Gta V İçin Fx 8150 Sistem

Mehmet Cengiz

Hectopat
Arkadaşlar yeni bir pc toplamayı düşünüyorum. Aldıktan sonra GTA V pc ye çıkınca mid. ve low ayarda kasmadan oynamak istiyorum. Sistem özellikleri aşağıda:

• AMD Radeon HD 7850 1Gb 256 Bit ekran kartı
  • AMD FX 6100 İşlemci
  • Corsair Vengeance l.profile 8gb soğutuculu ram
  • Thermaltake 600w psu
  • 1tb hdd Seagate

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı DDR3 bellek kullanıyor.
Onun yerinde GDDR5'li bir ekran kartı tercih edip, CPU'da 4300 kullanmanı tavsiye ederim.

8150 - 450 TL
7730 - 150 TL
yerine
4300 - 250 TL
7850 - 350 TL

toplamda yine 600 gibi bir rakam seni çok daha mutlu edecektir.

Arkadaşım öncelikle 128 bitli bir ekran kartının Gta V için zorlanacağını söyleyebilirim. Bu arada arkadaşıma katılıyorum. GDDR5, GDDR3'ten 2 kat daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Bütçeni söylersen daha iyi yardımcı olabileceğim. AMD'de kısılıp kalma, nVidia'yı da deneyebilirsin.

128 bit ekran kartları yeni nesil oyunlarda (Ghosts,GTA V,BF 4 vb.) iş görmüyor diyebilirim. Test ettim;30 fps yani oynanabilir bir oyun için 256 bit bir orta seviye bir ekran kartı ile yeni nesil oyunlarda low, med belki de high görüntü alabilirsiniz. Özetle ; 128 bit ekran kartı tercihin olmamalı.

Öte yandan herkesin bildiği üzere oyun bilgisayarlarında bütçen kısıtlıysa İntel işlemciden vazgeçip AMD almalısın. Bu yönden işlemcin bu işi götürür. 600w güç kaynağı ise donanım update sonucu yeterli olmayabilir bir süre sonra. Anakartı yazmamıssın oraya ama 200-350 lira arası bir anakart da işini görür.

İlk önce teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.Bütçem kısıtlı olduğu için 128b tercih ettim ama uygun fiyata 256bit bakacağım.Ayrıca micro atx anakartı mid.tower kasaya takabilir miyim?
Edit: AMD Radeon HD 7850 1Gb(ekran kartı incelemesi videosunda 1 ve 2gb pek fark etmiyor demiştiler)256 bit ekran kartı.Asus marka zaten kalite :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.Bütçem kısıtlı olduğu için 128b tercih ettim ama uygun fiyata 256bit bakacağım.Ayrıca micro atx anakartı mid.tower kasaya takabilir miyim?
Edit: AMD Radeon HD 7850 1Gb(ekran kartı incelemesi videosunda 1 ve 2gb pek fark etmiyor demiştiler)256 bit ekran kartı.Asus marka zaten kalite :)

Micro atx anakartı midi tower kasaya takabilirsin ama biraz küçük olduğu için sıkıştırmak lazım. Onu halledersin önemli değil ama slot çıkışları uymayabilir... Seçtiğin ekran kartını beğendim. Şu an için seni en iyi götürebilecek ucuz bir kart. Ghz editionları da var. Onlardan alırsan daha iyi performans alacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar ben pc yi neredeyse komple ikinci el alacağım. Sorun çıkartmaz bence çünkü neredeyse hepsi "İhtiyaç fazlası". Benim FX 8150 yi almışlar :D Ben şimdi Core i5 3350p almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir performans verir? Anakart vesaire her şey (ekran kartı hariç) değişecek.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı