Tüm her şeyi neredeyse gösterdi demişsin ben de diyorum ki gösterdikleri şeyler ne? Harita mi? İki karakter mi? Onlar zaten sızıntıdan biliyorduk. Oyun hakkında hiçbir şey yok. Bana onu anlat bildiklerini bilmediğim varsa öğrenmiş olurum.
Hangi oyun firmasının daha ilk fragmandan itibaren tüm oyunun özelliklerini, yeniliklerini, sağladığı olanaklarını gösterdiğini tanıttığını gördün? Büyük oyun şirketleri buna yanaşmaz. Bu biraz da pazarlama stratejisine kayar. Tüm Hype'ı o an her şeyi gösterip söndürmek yerine bunu uzun bir döneme yayıp adım adım göstermek hem bu Hype'ı korur hem de sürekli güncel tutar.
Rockstar önceki oyunlarda ne zaman ilk fragmanı yayınlayıp da oyun içerisinde olan her şeyi bir anda gösterdi? İlk fragmanlar genelde oyunun temelini, sana ne verebileceğini gösteren şeylerden oluşur, gerisi zamanla kısa tanıtım videolarıyla veya blog yazıları ile sunulur.
Mesela örnek olarak RDR2'nin fragmanlarını vereyim. İlk fragmanı doğayı, çevreyi, oyunun grafiklerini vs gösterirken 2. fragman biraz daha karakterlere, olay içerisine ve ufak da olsa hikayeye bakış attırıyor.
Kısaca demem o ki her şeyin bir vakti ve zamanı var, sabırsızlıktan ziyade sordugunuz soruların cevabını alabilmek için beklemenizi öneririm. Bu işlerde her şey bi' anda oldu bittiye getirilmez, büyük şirketlerin bir bildiği var ki bunu uyguluyor.