GTA V kaplama sorunu

Merhabalar, Geçen ay yeni bir PC topladım ve topladığım PC'de kullandığım işlemciyi Technopat'ın sistem toplama videosunda gördüğüm için gönül rahatlığı ile satın aldım. Fakat anlayamadığım bir sorun var oyunlarda çok çok kısa da olsa anlık takılmalar yaşıyorum. GTA V de çok fazla kaplama sorunu yaşıyorum, yollar binalar her şey kayboluyor. Oyunlar yüksek ayarlarda çok iyi FPS veriyor ama bu sorunlar oluyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Sistem:

Ryzen3 2300X CPU
STRIX RX570 4GB GPU
8 GB RAM
240 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu adımları uygular mısınız?

1) Oyun başladıktan sonra Alt+Tab ile masaüstüne dönün.

2) Başlat çubuğunda boş bir yere sağ tıklayıp Görev Yöneticisi'ni açın.

3) Eğer Görev Yöneticisi küçük halde ise sol alttan "Diğer ayrıntılar" diyip detaylı hale getirin. Zaten detaylı halde ise orada "daha az ayrıntı" yazar, o zaman bu adımı atlayabilirsiniz.

4) Üstten "ayrıntılar" sekmesini açın ve GTA V.exe dosyasını bulun.

5) GTA V.exe'ye sag tıklayıp "öncelik ayarla" diyin. Oradan açılan menüden de "yüksek" seçeneğini seçin.

6) Oyuna geri dönün. Sorun ortadan kalkmış olmalı.

Neden bunları yaptık? Çünkü Windows'un işlemci ve disk önceliği diye bir yönetim şekli var. GTA V çok güçlü ve büyük bir uygulama, sürekli olarak diskten kaplamaları yüklüyor, kullanilmayanları siliyor vs. Bunların hepsini işlemciye talepte bulunarak yapıyor. İşlemci de, tıpkı sıra numarası aldığımız bankalardaki gibi, bütün bu talepleri öncelik sırasına göre değerlendiriyor. Oyunların işlem önceliği, diğer Windows uygulamaları gibi "normal" dedir. Ancak bu kadar büyük bir oyun için önceliği biraz yükseltmekte fayda var.

Bu yöntemin tek dezavantajı, bunu oyuna her girdiğinizde yapmak zorunda olmanız.

Önemli not: Asla öncelik olarak "Gerçek zamanda"yı seçmeyin, bilgisayarınız kilitlenir.

Şu adımları uygular mısınız?

1) Oyun başladıktan sonra Alt+Tab ile masaüstüne dönün.

2) Başlat çubuğunda boş bir yere sağ tıklayıp Görev Yöneticisi'ni açın.

3) Eğer Görev Yöneticisi küçük halde ise sol alttan "Diğer ayrıntılar" diyip detaylı hale getirin. Zaten detaylı halde ise orada "daha az ayrıntı" yazar, o zaman bu adımı atlayabilirsiniz.

4) Üstten "ayrıntılar" sekmesini açın ve GTA V.exe dosyasını bulun.

5) GTA V.exe'ye sag tıklayıp "öncelik ayarla" diyin. Oradan açılan menüden de "yüksek" seçeneğini seçin.

6) Oyuna geri dönün. Sorun ortadan kalkmış olmalı.

Neden bunları yaptık? Çünkü Windows'un işlemci ve disk önceliği diye bir yönetim şekli var. GTA V çok güçlü ve büyük bir uygulama, sürekli olarak diskten kaplamaları yüklüyor, kullanilmayanları siliyor vs. Bunların hepsini işlemciye talepte bulunarak yapıyor. İşlemci de, tıpkı sıra numarası aldığımız bankalardaki gibi, bütün bu talepleri öncelik sırasına göre değerlendiriyor. Oyunların işlem önceliği, diğer Windows uygulamaları gibi "normal" dedir. Ancak bu kadar büyük bir oyun için önceliği biraz yükseltmekte fayda var.

Bu yöntemin tek dezavantajı, bunu oyuna her girdiğinizde yapmak zorunda olmanız.

Önemli not: Asla öncelik olarak "Gerçek zamanda"yı seçmeyin, bilgisayarınız kilitlenir.
Denedim ve benchmark yaptım fps gayet iyidi fakat zaman zaman aynı sorunu tekrar yaşadım,tam olarak doğru yaptığımı düşünmüyorum zamanım kısıtlıydı ve yanlış bir yere tıkladım sanırım. Tekrar deneyeceğim teşekkürler. Açıkçası sistemimin böyle bir sorun yapacağını düşünmüyordum çünkü çok daha büyük oyunları kurup oynamıştım.

Denedim ve Benchmark yaptım FPS gayet iyiydi fakat zaman zaman aynı sorunu tekrar yaşadım, tam olarak doğru yaptığımı düşünmüyorum zamanım kısıtlıydı ve yanlış bir yere tıkladım sanırım. Tekrar deneyeceğim teşekkürler. Açıkçası sistemimin böyle bir sorun yapacağını düşünmüyordum çünkü çok daha büyük oyunları kurup oynamıştım.

Üstat sonra ne oldu durumu nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı