Ben darboğaz olduğunu düşünmüyorum. Çünkü MSAA ayarını açmadıkça 1080p'de yüksek seviyedeki ekran kartları, işlemci ekran kartını beslese bile tamamını kullanmıyor. Oyun eski olduğundan artık yeni ekran kartlarını çok zorlamıyor olabilir ya da optimizasyonu sağlam olduğundan. Burası değişkenlik gösterir oyuna göre. Darboğaz olup olmadığını MSAA açıp bakabilirsiniz eğer kapalı ise. Açık olup değerler bu şekilde ise ekran kartını iyi yoran başka oyunlara (RDR2, GoW vs.) yönelebilirsiniz. Ekran kartı sıcaklığı iyi fakat işlemci ısınıyor. İşlemciyi ne ile soğuttuğunuzu bilmiyoruz fakat termal macun sürmenizi tavsiye ederim.
Bu dediğim darboğaz olayı doğru olmayabilir. Ben RTX 3000 ve R5 5000 serisi testlerinde GTA 5'e baktığımda hiç %100 kullanıldığını göremedim. Hep MSAA x4 veya x8 açıldığı ya da çözünürlük 2K veya 4K yapıldığı zaman tam kullanıma ulaştığını gözlemledim.
Buradaki testte MSAA x2 yapılmış ve gelişmiş ayarlar kapalı. Ekran kartı tam kullanıma ulaşamıyor.
Burada ise MSAA x4 yapılmış ve gelişmiş ayarlar açık. Ekran kartı tam kullanıma ulaşıyor.
@ReavenCache, bundan sonrası için bilgisayar bileşenlerinizi öğrenmemiz gerekiyor.