GTA V gibi oyunlarda fan sesi çok fazla geliyor

504452

Decapat
Katılım
28 Kasım 2021
Mesajlar
345
Çözümler
1
GTA V ve Ark Survival Evolved gibi oyunlarda aşırı bir şekilde fan sesi çıkıyor. Fan sesini size şöyle tarif edeyim sanki masanızın yanında araba motoru çalışıyor. Kasa boşta ve düşük grafikli oyunlarda gayet sessiz. Ne yapabilirm?
 
Gayet normal. Sıcaklık değerleri yükseldiği zaman cihaz parçaların çok ısınmaması için fanları yüksek devirde çalıştırır. Ancak sıcaklık değerleri çok yüksek ise sıcaklık değerlerini azaltmak için Kasayı temizleyip termal macunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Demek ki oyunlar kasanı zorluyor, sistemin oyunlara göre uygun değil, oyun içi ısı değerlerini paylaşabilirsen daha fazla bilgilendirebilirim.
 
Normal, kendini soğutabilmek için daha yüksek devir ile çalışıyor fanlar. Düşük sistemli oyunlarda daha düşük kullanımlarla çalışıyor sistem. Yüksek gereksinim isteyen oyunlarda ise ekran kartı ve işlemci kullanımı yükseldiği zaman fan hızı da artıyor.
 
Kasa sıfırken de bu sorun vardı.

Hocam sıcaklık yükseldikçe fan hızları ona göre artar. Eğer yine de içiniz rahat değilse sıcaklık değerlerini kontrol edin. Eğer anormal bir artış varsa servise yollayın veya dediğim gibi cihazı temizleyin ve termal macunu değiştirin.
 

Geri
Yukarı