GTA V %100 GPU Kullanımı ve MSI Afterburner Ayarları

Makaleler
9
Merhabalar, GTA V oynarken çok ufak FPS düşmeleri yaşıyorum. 0.1 saniyeliğinde FPS düşüyor, bu da oyunun akıcılığını yerle bir ediyor. GPU kullanımına baktım, oyun içindeyken sürekli %98 ile %100 arasında. MSI Afterburner ile kontrol ediyorum, sıcaklık maksimum 56, bellek kullanımı maksimum 3829 MB.

Sorun neyden kaynaklanıyor acaba? En iyi verim için voltaj ve frekans değerlerini hangi yönde değiştirmeliyim?

Screenshot_2.png

Screenshot_2 - Kopya.png

Son düzenleyen: Moderatör:
En ufak bir sorunda hemen overclock'a başvurmanızı tavsiye etmem. Önce bu sorunun kaynağını bulmak gerekir. %100 GPU kullanımı sorun değildir hatta iyi bir şey. Sıcaklıkta da sorun yok. İşletim sisteminiz nedir? Oyun orjinal mi?

Arkadaşım sistemini yaz bi nasıl yardımcı olalım ?

Sizden geç cevap verdiğim için özür diliyorum, tesadüfen gördüm. Yazdığım gün bildirimlere tıklamışım ama okumamışım her halde. Neyse.

Öncelikle, oyunum orijinal ve sistemim bu:

GPU: PowerColor R7 265
CPU: AMD FX 6350
MB: ASUS M5A97 LE R2.0
RAM: Crucial 4GB 1600MHz CL8
HDD: Toshiba 500GB 7200Rpm
PSU: Cooler-Master RC-430 (Dahili 500W)

Bunun haricinde oyunlarda AMD'nin en berbat sorunu olan GSoD, yani Grey Screen of Death ile karşılaşıyorum. Oyundayken her hangi bir anda gri ekran geliyor, hiç bir şey yapamıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Şimdi yaşadım ve çok sinir bozucu bir olay.

O sıcaktan olabilir , asıl soruna gelecek olursak oyunda population density , ve grass quality gibi ayarları düşür ayrıca advanced graphics ayarlarını kapat.
Sorunu galiba çözdüm. Bellek kullanımı 3980'lerde gezdiğinden dolayı bellek sıkıntısı olabileceğini düşünüp, bir tane 4GB Bellek ödünç aldım ve 8GB Bellek ile oyuna girdim. Sorun çözüldü. Yani en kısa zamanda belleği 8GB yapmam gerekiyor.

Benim şu anda asıl sorunum, AMD'nin GSoD olayı. Bunun için yeni konu açıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı