GTA V neyi farklı yaptı?

Çok güzel grafiği ile serbest dolaşması ile güzel görünen oyuna online mod ekle de nasıl patlamasın hem arkadaşların ile oynayıp yarış yapabiliyor hep arkadaşınla birlesip milleti öldürüp sinir edebiliyorsun ve bunlar çok güzel grafik oyunda bir çok özellik olan oyunda patlamasında ne yapsın
 
Hocam öncelikle söyleyim ben oyunu taa PC'ye ilk çıktığında alıp oynadım yani bayağı oluyor ancak hala karakterleri, görevleri, dünyanın detaya olan önemini hatırlıyorum.

Daha geçen hafta Cyberpunk 2077'yi bitirdim ve şunu söyleyebilirim ana hikaye görevlerinin çoğunu ve yan karakterlerin önemli bir kısmını unuttum.

GTA 5 çıktığında çok yenilikçi ve çok az oyunda görülmüş bir emeğin ürünüydü tabii emeğin karşılığı olarak beğenildi.

Ne yaptı sorusuna gelirsek. Öncelikle ne olduğunu bildi. Oyun çatır çatır bir aksiyon oyunu ve bir karakter hikayesi oyun bunu biliyor ve bunlara yükleniyor. Bu gün bile los santos kadar canlı bir şehir görmedim hala NPC'lerin kendi işlerine baktıklarını yer yer komik şeyler söylediklerini hatırlıyorum. Zaten oynanış ve mekanikler çok iyiydi bazı konularda GTA 4'e göre bir adım geri olsa da bunu geri kalan yönlerle telafi ediyordu.

Günümüzde ise oyunun modlanabilirliği Online'ın iyi olması anladığım kadarıyla bu oyunu hala en çok satanlar listesine sokuyor.

Cyberpunk ve Assassin's Creed gibi oyunlar benim GTA 5'in nasıl büyük bir oyun olduğunu hatırlamamı sağlıyor 😂😂
 
Ubisoft gibi kopya oyun çıkarmıyorlar derken :D ? Ne alaka Assassin's Creed, Far Cry, r6Siege serileridemi kopya? Hele ki r6Siege'nin benzeri bir FPS oyunu yok cahilce yorumlardan kaçının bence.

Ubisoft'un çoğu oyunu birbirine benziyor demek istemiş @Danotella adlı arkadaş.
 
Ubisoft gibi kopya oyun çıkarmıyorlar derken :D ? Ne alaka Assassin's Creed, Far Cry, R6Siege serileridemi kopya? Hele ki R6Siege'nin benzeri bir FPS oyunu yok cahilce yorumlardan kaçının bence.

Bir yerden sonra döngüye giriyorlar. Uzun zaman sonra Valhalla ile istediğimizi yaptılar. Adamlar bayağı büyük iyi etkinlikler yapmışlar.
 
GTA serisinin yükselişi malum 3. oyunun piyasaya devrim getirmesiyle oldu. O zaman için büyük bir nimet ve yeni bir teknoloji olan tps kamerası, insanlara karakterini görme ve onun gelişimine adım adım tanık olmasını sağlayarak kendine bağlamayı başardı. 3'üncü oyunun başarısından sonra, Vice City içerik ve görev bakımından klasikleşmiş hollywood senaryolarını bilgisayar içinden oynamasıyla insanlarda tekrardan yeni bir aydınlanma yarattı.

Bu oyundan sonra Rockstar piyasaya hala mod ile desteklenen ve insanların deli gibi oynadığı GTA San Andreas'ı sürdü. (ya da insanların tabiri ile GET'a: Sa :D) önceki oyunlardan çok çok daha fazla içerik dönemine göre çok uzun bir senaryo ve büyük bir harita ve ayrıca çok riskli ama bir o kadar da gene insanları kendine bağlayan cj ile oyun tam olarak GTA'nın yükselişini yaptı. Bu dönemden sonra GTA için yavaşlayan Rockstar, 2 farklı DLC tadında oyun çıkardı. (chinatown ve Vice City stories)

Evet, genel olarak şöyle bir özet geçtiğimize göre gelelim asıl konuya: GTA V neyi farklı yaptı? Rockstar son iki DLC tadında olan oyundan sonra 2009 yılında GTA 4'ü piyasaya sürdü. Bazı kesimler hiç beğenmezken bazı kesimler oyunu en iyi oyun olarak ele aldı. (ki ben Technopat üyelerine göre azınlık olan oyunu seven kısımdanım.) Hikayeyi özetlememe gerek yok sanırım? Niko bellic kuzeni tarafından amerikan rüyasını yaşamak için Amerika'ya davet edilir. Niko savaştan sonra silah görmek istemediğinden iyi bir seçim olduğunu düşünür fakat işler hiç öyle gitmez. Evet, kısaca senaryo bundan ibaret. Baktığınız zaman senaryo her zaman aynı aslında GTA oyunlarında. Karakter(ler) vardır. Başkaları tarafından illegal işlere yönlendirilir ve olaylar arapsaçına döner. Senaryo her insanın ilgisini çekecek türden. Burada takdir etmek lazım Rockstar'ı.

Oyun tam olarak gerçekçiliğe yakın olan bir süspansiyon sistemi ile karşılıyor sizi. Araba ile cebelleşirken bir yandan oyuna alışmaya çalışıyorsunuz. Her neyse. İlk evinizi aldınız. Etrafta olaylar koptu, arapsaçı hikayeyi bitirip evlerinizde rahat rahat takılıyorsunuz. Birden dışarı çıkmak istediniz, daha sonra araçları saydınız. 1, 2, 3.. Nasıl? Araç modelleri tamamen aynı mı? Yapma canım, adamlar yeni shader ekleyip kaplama atmışlar sen de... Ne oluyor biliyor musunuz? Oyun bir yerde size kopya gibi geliyor. Eğer 4 senedir 5. oyunu oynamış biri iseniz size çok tanıdık gelir. Hadi onu geçtim, oyunun birçok alanı 5. oyundan daha iyi. Hafif RPG ögeleri, insanlar ile konuşmak, iyi olduğunu söyleyemediğim ama mantıklı bir yapay zeka... Bunların birçok kısmı 5. oyundan iyi.

Şimdi diyecekler vardır. "oyunu zorlaştıran süspansiyon sistemi iğrenç, yapay zeka kötü, silah sekmesi yok." evet, bunlar doğru fakat ne bileyim yani bana aynı şeyler gibi geldi. Ayrıca oyunun aynı motor ile yapıdığını da unutmayalım. Yani küçük bazı düzeltmeler ile birçok şey 5. oyun ile aynı olabilir teoride.

Sanırım artık bitirmeliyim. Ne diyeceğimi bilemedim içimi döktüm. Sizce ne farklı bu oyunda? Yazın, anlatın, tartışalım. İyi forumlar...

GET'a sa zaman zaman sarandires de olduğunu unutmayalım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı