GTA Trilogy'yi nasıl buldunuz?

@395521 Grafiklerden başka neyin farklı olmasını bekliyordun? Hayatında hiç Remastered sürüm oyun oynamadın mı sen?

Yeniden düzenleme ve yeniden yapım arasındaki farkı bilmiyorlar, sonra da niye animasyonlar değişmedi niye oynanış değişmedi diye yakınıyorlar. Bu konuyu defalarca anlattım ama nafile. Herkesin yeniden düzenleme ismi geçince örnek gösterdiği yeniden düzenlenmiş Modern Warfare oyunlarında oynanış değişmiş miydi, yeni mekanikler eklenmiş miydi? Hayır.

Rockstar'ın yayınlamış olduğu üçleme benim için her kapsamda kötü olarak değerlendirilebilecek seviyede.

Vice City ve III oyunlarına çok fazla göz gezdirme şansım olmadı ama San Andreas'tan bahsedecek olursam düzenlenen modeller ve karakterlerin skinleri oldukça komik. Resmen sadece oyuna eski sürümünde de yapabildiğimiz ENB, HD skin, model ve reflection vb. modifikasyonları entegre ederek resmi bir sürüm çıkartmışlar. Zaten hali hazırda oyunun eski sürümü gerek grafik, gerek oynanış açısından, hatta sınırlandırmamak gerekirse her yönden mevcut Trilogy serisinden daha iyi hale getirilebiliyor.

Sözün özü bağımsız modifikasyon geliştiren oyuncular bir Remaster yapıyor olsaydı Rockstar'dan daha başarılı olabilirdi. Çıkış yaptığı fiyatı göz önüne aldığımızda kesinlikle değmeyeceğini düşünüyorum. İndirime girse bile.

Eğer nostalji yaşamak istiyorsanız, benim tavsiyem eski GTA oyunlarından devam ederek hazır veya biraz araştırarak toplayacağınız mod paketleriyle oyunu modlamanız. Emin olun daha iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz.

@395521 Grafiklerden başka neyin farklı olmasını bekliyordun? Hayatında hiç Remastered sürüm oyun oynamadın mı sen?

Bende ona kızıyorum zaten neden Remastered neden halen aynı animasyonlar neden halen aynı sesler? Rockstar Games bu RDR2 GTA V gibi efsane oyunları yapmış bir firma. Remake yapsalardı daha güzel bir iş ortaya koyabilirlerdi.

Olay Remake yerine Remastered yapmaları değil zaten. Olay kötü Remastered yapmaları hepsi bu. Rockstar 20 yıl sonra neden bunların geliştirilmiş hallerini çıkarttı kendinize bunu sorun? Zaten bundan daha iyi 10 tane mod paketi var. Take Two’nun bile Vice City modlarını kaldırttılar. Madem eski versiyonları Steam’den kaldırıyorsun sessiz sedasız . o zaman o oyunlara sahip olan insanlara bu Trilogy’i hediye edicektin. Rockstar sanırım bir dönüm noktası yaşıyor yönetimsel olarak biraz değiştiler.

Haklısınız. Beleş oyunu alsaydım bende kütüphane de duruyor orijinal oyunlar 😁.
Bende de duruyor. Diyorum ya kötü bir izlenim verdiler. Activision’un 20 yıllık COD oyununu 20 dolardan satması gibi sen bu 20 yıllık oyunları modlayıp 50 dolardan kakalarsan ben de ekmek yeme derdindeler derim. Madem bir iş yapıyorsun biraz özen göster. İnsanların kızdığı nokta zaten böyle bir projenin Rockstar altından çıkmış olması.

Günümüze uygun olmayan bir oyunun mekaniklerini, buglarını, yapay zekayı aynı bırakıp sadece grafiklerini ufak cilalayarak 60 dolara satışa sunulmasını savunanları görmek gerçekten üzücü. Eğer 20 yıl öncesinin oyunlarını günümüze çıkaracaksan bunu remake olarak yapmak zorundasın, tıpkı Mafia 1 gibi.

MW gibi FPS oyunlarına yön vermiş baba bir oyunun Remastered versiyonunu örnek sunmak sizi komik duruma düşürür. Çünkü zaten o oyun mekanik olarak günümüz FPS oyunlarına gayet uygundu ve Remastered versiyon ile orijinal versiyonlarına bakarsanız oyunu çizgi filme dönüştürmeyip grafiksel anlamda günümüze çok güzel uyarladıklarını görürsünüz.

Eğer 20 yıl öncesinin oyunlarını günümüze çıkaracaksan bunu remake olarak yapmak zorundasın, tıpkı Mafia 1 gibi.
Mafia 1-2 ile Definitive versiyonları arasında farklar neler? İkisini de çıktıkları zaman severek oynadım ama defleri nasıl ne farkı var grafik dışında?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı