GTA V IP'nin ifşa olması ve hesap çalınması

BotBerg

Hectopat
Daha fazla  
Dün gece arkadaşımla GTA Online'da soygun için hazırlık yapıyorduk. Bunu yaparken ben herhangi bir amacım olmadan "drilling in progress...Please stand by..." Yazdım. Neyse kimse ciddiye almadı öyle takılıyorduk. Sonra rastgele sayılar yazdım ve arkadaşım "thats my IP adress" falan tarzı şeyler yazdı. Sonra ortalama 2-3 dakika sonra bir adam bana GTA'nın sohbet kutusundan bir mesaj attı "hasantano IP adress:*Adam buraya bir sayı yazmış IP adres formunda*" ( kullanıcı adım hasantan06 adam o yüzden hasantan06 yazacakmış galiba hasantano yazmış.) Neyse. Ben bunu takmadım çünkü gerçek değil sanıyordum işte LoL lmao vs. yazdım. Sonra arkadaşım bana özelden Türkiye adresleri 31 ile başlıyor kanka gerçek olabilir yazdı. Adamın attığı adres de 31 ile başlıyordu. Sonra adam arkadaşımın aynı formda bir IP adres attı. Arkadaşım adamın bildiğini söyledi. Tabi ben inanmadım. Daha sonra arkadaşım Google'a "whats my IP adress" yazmış ve çıkan IP adres adamın attığıyla tıpatıp aynı. Aynısını bende denedim. Whats my IP adress yazdım ve adamın bana attı IP adres tıpatıp uyuşuyor çok umurumda değildi çünkü, CMD'de ipconfig yazdığımda başka bir IP adres çıkıyor. Modemimin ( 192.168.2.1 ) menüsüne girince IP adresim ayrı bir şey. Ve Google'a böyle whats my IP adress yazınca IP adresin çıkması çok saçma geldi. Tamam çıkabilir ama public yazıyor yani eğer public ise bu IP adresten bir şey yapamazlar gibi geldi.

Bu olaydan önce arkadaşıma huskyf diye birisi arkadaş isteği attı Discord'dan. Ortak sunucu, ortak arkadaş yok adam ID'yi falan sallayıp tutturması çok zor. Hadi ismi tutturabilir ama bir 4 haneli sayı var yanında, onu nasıl tutturdu? Sonra yukarıda bahsettiğim olay yaşandı ve az önce arkadaşıma alexanderm diye birisi arkadaş isteği attı. Huskyf ile aynı muhabbet ortak sunucu vs yok. GTA'daki IP'mi bilen adam ise ismi F-m ile başlıyordu bilmiyorum tesadüf olabilir. Arkadaşıma virüs atıldı, emailine girildi hesaplarının şifresi değişti, bu olaylar yaşandı. Lütfen yardımcı olun. İyi akşamlar.
Arkadaşım da böyle bir konu açtı ama GTA olayını küçükce anlattı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınıza Malwarebytes+Kaspersky Security Cloud ile tam tarama gerçekleştirin.
Bütün şifrelerinizi farklı olacak şekilde değiştirin.
Modeminizi resetleyin.
Google Public DNS'i kurun.
Çalınan hesapları geri alabilirseniz, 2 faktörlü doğrulama ekleyin. Her hesabınıza olmak üzere.

Bilgisayarınıza Malwarebytes+Kaspersky Security Cloud ile tam tarama gerçekleştirin.
Bütün şifrelerinizi farklı olacak şekilde değiştirin.
Modeminizi resetleyin.
Google public DNS'i kurun.
Çalınan hesapları geri alabilirseniz, 2 faktörlü doğrulama ekleyin. Her hesabınıza olmak üzere.

2 Side kurulu ve tarama zaten yaptım. Dediklerinizin hepsi yapıldı. Arkadaşımda bende yaptık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı