Dusk06
Decipat
Daha fazla
Benim o konuda pek şüphem yok. Gerek fizikler, animasyonlar, oynanış ve genel olarak teknik kısım iyi olur. NPC yapay zekası ve şehrin canlı hissettirmesinin iyi olacağını düşünüyorum da. Umarım adam akıllı bir görev tasarımlı GTA gelir. San Andreas görev çeşitliliği konusunda mükemmeldi. Ama oyunun senaryo işleyişinde sürekli amaç değiştirme havası vardı. Ve kontrolleri günümüz için eski kalmıştı. GTA 4 konu olarak iyiydi. Ama görevleri sıkıcı, tekdüze ve işleyişi bence sıkıcıydı. GTA 5 konu olarak kaos ve Hollywood tarzındaydı ama görevleri eğlenceliydi. Ki yine çok çizgisel bir oyundu. Sinematikler ve geçişler mükemmeldi. Umarım şu oyunda hikaye ile ilgili tüm unsurları çok iyi yapar. RDR2'de öyle yaptılar. Çok uzun olmasına gerek yok.Şu oyundan en büyük beklentim akıllı NPC'ler. Singleplayer'in oyuna bir online havası katması gerekiyor bence, online havasından kastım moron gibi davranan NPC'lerin biraz daha akıllı ve dünyaya dönük olmaları. Bence çok zor bir şey değil bunu yapmak. AI çok gelisti, bence çok rahat yapabilirler bunu.
Hocam RDR2 fizikleri ve grafikleri kullanılsa bile beklenti karşılanır diye düşünüyorum. Bence herkesin düşüncesi benim gibi akıllı NPC'ler ve online/roleplaying kısmı.Yanlış bilmiyorsam GTA oyunlarında bir önceki oyunun temellerini kullanarak bir şeyler yapılıyor. Bazı şeyler geliştiriliyor (fizik motoru, grafikler gibi). Bu yüzden GTA 5'e benzemesi normal gibi. Zaten eski olduğu için bunun üzerine eklenmiştir.
Ben GTA 6'nın nedense çok destansı bir şey olacağını düşünmüyorum. Herkes tamamen markanın eski işlerine olan güveni ile bu oyunun beklentisini yüksek tutuyorlar. Grafiklere ve birkaç videoya bakıp beklenti yükseltmemek lazım. GTA Definitive ve Dan Houser'ın şirketten ayrılmasından sonra hiç beklentim kalmadı. Zaten bildiğim kadarıyla Dan, GTA oyunlarının çoğunluk kısmıyla ilgileniyordu. Bu GTA efsanesinin ardındaki büyük isim o idi. O da gidince ve dediğim gibi Definitive felaketinden sonra umudum kalmadı.
Evet yerleşik kısım az olduğu için doğal olarak insanlarda az o şekilde çok iyi yapmışlar.Nasıl yani hocam, anlayamadım. RDR2'de şehir/kasaba sayısı az mı demek istediniz?
Dan Houser'ın ayrılmasının bu oyuna etki edeceğini pek düşünmüyorum o adam varken de bu oyununun ana konseptinin yapım aşamasında vardı. O Definitive aslında beklentileri karşılamadı değil de fiyatı ülkemizde pahalı olduğu için linç edildi. Abartıldığı kadar kötü bir oyun değildi. Ki o oyunu yan firma yaptı.Yanlış bilmiyorsam GTA oyunlarında bir önceki oyunun temellerini kullanarak bir şeyler yapılıyor. Bazı şeyler geliştiriliyor (fizik motoru, grafikler gibi). Bu yüzden GTA 5'e benzemesi normal gibi. Zaten eski olduğu için bunun üzerine eklenmiştir.
Ben GTA 6'nın nedense çok destansı bir şey olacağını düşünmüyorum. Herkes tamamen markanın eski işlerine olan güveni ile bu oyunun beklentisini yüksek tutuyorlar. Grafiklere ve birkaç videoya bakıp beklenti yükseltmemek lazım. GTA Definitive ve Dan Houser'ın şirketten ayrılmasından sonra hiç beklentim kalmadı. Zaten bildiğim kadarıyla Dan, GTA oyunlarının çoğunluk kısmıyla ilgileniyordu. Bu GTA efsanesinin ardındaki büyük isim o idi. O da gidince ve dediğim gibi Definitive felaketinden sonra umudum kalmadı.
Hocam farklı şeyler eklensin de yeter bana. GTA 5 sıktı haliyle. O kalitede modern başka bir açık dünya oyunu da yok. İşte Florida dediğimiz haritanın tamamı. Miami yani Vice City'de bir tane şehir. Sızdırılan haritada sağda ve üstte bir kaç küçük, büyük şehir daha vardı. Tabiat kısmı daha büyük olur tabii ama yine de şehri de büyük yapmışlar gibi.GTA 6'da sanırım 2 ana şehir olacak kalanlarda kasaba ve küçük eyaletler olacak. Çünkü haritaya baktığımızda yerleşim alanı çok büyük değil, çoğunluk tabiatın doğal hali. Trailer'da da gördük; ormanlar, bataklıklar cestili olacak gibi duruyor.
Haklısınız hocam, bende aynı fikirdeyim. Tek istediğim akıllı NPC'ler. Birde daha fazla satmak için 16 yaşa uygun olduğu belirtiliyor. Bundna kaynaklı da çoğu sahneyi göremiyoruz malumDan Houser'ın ayrılmasının bu oyuna etki edeceğini pek düşünmüyorum o adam varken de bu oyununun ana konseptinin yapım aşamasında vardı. O Definitive aslında beklentileri karşılamadı değil de fiyatı ülkemizde pahalı olduğu için linç edildi. Abartıldığı kadar kötü bir oyun değildi. Ki o oyunu yan firma yaptı.
Hocam farklı şeyler eklensin de yeter bana. GTA 5 sıktı haliyle. O kalitede modern başka bir açık dünya oyunu da yok. İşte Florida dediğimiz haritanın tamamı. Miami yani Vice City'de bir tane şehir. Sızdırılan haritada sağda ve üstte bir kaç küçük, büyük şehir daha vardı. Tabiat kısmı daha büyük olur tabii ama yine de şehri de büyük yapmışlar gibi.
Son dönemde özellikle Steam'de çıkan oyunların içeriği az çok belli. Bu oyun genel kitleye hitap ediyor diye vazgeçerler mi bilmiyorum ama. Ama +18 olacağı kesin zaten.Haklısınız hocam, bende aynı fikirdeyim. Tek istediğim akıllı NPC'ler. Birde daha fazla satmak için 16 yaşa uygun olduğu belirtiliyor. Bundna kaynaklı da çoğu sahneyi göremiyoruz malum. Umarım +18 olarak sunarlar piyasaya.
Pegi 16 etiketi yerine adı belli direkt +18 koysalar bütün sorunlar kalkacak ama bakalım, hayırlısı hocam.Son dönemde özellikle Steam'de çıkan oyunların içeriği az çok belli. Bu oyun genel kitleye hitap ediyor diye vazgeçerler mi bilmiyorum ama. Ama +18 olacağı kesin zaten.
Kodlama 2018 sonu-2019 başında başladı rdr2'den sonra. 2014'te sadece bonnie and clyde senaryosu konuşuluyordu.Oyun 2013'ten beri yapılıyor.
Hayır hocam 2014'te sadece senaryo belli idi. 2018 sonu-2019 başında kodlamaya giriştiler tamamen rdr2 sonrası. 2014'te başlamaları imkansız hem rdr2 hem gta 5'in ps4'e çıkması hem pc'ye çıkması falan. çıktığında 7-8 yıllık bir proje olmuş olacak.Hocam cidden 2014 yıllarında mi başlandı yapımına? Eğer beklentileri karşılamazsa ağır linç yerlerler bu durumda.
Ps4 değil de bilgisayarda test aşamasından bir kayıt. rtx 2080 kullanılıyordu galiba. 2022 yılındakı sızıntıda çıkmıştı tabii bu görüntünün tarihi 2019 2020 civarıydı yanlış hatırlamazsam.PS4'te kaydedildiğini ve 2019-2020 yıllarından bir kayıt olduğunu söylemiş birileri yorumlarda. Bence gerçek duruyor.
Gta definitve edition'ı geliştiren tayfayla gta 6 çalışanları bir değil hocam. Yaptırdıkları firma Grove Street Games, bu marka ile de yollarını ayırdılar daha yeni. Büyük güncelleme getirip düzelttiler birkaç hafta önce. GTA 6'nın yapımı farklı def farklı...Yanlış bilmiyorsam GTA oyunlarında bir önceki oyunun temellerini kullanarak bir şeyler yapılıyor. Bazı şeyler geliştiriliyor (fizik motoru, grafikler gibi). Bu yüzden GTA 5'e benzemesi normal gibi. Zaten eski olduğu için bunun üzerine eklenmiştir.
+17 olarak çıkar +18 zor çünkü satışı ciddi miktarda düşürüyor gta san andreas'ın hot coffee modundan sonra akıllandılar.Haklısınız hocam, bende aynı fikirdeyim. Tek istediğim akıllı NPC'ler. Birde daha fazla satmak için 16 yaşa uygun olduğu belirtiliyor. Bundna kaynaklı da çoğu sahneyi göremiyoruz malum. Umarım +18 olarak sunarlar piyasaya.
Evet satış sorunu oluyormuş, bizim ülkede her şekilde alırlar tabi ama yurt dışında bu durum farklı mıdır bilemiyorum. Ama +17 olarak çıkarsa bu hepimizin aklında olan sahneleri görebilir miyiz sizce yoksa gösterilmez mi?Kodlama 2018 sonu-2019 başında başladı rdr2'den sonra. 2014'te sadece bonnie and clyde senaryosu konuşuluyordu.
Hayır hocam 2014'te sadece senaryo belli idi. 2018 sonu-2019 başında kodlamaya giriştiler tamamen rdr2 sonrası. 2014'te başlamaları imkansız hem rdr2 hem gta 5'in ps4'e çıkması hem pc'ye çıkması falan. çıktığında 7-8 yıllık bir proje olmuş olacak.
Ps4 değil de bilgisayarda test aşamasından bir kayıt. rtx 2080 kullanılıyordu galiba. 2022 yılındakı sızıntıda çıkmıştı tabii bu görüntünün tarihi 2019 2020 civarıydı yanlış hatırlamazsam.
Gta definitve edition'ı geliştiren tayfayla gta 6 çalışanları bir değil hocam. Yaptırdıkları firma Grove Street Games, bu marka ile de yollarını ayırdılar daha yeni. Büyük güncelleme getirip düzelttiler birkaç hafta önce. GTA 6'nın yapımı farklı def farklı...
+17 olarak çıkar +18 zor çünkü satışı ciddi miktarda düşürüyor gta san andreas'ın hot coffee modundan sonra akıllandılar.