"gtkrnl.sys" Sistem Performansına Etkisi

Livemore31

Hectopat
Yer
Antalya/Kaş
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bilgisayarımın termal macununu yenileyip tozunu temizletmiştim. Bakım sonrası bilgisayarda bir hantallık oluştu ve bilgisayar eskisinden daha geç açılıyor sanki. AVAST ve 2 farklı Anti-Virüs programı ile tarattım, AVAST bunları buldu. Bunlar bir tehdit oluşturur mu? Silmeyi düşündüm ama "system32" dosyasının içinde olduğu için tereddüte düştüm ve karantinaya aldım. Sizce ne yapmalıyım?

Ekran Alıntısı.PNG

Sildim ama hantallık sorunu çözülmedi, acaba yazılımsal değil de donanımsal olabilir mi ? Oyunlarda vs. FPS değerlerim düşmedi ama sadece bilgisayar açılırken yavaş açılıyor eskisine göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiziksel bakım sorası bu durum oluştu ise farklı sorunlar olabilir. Isı değerlerini kontrol edin.

Downloads - SurfRight Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin. Ardından tarama yapıp bulduklarını silin.

Bu şekilde sistem performansını etkileyebilecek zararlıları kaldırabilirsin.

Ardından sistemi temiz önyükleme ile başlat. https://support.microsoft.com/tr-tr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Bunlara rağmen halen performans yeterli düzeyde değilse, kasa içi temizlik sırasında yanlış bir şeyler yapmış olabilirsin.

AVAST'ın bulduğu şeyleri sildim ve şüphelendiğim bazı uygulamaları kaldırdım, HD Tune ile HDD mi kontrol ettim ve bir sıkıntı göremedim daha sonra AVAST'la tekrar bir tarama yaptım ve temiz çıktı. Ardından windows güncellemelerini kontrol ettim ve AVAST'ın bilgisayarı açılışta yorabileceğini düşünerek kaldırdım. Sanki sorunum şuanlık çözülmüş gibi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı