Çözüldü GTA V %100 işlemci kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nemesis Prime

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Sorunum için bir özet geçeyim. Birkaç gün önce GTA V girdiğimde oyunda arabayla hız yaparken haritanın geç yüklenmeye başladığını fark ettim. Önce HDD kaynaklı olarak düşündüm ama birkaç ay önce GTA V girdiğimde böyle bir problem yoktu. Sorun belki yeniden başlatırsam düzelir dedim ama düzelmedi. Sonra arkadaşımın tavsiyesi üzerine MSI Afterburner ile işlemci ve GPU kullanımına baktım. Sonuç işlemci %100 kullanılıyordu. Ne yaptıysam düşüremedim. Ne yapabilirim? Oyun Orijinal.
Sistem özellikleri:
-i5 6200U.
-GT940M
-16 GB RAM.
-120GB SSD.
-1TB HDD.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ayarlarım ve oyun içi kullanım ekran görüntülerini paylaşabilirsem buraya atacağım.

gta 5 ayar 1.png

gta 5 ayar 2.png

gta 5 ayar 3.png

gta 5 ayar 4.png

gta 5 oyun içi.png

Çözüm
Oyunu tam ekran yapıp görüntü kalitesini de düşürmek işinize yarayabilir. Ekran kartı belleği kullanımı Full iken bende de sorun veriyordu oyun.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Lossless Scaling kullandığım için borderless fullscreen modunda oynuyordum ama deneyeceğim.

@eysw ve @Rahasa yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Oyunu DX11'den DX10'a düşürdüm. Sonra Lossless Scaling'i kapatıp oyunu fullscreen moda geçirdim. Şu an oyun işemciyi %70 civarlarında kullanıyor ve çok nadir %100 görüyor.
Oyunu tam ekran yapıp görüntü kalitesini de düşürmek işinize yarayabilir. Ekran kartı belleği kullanımı Full iken bende de sorun veriyordu oyun.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Lossless Scaling kullandığım için borderless fullscreen modunda oynuyordum ama deneyeceğim.

@eysw ve @Rahasa yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Oyunu DX11'den DX10'a düşürdüm. Sonra Lossless Scaling'i kapatıp oyunu fullscreen moda geçirdim. Şu an oyun işemciyi %70 civarlarında kullanıyor ve çok nadir %100 görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı