GTA 6'nın minimum sistem gereksinimi ne olur?

Abi 2025. RX 500 serisi mi kalır o zaman, GTX serisi mi kalır? Şu anda bile oyun çıksa kaldırmaz çoğu yazdığınız sistem. Tekrar diyorum teknoloji geliştikçe gelişme hızı de gelişiyor.

Ne gelişmiş yahu, 4060 Ti'nin 3060 Ti'nin frame generationlu hali olması mı gelişme? Yoksa 7600'ün 6700XT'den kötü olması mı? Bu sene tamamen fiyaskoydu, hem işlemci hem ekran kartı olarak. Biri DLSS diyor ne VRAM koyuyor ne performans arttırıyor, biri saf güç diyor yazılımsız ürün satıyor, biri geliyor DX12 dışı desteklemeyen kart çıkartıyor oyunlar açılmıyor bile, biri geliyor önceki nesil işlemciye overclock basıp yeni nesil diye satıyor. Bir de bunlar yetmezmiş gibi bazı üper züper zeki arkadaşların aşırı fiyatlandırmasıyla tavan yapan fiyatları da katarsak bomboş bir gelişme.

Yalansa yalan deyin. Şu an bile yeni çıkan oyunlar gelecekte ne olacağını bize açıklıyor.

2019 da RDR2 çıktı. Günümüzde hala o seviyeyi geçen oyun yok optimizasyon sorunlu oyunları saymazsak yani o kadar hızlı gelişmiyor oyun sektörü sadece optimizasyon işini beceremeyen yüksek sistem istiyor hepsi bu.

Oyunun yapımına 2021'de falan başlasalar belki derdim ama oyun kaç yıldır yapılıyor Allah bilir. Her şeyi şuankine uyarlamaya çalışsalar oyun piyasaya çıkmaz.

2019 da RDR2 çıktı. Günümüzde hala o seviyeyi geçen oyun yok optimizasyon sorunlu oyunları saymazsak yani o kadar hızlı gelişmiyor oyun sektörü sadece optimizasyon işini beceremeyen yüksek sistem istiyor hepsi bu.

En büyük örnek TLOU1.

Becerememek değil, istemiyorlar. Bu kadar basit. FSR, DLSS derken rahata alıştı geliştiriciler resmen. Doğru düzgün oyun çıkaramıyorlar bu teknolojiler çıktığından beri fark ettiyseniz. Yıllardır oyun yapan parası olan bir şirket kolaylıkla gerekli testleri yapabilir.

Becerememek değil, istemiyorlar. Bu kadar basit. FSR, DLSS derken rahata alıştı geliştiriciler resmen. Doğru düzgün oyun çıkaramıyorlar bu teknolojiler çıktığından beri fark ettiyseniz. Yıllardır oyun yapan parası olan bir şirket kolaylıkla gerekli testleri yapabilir.

Bana da bilerek yapılıyormuş gibi geldi. Hangi oyundu hatırlamıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam Uzay'da geçen çok sıkıntılı bir oyundu. O oyundan sonra çoğu marka optimizasyon sıkıntılı oyunları tak diye çıkarttılar. TLOU mesela. DX11 olarak çalıştırdığı için çok sıkıntılı çıktı. Bunu oyuncular fark ediyor da koskoca şirket mi fark edemiyor?

E zaten. Aç gözlülük için erken çıkarıyorlar bitmemiş oyunları. Sonra ne oluyor 10 milyon satacak oyun nal topluyor 1 sene sonra. CB2077'den kimse ders almadı.

Bana da bilerek yapılıyormuş gibi geldi. Hangi oyundu hatırlamıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam Uzay'da geçen çok sıkıntılı bir oyundu. O oyundan sonra çoğu marka optimizasyon sıkıntılı oyunları tak diye çıkarttılar. TLOU mesela. DX11 olarak çalıştırdığı için çok sıkıntılı çıktı. Bunu oyuncular fark ediyor da koskoca şirket mi fark edemiyor?

No Man's Sky olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı