GTA Trilogy Remastered, GTA 6'nın fragmanı olur mu?

Çocukluğumuzdan beri (2000`ler) GTA ile ilgilenen modcu Tayfun Kumas(TayfunKey) görüşleri: Şirketin ana beyninin olmadığından bahsediyor. Dan Houser yani GTA yapımcısı, mükemmelliyetçi olan yönetici de ayrıldığını açıklamıştı.(RDR 2 çıktığı dönemler ayrıldı)

-ALINTIDIR-
Herkes Dan Houser kısmına takılmış durumda. Leslie Benzies, Michael Kane ve Jeronimo Barrera gibi kemik kitle de firmadan sessiz sedasız ayrıldılar. Bu isimler gittikten sonra Take2 daha fazla Rockstar Games'e müdahale eder oldu. Aksi takdirde Rockstar bu tarz Definitive Edition işine girişmezdi. Girişse de önem gösterirdi. Çevre güzel ama karakterlerle, araç modellemelerinin baştan savma yapılması sinir bozuyor. Editsiz bir şekilde yazıyorum; Bunun PC tarafına gelecek olan modlar ise önce radyo kanalları, ardından da karakter ve araç tasarımları olacak. Ona da muhtemelen Take2 müdahale edecek. Zamanında mod yapıyorum diye Rockstar Warehouse ürünlerini evime dizen firma, şu an mod yapımcılarına bile tereddütleri yok. Bunun en büyük sebebi ise GTA Online sonrası bir nevi mod işine updateler ile kendilerinin girişmesi. Mod demişken, teknik olarak oyunun dosya ve klasörlerini de inceledim. Bizzat aynı tekniksellikte fakat remake tarzında hemen hemen tüm modeller, texturelar ve col dediğimiz fiziksel dosyalar editlenmiş fakat teknoloji eskisi ile aynı. GTA IV sonrası gelen Rage Engine için bu yeni remake modellerle şehri baştan oturtsalardı ve dizilimi buna göre yapsalardı, işte o zaman cidden mükemmel ötesi olabilirdi. Bir noktadan sonra her türlü kalır piyasada diye özenilmemiş. Oyun ile ilgili düşüncelerimi başka bir kaynağa yazacağım. Tüm duygularımı burada harcamak istemiyorum ama son olarak şunu diyeyim; Rockstar, eski Rockstar değil. GTA 6 belkide yaptıkları son iş olabilir.
 
Son düzenleme:
GTA Trilogy ile GTA 6 ile alakası bence kesinlikle olamaz. Bu grafikleri Rockstar yapmış olamaz zaten, ki yapmadı.
GTA 5 mükemmel bir çıkış yaptı. Bence GTA 6 da öyle olacak.
 
O konuda ben de katılıyorum. Olmasa 3-5 şeye el atsalardı. Facia gerçekten. 0.6/10 nedir yahu.
Gaiba Rockstar adam gibi test edememiş. Vice City'de tavan damlatıyordu, San Andreas'ta yerin içinden adam çıkıyordu.

Son dönemlerdeki oyunları anlamak çok güç hangi stüdyo olsun sanki yaptıklarını oyunu 5 dakika bile oynamadan piyasaya sürüyorlarmış gibi. CP77, BF 2042, GTA Trilogy vb. haydi CP77 3-4 kere ertelenince millet çıldırdı da aceleden eksik çıktı desek GTA Trilogy için böyle bir durum da yoktu.

Biz remake yapacağız dediler. Kimse sormadı, kimse istemedi, kimse baskı kurmadı. Yayınladılar ne oyun bir şeye benziyor ne optimizasyon var. Benim RDR2 ile ultra ayarlarda 70 FPS aldığım sistem Vice City'de 45 FPS'e düşüyor, takılıyor. Kim onay vermiş "oo bu oyun olmuş haydi yayınlayalım" demiş ilginç.
 
GTA Trilogy ile GTA 6 ile alakası bence kesinlikle olamaz. Bu grafikleri Rockstar yapmış olamaz zaten ki yapmadı.
GTA 5 gibi mükemmel bir çıkış yaptı. Bence GTA 6 da öyle olacak.
GTA 5 8 yıl önce çıkış yaptı. 8 yılda her şey değişti. O zamanlar en temelinden Windows 8.1 kullanıyorduk, şimdi ise Windows 11.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı