kaybeder. Bu oyunu sadece Gta fanları oynamayacak. İlk defa o türde oyun oynayacak adamlar da oynayacak 30 Fps yaparsan adam zaten zar zor oyuna ısınacakken iyice soğur. RDR zamanında 30 Fps hala normal gibi görülüyordu o yüzden çok tepki almıyorlardı. Zaten Rdr'nin o konsolda açılması bile mucize sayılırdı.

İnsanlar neyin kafasını yaşıyor, anlamıyorum. PS5 çıkalı neredeyse 5 yıl olmuş; yani konsol ömrünün yarısından fazlasını tamamlamış. Adamların ne yapmasını bekliyorsunuz? Rockstar, 5 yıllık, eskimiş, ömrünün yarısından fazlasını tamamlamış bir cihaza oyun çıkaracak, farkındasınız değil mi? PS5 30 FPS sabit olursa, gayet başarılı olur. Biraz mantıklı yaklaşın. Adamlar sihir ile yapmıyor bu işi.
Diğer oyunlar 60 yapabiliyor hocam Gta çıkınca ne değişecek? Oyun 2030'da çıkmayacak bu sene çıkacak. Şuanda PS5 performans ayarlarında 60 Fps veriyor çoğu oyunda. Gta da buna bir şekilde adapte olacaktır. Bunu yapamayacak olsa oyunu sadece konsola çıkartmazlardı. Hype varken faydalanıp bilgisayara da ilk günden getirirlerdi. 30 Fps yaparlarsa oyuncu kaybederler. Ve ayrıca PS5 dediğiniz alet aşağı yukarı Rx 6700 gücünde bir alet benim bilgisayarda kullandığım 6600 bile 1440p baya oyun oynatıyor yüksek Fpslerde. Çağlar öncesinden kalmış bir alet değil yani PS5. 1080p medium ayarlarda 60 Fps her türlü alacaktır.

1440p dediğimiz çözünürlük performansın içinden geçiyor iyi grafikli oyunlarda. Biz zaten 1440p 60 FPS olur demiyoruz. 1080p 60 olur diyoruz performans modunda. Ki 1440p 30 olacaksa 1080p 60 FPS kesin olur. Performans modu zaten oyunu aşağı yukarı medium ayarlarda açıyor 1080p çözünürlükle kaldıracaktır. Konsol eskidi de teknoloji de arşa çıkmadı. Tabii ki 5 sene önce çıkan oyunlarla şu anki oyunlar bir değil ama şu anki oyunların da grafikleri aşağı yukarı belli. GTA 6 da bundan çok ötede çıkmayacak. Ve söylediğimiz gibi Rockstar gidip de bunu 30 FPS çıkarırsa 1080p çözünürlükte oyuncu kaybeder. Bu oyunu sadece GTA fanları oynamayacak. İlk defa o türde oyun oynayacak adamlar da oynayacak 30 FPS yaparsan adam zaten zar zor oyuna ısınacakken iyice soğur. RDR zamanında 30 FPS hala normal gibi görülüyordu o yüzden çok tepki almıyorlardı. Zaten RDR'nin o konsolda açılması bile mucize sayılırdı.

Diğer oyunlar 60 yapabiliyor hocam GTA çıkınca ne değişecek? Oyun 2030'da çıkmayacak bu sene çıkacak. Şu anda PS5 performans ayarlarında 60 FPS veriyor çoğu oyunda. GTA da buna bir şekilde adapte olacaktır. Bunu yapamayacak olsa oyunu sadece konsola çıkartmazlardı. Hype varken faydalanıp bilgisayara da ilk günden getirirlerdi. 30 FPS yaparlarsa oyuncu kaybederler. Ve ayrıca PS5 dediğiniz alet aşağı yukarı RX 6700 gücünde bir alet benim bilgisayarda kullandığım 6600 bile 1440p bayağı oyun oynatıyor yüksek FPS'lerde. Çağlar öncesinden kalmış bir alet değil yani PS5. 1080p medium ayarlarda 60 FPS her türlü alacaktır.

Görüşüne saygı duyuyorum, ancak GTA 6'nın 30 FPS ile çıktığı için neden oyuncu kaybetsin? Ne alaka? Asıl tam tersi, GTA 6'nın trailer'ında gösterdiği grafikleri ve kalabalığı büyük oranda karşılayamazsa tepki alır. GTA 6'yı Trailer'dan yola çıkarak söylüyorum, PS5 60 FPS veremez. Eğer PS5, 60 FPS vermeye kalkarsa, o izlediğimiz Trailer'deki grafikler ciddi oranda zayıflar ve şehir çok kalabalıktı. O kalabalık insan sayıları, vs. yarı yarıya düşer ve oyunculardan felaket tepki alır. Ancak bir de PS5 Pro var, belki ona ayrı bir mod getirirler; oyun 30-40-45 arasında gidip gelebilir. GTA 6'nın PS5'te 60 FPS vermesi çok zor.

Görüşüne saygı duyuyorum, ancak GTA 6'nın 30 FPS ile çıktığı için neden oyuncu kaybetsin? Ne alaka? Asıl tam tersi, GTA 6'nın trailer'ında gösterdiği grafikleri ve kalabalığı büyük oranda karşılayamazsa tepki alır. GTA 6'yı Trailer'dan yola çıkarak söylüyorum, PS5 60 FPS veremez. Eğer PS5, 60 FPS vermeye kalkarsa, o izlediğimiz Trailer'deki grafikler ciddi oranda zayıflar ve şehir çok kalabalıktı. O kalabalık insan sayıları, vs. yarı yarıya düşer ve oyunculardan felaket tepki alır. Ancak bir de PS5 Pro var, belki ona ayrı bir mod getirirler; oyun 30-40-45 arasında gidip gelebilir. GTA 6'nın PS5'te 60 FPS vermesi çok zor.
Ne alaka mı? Dostum yıl 2025 oyun belki 2026'da çıkacak bu devirde millet 30 Fps oynatıyor diye eski nesil konsollardan bile uzak duruyor. Fsr gibi teknolojiler kullanıp gerekirse görüntüyü çamur eden ama en azından 45 50 Fps almak isteyen insanlar çok fazla. Gta gibi içeriğin fazla olacağı bir oyunu 30 Fps'de hadi 2 saat oyna 3 saat oyna 10 saat oyna. Bir noktadan sonra insanı sıkar. Gta'yı çok bekleyen kişiler belki tahammül eder oynar ama oyunu zaten çok beklemeyen kitle de olucak. Şahsi söylüyorum çok beklemediğim bir oyunu açıp da 30 Fps oynamam yani. Ve bu oyunun Online tarafı da var 30 Fps online oyun oynanması çok zor. Pvp içeren bir oyun sonuçta. Ayrıca bu devirde kim fragmandaki görüntü kalitesinin aynısını oyundan bekliyor? Fragmandaki görüntünün aynısını isteseler de elde etmeleri zor kimisi oyunu 720p ekranda oynuyor kimisi 4k ekranda. Fragman da galiba 1440p zaten. Doğal olarak 1080p'de oynayacak çoğu kişi o görselliği göremeyecek. E bilgisayara çıktığında da aynısı olacak. Yani işin özeti elbette en yüksek ayarlarda 60 Fps alamaz ama performans modunda zaten görsellik düşecek oyun medium ayarlarda çalışacak PS5 evet eskidi ama 1080p med ayar kaldıramayacak kadar da güçsüz bir konsol değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı