GTA 6'nın fiyatı ne olacak?

Hocam bence 80 dolar çok az olur ya çünkü Rockstar isterse oyunu 150 dolar yapsın insanların satın alacağını bildiği için bence en az 100 dolardan çıkarır çünkü şu anki büyük yapım oyunlar zaten 70 dolardan çıkıyor Rockstar bu fiyat sistemini değiştirebilir.

Bir tartışmada biri şöyle bir şey yazmıştı: "çok yüzeysel bakılıyor. GTA 6 çok büyük ihtimalle 100 dolardan satışa sunulacak. Yeni maksimum oyun fiyatı da 100 dolar olacak. Ubisoft, EA gibi firmalar da bu fiyat seviyesini değerlendirecek. İlk başta linç yiyecekler ama sonra ‘gta 6 neden 100 dolar?' sorusu geldiğinde susacağız, çünkü o GTA 6. ancak bu durumun sonucu olarak, diğer firmalar da çıkardıkları tüm oyunları mümkün olan en yüksek fiyattan, yani 100 dolardan satacaklar. Bu da oyunlara zam demek. Şu anda indie oyunlar 20-30 dolar civarında satılıyor. Bu gidişle onların fiyatı da 40-50 dolara çıkacak. Sizce bu iyi mi? Size soruyorum." Ben şahsen GTA 6 için konsol almayı düşünüyorum, yani o kadar oynamak istiyorum bu oyunu. Hatta bir Amerikalı arkadaşıma da sordum, o da bana şöyle dedi: "Yani, haklısın. Bu kadar fazla bir fiyat artışı olmamalı. Ama kimse bunu sorgulamayacak."

Bir tartışmada biri şöyle bir şey yazmıştı: "çok yüzeysel bakılıyor. GTA 6 çok büyük ihtimalle 100 dolardan satışa sunulacak. Yeni maksimum oyun fiyatı da 100 dolar olacak. Ubisoft, EA gibi firmalar da bu fiyat seviyesini değerlendirecek. İlk başta linç yiyecekler ama sonra ‘gta 6 neden 100 dolar?' sorusu geldiğinde susacağız, çünkü o GTA 6. ancak bu durumun sonucu olarak, diğer firmalar da çıkardıkları tüm oyunları mümkün olan en yüksek fiyattan, yani 100 dolardan satacaklar. Bu da oyunlara zam demek. Şu anda indie oyunlar 20-30 dolar civarında satılıyor. Bu gidişle onların fiyatı da 40-50 dolara çıkacak. Sizce bu iyi mi? Size soruyorum." ben şahsen GTA 6 için konsol almayı düşünüyorum, yani o kadar oynamak istiyorum bu oyunu. Hatta bir Amerikalı arkadaşıma da sordum, o da bana şöyle dedi: "yani, haklısın. Bu kadar fazla bir fiyat artışı olmamalı. Ama kimse bunu sorgulamayacak."

Çok güzel bir yazıymış hocam çok doğru. Adamlar ne yapsa bile bir süre sonra bu iş normalleşecek çünkü konu GTA 6.Ben şahsen Dying Light'in yeni oyunu için daha heyecanlıyım😅

80. O da Nintendo'nun taşı atmasından ve oyuncuların Rockstar'ı pohpohlamasından dolayı olursa olacak. Millet gözünde öyle bir büyüttü ki adamlar 80 doların üstünde bir etiket koyarlarsa bu sadece oyuncuların suçu olur başka kimsenin değil. Daha oyundan fragman yokken birşey yokken yok 100 dolar olacak yok şöyle harika olacak yok böyle olacak diye diye öyle kabullenildi ki Rockstar bunu fırsata çevirmek isterse kimse şaşırmaz.

Çok güzel bir yazıymış hocam çok doğru. Adamlar ne yapsa bile bir süre sonra bu iş normalleşecek çünkü konu GTA 6.Ben şahsen Dying Light'in yeni oyunu için daha heyecanlıyım😅
100 dolar diye bir standart asla gelmez önümüzdeki 2 3 yıl boyunca. Kimse EA ve Ubi'nin dandik oyunlarına o parayı vermez. Bırakın Ubisoft'u Gta 6 o paraya çıksa yine kitle kaybederler parası olmayan var o parayı vermek istemeyenler var. Ha tabii kesin alacak olan kitleden kazanacakları para artacağı için mali olarak nasıl etkilenir bilmem ama sürümden kazanmak denilen birşey var sonuçta kafadan atıyorum 100 kişiye 50 dolardan satmaktansa 1000 kişiye 30 dolardan satmak daha karlı eldeki ürün dijital sonuçta.

Eger switch 2ye yaparlarsa switch 2'de 180 dolar olur.

Ya da oyun konsolu ile(Xbox bazinda) beraber 750 dolar olur.
Tabii. Bence az söyledin Switch 2 fiyatı en az 300 dolar olur cihazla aynı paraya satarlar artık. Konsol 600 dolar 750 dolar olması için oyunun 150 dolar olması lazım böyle bir dünya yok. Sektörü bilmeden kesin yorumlar yapmak doğru değil.

100 dolar diyen var 70 dolar diyen var ortalamasını alacak olursak 85 dolar. Peki dolar kuru 2026 da türkiye de ne olur? Bence euro'yu dolar yakalamaya çalışacak ve 50 TL kadar olacak buna göre:

4000 TL civarlarında oyunu edinebiliriz gibime geliyor, aşırı da pahalı değil şuan ki ekonomide.

Eger switch 2ye yaparlarsa switch 2'de 180 dolar olur.

Ya da oyun konsolu ile(Xbox bazinda) beraber 750 dolar olur.
Eki Görüntüle 2533674
Abartmayın hocam. Oyun konsolu için 750 dolar mı demek istediniz.

100 dolar diyen var 70 dolar diyen var ortalamasını alacak olursak 85 dolar. Peki dolar kuru 2026 da türkiye de ne olur? Bence euro'yu dolar yakalamaya çalışacak ve 50 TL kadar olacak buna göre:

4000 TL civarlarında oyunu edinebiliriz gibime geliyor, aşırı da pahalı değil şuan ki ekonomide.
Bir oyuna baya pahalı hatta korkunç pahalı. 80 Euro üzerinden hesaplarsak bu fiyatlara denk gelecektir muhtemelen. Kontrolcü fiyatına oyun almak da çok iyi iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı