GTA: San Andreas nasıl oynanılabilir hale getirilir?

Urshifu

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-11400H - RTX 3050 Notebook - 16 GB RAM
- Acer Nitro 5 AN 515-57 nh.qeley.004
Birçoğu nostalji muhabbetlerinden reddetse de GTA: San Andreas çöp gibi bir oyun (oyunla bir problemim yok portu ile problemim var.).

Oyunu 16:9 yapınca native olmuyor stretch'liyor, kontroller kötü kol desteklemiyor, PS2 versiyonunda olan ekstra özellikler (aim-lock vb.) yok, PS2 versiyonunda olan ateş etme efektleri yok, FPS limiti kapanınca oyun oynanmıyor ve bir sürü bunun gibi saçmalık ve hata mevcut oyunda.

Bu tür hata ve saçma şeyleri kaldıran eklentiler var mı?

Ne yapabilirim bunları aşmak için? Şu oyunu adamakıllı sinir olmadan oynamak istiyorum. Quicksave veya checkpoint eklemenin yolu varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

Oynanabilir derken mod mu arıyorsunuz?

Birçoğu nostalji muhabbetlerinden reddetse de GTA: San Andreas çöp gibi bir oyun (oyunla bir problemim yok portu ile problemim var.).

Oyunu 16:9 yapınca native olmuyor stretch'liyor, kontroller kötü kol desteklemiyor, PS2 versiyonunda olan ekstra özellikler (aim-lock vb.) Yok, PS2 versiyonunda olan ateş etme efektleri yok, FPS limiti kapanınca oyun oynanmıyor ve bir sürü bunun gibi saçmalık ve hata mevcut oyunda.

Bu tür hata ve saçma şeyleri kaldıran eklentiler var mı?

Ne yapabilirim bunları aşmak için? Şu oyunu adamakıllı sinir olmadan oynamak istiyorum. Quicksave veya checkpoint eklemenin yolu varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video ile daha oynanabilir hale getirebilirsiniz. Veya alternatif olarak the Definitive Edition project modu vardı ancak maalesef siteye ulaşamadım. Google'a Definitive Edition project yazarsanız ilk çıkanlardan Discord adresi var oradan indirebilirsiniz sanırım.

Oynanabilir derken mod mu arıyorsunuz?
Eklenti olur mod olur. Şu hataları falan kaldırsın da.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video ile daha oynanabilir hale getirebilirsiniz. Veya alternatif olarak the Definitive Edition project modu vardı ancak maalesef siteye ulaşamadım. Google'a Definitive Edition project yazarsanız ilk çıkanlardan Discord adresleri var oradan indirebilirsiniz sanırım.

Teşekkürler, bakacağım.

Eklenti olur mod olur. Şu hataları falan kaldırsın da.

Teşekkürler, bakacağım.

Videodaki araç çalışmıyormuş yeni öğrendim kusura bakmayın hocam. Önerebileceğim fixler silent patch. Widescreen fix. Eğer tek tek uğraşmak istemem derseniz the Definitive project modunu bulabilirseniz oldukça yararlı tek paket halinde bir sürü sorunu çözer.

Korsan versiyonunun orijinalinden daha kaliteli olduğu ender yapımlardan. Rockstar PC portu konusunda cidden rezil bir firma. GTA 5 öncesindeki neredeyse bütün PC portları rezalet durumda.
GTA 5'de de kol bağlanmıyor.

Merhabalar, GTA üçlemesi için ayrı ayrı Improved Classic modları bulunmaktadır. Bu modların içinde Silentpatch, Widescreen Fix ve oyunu toparlayan daha nice mod bulunmakla beraber yanlış hatırlamıyorsam konsol sürümlerine özel görsel efektlerin restorasyonu ve bazı beta içeriklerinin restorasyonu mevcuttu. Üstelik kesinlikle elzem olan downgrade olayı da varsayılan olarak mevcuttur, yoksa yeni sürümler o kadar modu çalıştıramaz.

GTA San Andreas için sorduğunuz için sizinle bu oyunun Improved Classic paketinin linkini paylaşacağım: Improved Classic modu

Yapmanız gereken paketi indirip içindekileri oyunun kurulu olduğu yere (gta_sa.exe'nin bulunduğu yere) atmak ve değiştirilsin mi sorusuna evet demek. Lakin şu konuda da bilginiz olsun, SAMP ve MTA'ya giremeyeceğiniz kadar script modu bulunmaktadır bu pakette. Bu yüzden, multiplayer oynamak için tamamen modsuz bir kopya bulundursanız daha iyi olur.

Ayrıca, konu hakkında daha fazla bilgi isterseniz bu konu hakkında daha önceleri yazmış olduğum şu posta (Konu ismi: 'GTA Trilogy Definitive Edition oynanabilir mi?') gidebilirsiniz.

@WhiteRose Rockstar Games maalesef bütün odağını ve sempatisini konsollara yöneltmiş durumda. Öyle ki, günümüzde Max Payne 3, GTA V ve Red Dead Redemption 2 harici tüm oyunlarının PC portları için önceden yama indirmek ve kimisi için ekstra modlar indirip oyunları düzeltmek lazım. Ya FPS problemleri yaşanır, ya 60 FPS yaptığında bazı görevlerde oyun çöker veya başka türlü buglar görülür, ya oyun doğrudan hiç açılmaz, ya Silentpatch ve Widescreen Fix olmadığı sürece oyuna çeki düzen veren özelliklerden mahrum kalınır ve geniş ekranda abuk subuk bir görüntü alınır... GTA üçlemesi için konuşacağım, en sağlam oyunlarındandır, her birisi devrim niteliğindedir adeta, bana sorarsanız da firmanın bugünlere gelmesindeki başat unsurlardandır, hatta unsurdur. Ama firma, GTA'ların mobil portlarını yapan bir firmaya ucuz bir şekilde remaster yaptırıp bizleri sağmak istemiştir. PC portlarını adam gibi düzeltip üç oyunu da Steam, GOG.com, Epic Games ve kendi mağazaları üzerinden satın alınıp indirilir indirilmez oynanacak hale getirip kimi beta içeriklerini restore edip takdir toplamak ve özellikle GTA 6 için daha da fazla müşteri kitlesi yaratmak varken saçma sapan ve yer işgal etmekten başka bir şeye yaramayan dosya yığınları meydana getirtmiştir Rockstar Games.

Korsan indirmeye bile tenezzül etmem efendim ben böyle dosya yığınlarını.

Son düzenleme:
@PerfectRow4979 Keşke tüm rezillikleri bunlar olsa. Adamlar Manhunt'daki oyunu optik disk harici depolamaya kopyalama korumasını kaldırmadığı için korsan koruması devreye giriyor. Herifler o kadar umursamaz.

@PerfectRow4979 Keşke tüm rezillikleri bunlar olsa. Adamlar Manhunt'daki oyunu optik disk harici depolamaya kopyalama korumasını kaldırmadığı için korsan koruması devreye giriyor. Herifler o kadar umursamaz.
Ah, hocam, ah... İnanın ki sözün bittiği yer artık burası. Şu eski oyunları düzeltmeye ve indirildiği gibi oynanır hale getirmeye kendi içlerinden bir ekip çıkaramadılar gitti. Bir de üzerine sizin dediğiniz bu sorun... Böylesi bir umursamazlık kaçıncı seviye, artık benim lügatımda sayı kalmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı