GTA Online düşük GPU ve CPU kullanımı

Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX6700XT - 8x4 3000 MHz
GTA Online oynarken FPS düşük gibi geldiği için MSI Afterburner'a bir bakayım dedim, Afterburner'da GPU'nun %30-40 CPU'nun ise %20-30 civarlarında dolaştığını fark ettim. Aynı zamanda 55 FPS üstüne çıkamıyorum. Arabayla hızlandığım zamanlarda FPS 49'a kadar düşüyor. Sorunu bir türlü anlayamadım ayarlarımın hepsi en yüksekte. 60 FPS üstü alabilsem bana yetecek ama alamıyorum bir türlü. Çözümü bilen var mı?
Grand Theft Auto V Screenshot 2020.06.17 - 06.00.22.90.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@Lyraess Şuradaki ayarları yapıp, "Graphics" kısmında "Population Density, Variety ve Distance Scaling" kısımlarını da videodaki gibi yapıp dener misin tekrar?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Lyraess Şuradaki ayarları yapıp, "Graphics" kısmında "Population Density, Variety ve Distance Scaling" kısımlarını da videodaki gibi yapıp dener misin tekrar?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Deneyip geri yazacağım.
Hemen hemen aynı sistemleri kullanıyoruz ve aynı değerleri alıyoruz. Senlik bir problem yok diye düşünüyorum, oyunun online kısmı sıkıntılı bence. Ultra ayarlarda da aynı FPS değerlerini veriyor, ayarları düşürünce de aynı değerleri veriyor.
Olabilir, bilmiyorum vallahi.

Advanced graphics'den bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Offline modda da deneyin bi sorun belki sizde değildir. Veya darboğaz olabilir (ki çok sanmıorum parçalara göre). Bios ve driver güncellemelerini yap. Nvidia denetim masasından herşeyi performansa ayarla. Windows ayarlarında güç seçeneklerinden yüksek performansı seç. Bios ayarlarından performans modunu seçmeyi unutma. Biostan sanallaştırmayı aç. Başka aklıma gelirse yazarım siz de yazın lütfen.

Offline modda da deneyin bi sorun belki sizde değildir. Veya darboğaz olabilir (ki çok sanmıorum parçalara göre). Bios ve driver güncellemelerini yap. Nvidia denetim masasından herşeyi performansa ayarla. Windows ayarlarında güç seçeneklerinden yüksek performansı seç. Başka aklıma gelirse yazarım siz de yazın lütfen.
Offline modda da kontrol ettim 30 dk kadar önce. GPU kullanımı %70 civarlarında CPU ise %40-50 civarlarındaydı. Tek fark hikaye modunda 80-90 FPS oynayabiliyordum. Hayatında story girmeyen bir insanım GTA V'e girdiğim zaman sadece online modunu oynuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı