Çözüldü GTA V GPU Kullanımında Ani Düşüş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0netw0

Hectopat
Benim de benzer bir sorunum var. GTA V oyununda en düşük ve en yüksek ayarlarda ekran kartı kullanım yüzdesi bir anda %99 değerinden %0-10 gibi değerler düşüyor. Ekran kartım GTX 750 Ti (MSI). Fabrika hızı, ekstra 150 MHz bellek ve işlemci saat hızı aşırtarak kullanımlarıma karşı bu sonucu alıyorum. Oyun normalde saniyede 70-80 kare verebilirken bu ani düşüşlerden dolayı oynanmıyor. İşlemcim Intel i7 4790K. Noctua 9mm'lik soğutucu kullanmaktayım. 750w gümüş sertifikalı bir güç kaynağım var. Yardımlarınız için teşekkürler. Not: Elimde bir video var youtube'a ekleyip bu cevap üzerinden düzenleme yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde benzer bir sorunum var. GtaV oyununda en düşük ve en yüksek ayarlarda ekran kartı kullanım yüzdesi bir anda %99 değerinden %0-10 gibi değerler düşüyor. Ekran kartım gtx 750ti (msi). Fabrika hızı, ekstra 150mHz bellek ve işlemci saat hızı aşırtarak kullanımlarıma karşı bu sonucu alıyorum. Oyun normalde saniyede 70-80 kare verebilirken bu ani düşüşlerden dolayı oynanmıyor. İşlemcim intel i7 4790k noctua 9mm'lik soğutucu kullanmaktayım. 750w gümüş sertifikalı bir güç kaynağım var. Yardımlarınız için teşekkürler. Not: Elimde bir video var youtube'a ekleyip bu cevap üzerinden düzenleme yapabilirim.

Oyun esnasında mı oluyor oyunu durdurduğunuzda mı?

Oyun esnasında mı oluyor oyunu durdurduğunuzda mı?
Oyun esnasında. Vizelerimden dolayı oyundaki alıntıyı ekleyemedim youtube'a en kısa sürede onu eklemeyi planlıyorum. An itibari ile driverı baştan yükleyip sonucuna göre nvidia live chat ile iletişeme geçeceğim. Windows 10 geçişi sırasında Vram sorunu vardı. Limit olmadığı taktirde 2600MB ekran kartı bellek kulanımını geçip saniyedeki kare sayesinde ciddi düşüşler oluyordu özellikle belli bir süre oynadıktan sonra. Bu sorunu anakartıma ( msi z97 g55 sli ) bios güncellemesi yaparak çözdüm ama şimdi bu sorun başıma geldi. Oyun çıktığında aldım oyun sorunsuz çalıştığı zamanlar benim işlerim oldu, benim işlerim bittiği zaman oyunun update ile beraber hep yeni sorunlar ile karşılaştım.

2 GBlık bellek mi var kartınızda?

Evet. Bellek sorunu çözmüştüm şimdi GPU kullanım oranınıdaki ani düşüş sorunuda çözdüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda görüldüğü gibi inanılmaz derece düşüşler vardı. DDU programı ile bütün intel nvidia driverlarını sildim ve nvidia live chatin bana önerdiği 355.98 sürücüsünü indirdim. Bana kesinlikle update yapmamı söylediler ve öyle denedim. Şu an geforce exp. programını update yaptığı için açamıyorum ama videoda görülen ayarlarda 150Mhz hız aşırtma ile ( hem çekirdek hemde görüntü belleklerinde ) 40 ve üzeri kareyi gündüzleri en yoğun ortamda alıyorum geceleri ise en fazla 80 kare gibi değerler gördüm. Oyunda harita bölge geçişleri ve şehir giriş çıkışlarındaki minik takılmalar harici akıcılık çok güzel oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Texture kalitesini zorladığınız için özellikle mekan değişimlerinde stutter (hatta hitching)olması normal. Gene de oyun motoru o kadar büyük texturelarla iyi uğraşıyor, hödük Unreal Engine bu kaplama akış işinde rezalet mesela.

Shadow Quality ile oynayınca bellek kullanımı ne kadar değişiyor. Yüksek çözünürlüklü gölge mapleri kullanıyorsa (muhtemelen öyledir) etki etmesi lazım.

Ayrıca Soft Shadows denen yerde desteklediği bir GameWorks efekti var mı?(olabilir)

Reflection MSAA ise sanıldığının aksine pek etki etmemesi lazım.

En kritik ayarlar elbette çözünürlük-ki göremedim videoda, hangi çzöünürlük olduğunu- ve Shader Quality. Anti Aliasing da önemli, onlar ne durumda?

Texture kalitesini zorladığınız için özellikle mekan değişimlerinde stutter (hatta hitching)olması normal. Gene de oyun motoru o kadar büyük texturelarla iyi uğraşıyor, hödük Unreal Engine bu kaplama akış işinde rezalet mesela.

Shadow Quality ile oynayınca bellek kullanımı ne kadar değişiyor. Yüksek çözünürlüklü gölge mapleri kullanıyorsa (muhtemelen öyledir) etki etmesi lazım.

Ayrıca Soft Shadows denen yerde desteklediği bir GameWorks efekti var mı?(olabilir)

Reflection MSAA ise sanıldığının aksine pek etki etmemesi lazım.

En kritik ayarlar elbette çözünürlük-ki göremedim videoda, hangi çzöünürlük olduğunu- ve Shader Quality. Anti Aliasing da önemli, onlar ne durumda?
Önce ki yazılarımda belirtmiş olmam gerekiyor video şansa aldığım bir yerdi. Yoksa en düşük ve en yüksek ayarlarda cpu kullanım sorunu oluyor. Şimdilik elimde ki tek çözüm nvidia 355.98 win10 64 bit sürümünü kurmak ve güncellememekte geçiyor. Bununla beraber ekran kartı kullanım yüzdem ( videoda GPU sekmesinde ilk yüzde"%" işaretinin yanındaki rakamlar belirtiyor. İkinci yüzde ise fan hızlarını göstermektedir. Sorun yazılımsal bir sorun yoksa işlemcimin ekran kartını beslememesi için daha önceki videolarımda deneysel gösterdiğim oyun dışında işlemci ile görüntü işlenme durumunda ortaya çıkıyor. Cevabınız için teşekkürler.

Önce ki yazılarımda belirtmiş olmam gerekiyor video şansa aldığım bir yerdi. Yoksa en düşük ve en yüksek ayarlarda cpu kullanım sorunu oluyor. Şimdilik elimde ki tek çözüm nvidia 355.98 win10 64 bit sürümünü kurmak ve güncellememekte geçiyor. Bununla beraber ekran kartı kullanım yüzdem ( videoda GPU sekmesinde ilk yüzde"%" işaretinin yanındaki rakamlar belirtiyor. İkinci yüzde ise fan hızlarını göstermektedir. Sorun yazılımsal bir sorun yoksa işlemcimin ekran kartını beslememesi için daha önceki videolarımda deneysel gösterdiğim oyun dışında işlemci ile görüntü işlenme durumunda ortaya çıkıyor. Cevabınız için teşekkürler.
bir çözüm buldunuz mu ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı