GTA V ekran kartı kullanımı düşük işlemci kullanımı fazla

Fikrisngl

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. GTA V'te %100 CPU kullanırken %40 GPU kullanıyor ayarlar en düşükte. Acaba hangi ayar GPU'ya daha fazla yük bindirir? Bazı oyunlarda düşük ayarlar ve yüksek ayarlarda FPS aynı oluyor çok şaşırıyorum. Bu güne kadar neden düşük ayarlarda oynamışım diyorum. Bunu GTA V üzerinden yardım eder misiniz?

Sistem
Ekran kartı: RX 570 OC
İşlemci: R3 2200G
RAM: 8 GB Ballistix RAM
SSD: 500 GB SSD
PSU: 500W 80+
ANAKART : A320M PRO-E

Son düzenleme:
Sisteminizi paylaşın. Darboğaz mevcut. Çözünürlük ve grafik ayarlarınızı yükseltmeniz ekran kartı kullanımını arttırarak darboğazı düşürecektir.

Selam arkadaşlar. GTA V'te %100 CPU kullanırken %40 GPU kullanıyor ayarlar en düşükte. Acaba hangi ayar GPU'ya daha fazla yük bindirir? Bazı oyunlarda düşük ayarlar ve yüksek ayarlarda FPS aynı oluyor çok şaşırıyorum. Bu güne kadar neden düşük ayarlarda oynamışım diyorum. Bunu GTA V üzerinden yardım eder misiniz?

Grafiklerini yükselt bu darboğazı kapatır ve grafik kartı zorlanır ve daha çok kullanılır. Eğer hareket varsa darboğaz oluşur bu sebepten grafiklerini yükseltmen gerek.

Sistemimi paylaştım.

İşlemci ekran kartına göre düşük kalmış. Üstelik tek kanal bellek de işlemcinin gücünü düşürüyor. Grafikleri arttırarak ekran kartı kullanımını yükseltin.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Ekran kartım 1650Ti. Ekran kartına yük bindirmek için kenar yumuşatma ayarını aç. MSAA 4X yap ve FXAA'yı aç. Bu ikisini açınca benim ekran kartı kullanımı %30'dan %100'e yükseliyor ama aldığım FPS değişmiyor. Çünkü kenar yumuşatma ayarı açık.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Ekran kartım 1650 Ti. Ekran kartına yük bindirmek için kenar yumuşatma ayarını aç. MSAA 4X yap ve FXAA'yı aç. Bu ikisini açınca benim ekran kartı kullanımı %30'dan %100'e yükseliyor ama aldığım FPS değişmiyor. Çünkü kenar yumuşatma ayarı açık.

Teşekkürler deneyeceğim.
İşlemci ekran kartına göre düşük kalmış. Üstelik tek kanal bellek de işlemcinin gücünü düşürüyor. Grafikleri arttırarak ekran kartı kullanımını yükseltin.

Ayarları Ultra'ya alınca 30 FPS'e düşüyor.
Grafiklerini yükselt bu darboğazı kapatır ve grafik kartı zorlanır ve daha çok kullanılır. Eğer hareket varsa darboğaz oluşur bu sebepten grafiklerini yükseltmen gerek.

Grafikleri yükselttim sonuç 80 FPS'ten 30'a düştü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı