GTA V'de Windows 8.1'de daha düşük FPS mi alırım?

301230

Decipat
Yer
???
Bilgisayarın son zamanları olduğu için, ilk aldığım işletim sistemi ve anakarta gömülü Home Single Language lisansı olduğu için, Windows 8.1'e geri döndüm. Windows 10'da GTA V'de normal ayarlarda 60-85 FPS alıyorum, Windows 8.1'de sanki daha düşük FPS alırmışım gibime geliyor, sizce FPS düşüşü yaşanır mı?

Nvidia 840M 2 GB DDR3 800 MHz Ekran kartı.
i7-5500U 64 bit İşlemci.
12 GB DDR3 800 MHz Bellek.

Bilgisayarı ilk aldığım gibi içinde Windows 8.1 Home Single Language vardı, anakarta gömülü şekilde Windows 8.1 Home Single Language lisansım bulunuyor. Yani Windows crackli değil.

Bence rahatsız edici drop, kasma veya buna benzer bir rahatsızlık gözlemlemiyorsanız geçiş yapmanıza değmez, ama zamanınız bolsa ve uğraşmak istiyorsanız deneme amaçlı Win7 Ultimate ve Win10 Home Single Language sürümlerini tek tek yükleyip benchmark değerlerini de raporlayıp birbirleriyle kıyaslayabilirsiniz, ama benim tahminim bu üç işletim sisteminden en stabil deneyim sunanının Win 7 ve 8 olacağı görüşündeyim bu sistem için, ortalama FPS olaraksa birbirlerinden çok farklı değerlerin olduğu bir tablo da ortaya çıkmayacaktır diye düşünüyorum.

Bu durum her ekran kartında geçerli değil. Bazı ekran kartlarının Windows 8.1'de bariz bir şekilde daha kötü çalıştığına şahit oldum.

Ama neyse ki arkadaşın ekran kartı modeli Windows 8.1 ile tamamen uyumlu.

Oyun konusunda Windows 8.1 ile devam etmeni tavsiye ederim. Sırf güvenlik endişelerim olmasaydı bende Windows 8.1 kullanıyor olurdum. Gel gör ki Windows 10'da kapana kısıldım. -_-
Bilinçli bir kullanıcıysanız güvenlik hakkında hiç endişelenmeye gerek yok. Ben 5 senede bu bilgisayar ile kendimi "donanımsal-yazılımsal" konularda geliştirdim, siz ise Linux dağıtımı hazırlıyorsunuz, Windows 8.1'den hiç endişelenmeyin. Oldukça bilgili birisiniz bu tür konularda.

Bilinçli bir kullanıcıysanız güvenlik hakkında hiç endişelenmeye gerek yok. Ben 5 senede bu bilgisayar ile kendimi donanımsal yazılımsal konularda geliştirdim, siz ise Linux dağıtımı hazırlıyorsunuz, Windows 8.1'den hiç endişelenmeyin. Oldukça bilgili birisiniz bu tür konularda.
Hocam ben maalesef internet dünyasında standart son kullanıcı muamelesi görmüyorum. Sizinkilerin aksine çok düşmanım var benim. Sunucu işlerim de en büyük sebebi. Kendi yazdığım bir virüs ile Windows 7, 8 ve 8.1'i aştım. Ama Windows 10'u aşamadım. Neden şimdi Windows 10 kullanmayayım ki. :) Gerçi yakında Linux'e geçeceğim gibi ama.

Bence rahatsız edici drop, kasma veya buna benzer bir rahatsızlık gözlemlemiyorsanız geçiş yapmanıza değmez, ama zamanınız bolsa ve uğraşmak istiyorsanız deneme amaçlı Win7 Ultimate ve Win10 Home Single Language sürümlerini tek tek yükleyip benchmark değerlerini de raporlayıp birbirleriyle kıyaslayabilirsiniz, ama benim tahminim bu üç işletim sisteminden en stabil deneyim sunanının Win 7 ve 8 olacağı görüşündeyim bu sistem için, ortalama FPS olaraksa birbirlerinden çok farklı değerlerin olduğu bir tablo da ortaya çıkmayacaktır diye düşünüyorum.
Bu cihazda Windows 7 tavsiyesi çok yanlış. Sebebini soracaksan arkadaşın cihazında EFI BIOS bulunuyor. Sadece oyun optimizasyonu olarak düşünmeyin. Zaten 7'nin desteği de kesildi.

Hocam ben maalesef internet dünyasında standart son kullanıcı muamelesi görmüyorum. Sizinkilerin aksine çok düşmanım var benim. Sunucu işlerim de en büyük sebebi. Kendi yazdığım bir virüs ile Windows 7, 8 ve 8.1'i aştım. Ama Windows 10'u aşamadım. Neden şimdi Windows 10 kullanmayayım ki. :) Gerçi yakında Linux'e geçeceğim gibi ama.

Bu cihazda Windows 7 tavsiyesi çok yanlış. Sebebini soracaksan arkadaşın cihazında EFI BIOS bulunuyor. Sadece oyun optimizasyonu olarak düşünmeyin. Zaten 7'nin desteği de kesildi.

Bilgisayarın son zamanları olduğunu belirtmiş kullanıcı, aynı zamanda ben de deneme amaçlı kurup benchmark değerlerini kontrol etsin dedim, sadece oyun optimizasyonu olarak düşünmeyin demişsiniz, ama konunun başlığına bir daha bakmanızı tavsiye ederim. Bu arada daimi kullanması için tavsiyede bulunmadım zaten, uzun kullanım için ben de biliyorum desteği olmayan bir işletim sistemi önerisinde bulunulmayacağını.

Evet, Windows 7'yi UEFI kuramıyorum, Legacy şeklinde kurmak zorundayım.
Bilgisayarın son zamanları olduğunu belirtmiş, kullanıcı aynı zamanda ben de deneme amaçlı kurup benchmark değerlerini kontrol etsin dedim, daimi kullanması için tavsiyede bulunmadım zaten, uzun kullanım için ben de biliyorum desteği olmayan bir işletim sistemi önerisinde bulunulmayacağını.
Bundan 1-2 ay önce zaten Windows 7 kurmuştum, Windows 7'yi sadece Legacy olarak kullabiliyorum, biraz geç açılıyor yani. Yoksa destek bitmeden önce 1 sene kullanmışlığım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı