GTA4 oynarken aniden dondu nedendir?

Regalbeyin

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün bilgisayarımda GTA 4 oynuyordum ve pc aniden dondu. Hiçbir komuta cevap vermiyordu. Reset atmak zorunda kaldım. 2 saat sonra hala pc başındayken ( facebookta falan geziniyorum ) yine takılma oldu. 2. takılma şu anda yazdığım anda oldu. Pc'ye yeniden res çekmek zorunda kaldım.

Nedenleri neler olabilir ?

Özellikle oyun oynarken bu problemleri yaşıyorsanız sistem bileşenlerinizin sıcaklık değerlerine bakmanız gerekir. Eğer ki bu sıcaklık değerlerinde anormal bir durum varsa ona göre tedbir almanız gerekecektir. Sıcaklık değerlerini Speecy, Aida64 ya da HWMonitör gibi programlarla kontrol edebilirsiniz.

Şimdi sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor galiba. Yani dediklerinize göre. Odam sıcak bir oda. Küçük basık. Ancak max. işlemcim 58 derece, ekran kartım 52 derece oluyor. Tabii bu değerler oyun oynarken oluyor. Şu anda speedfan programımdan sıcaklığa baktım. Boşta işlemcim 45 derece falan oluyor. Diğer bileşenlerin sıcaklıkları daha düşük oluyor. Sıcaklık bakımından nasıl bir sorun olacağı hakkında bir fikrim yok. Yani şu sıcaklıklarda ben bu bilgisayarı 4 aydır kullanıyorum.

Sıcaklıkla mı alakalı bilmiyorum ama işlemcimden cızzz diye bir ses geliyor. Yaklaşık olarak 2 aydır bu sesi çekiyorum. İşlemcinin sıcak olduğu zamanlarda ortaya çıkıyor. Aslında 3-4 gün önce işlemci fanını çok güzel bir şekilde temizlemiştim ses gelmiyordu. Ancak bu aralar yine gelmeye başladı. İlk takılmada ses gelmiyordu ama bunu söyleyeyim.

Sistem dosyalarım bozulmuş olabilir derken neyi kastediyorsunuz ? Bu arada bilgisayar açılırken hep benden bir şey açılsın mı diye soru soruyor. System8976 gibi bişey attım ama bu tarz bir şey yazıyor evet / hayır diye soru soruyor bana. Bununla alakası var mı acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı