GTX 1050 BF1 ve GTA V Düşük GPU Kullanım Sorunu

Fark89

Kilopat
1-2 hafta önce MSI GeForce GTX1050 2GB OC GDDR5 128Bit ekran kartı aldım. Call of Duty WWII, Doom The Witcher 3 Wild Hunt, Middle Earth Shadow of War gibi sağlam grafik isteyen oyunlarda hiçbir sorun yaşamadan tam performanslı ultra ayarlarda oynuyorum.

Ama nedense sadece BF1 ve Gta V de düşük ayarda olsa yüksek ayarda olsa FPS çok düşük özellikle BF1 düşükte bile oynasam FPS sorunu oluyor. İşlemci kullanımım bu oyunları oynarken en fazla %70 oluyor genelde 55-65 arası ama ne zaman BF1 ve GTA 5 oynasam GPU kullanımı 50 üstünü görmüyor.

BF1'de mesela MP'de oynarken boş alanda GPU kullanımı %70-80lere yükseliyor FPS normalleşiyor ne zaman oyuncuların yanına yaklaşsam FPS ve GPU kullanımı düşüyor.

Sürücülerimin hepsi güncel, Nvidia denetim masasından performans modunuda denedim ama hep aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Kod:
Bilgisayar Türü                                   ACPI x64 tabanlı bilgisayar  (Mobile)
      İşletim Sistemi                                   Microsoft Windows 10 Pro
      CPU Türü                                          QuadCore Intel Core i7-870, 2655 MHz (20 x 133) 8 MB SmartCache
      Anakart Adı                                       H55/H57 Motherboard
      Anakart Çipseti                                   Intel Ibex Peak-M HM55, Intel Lynnfield
      Sistem Belleği                                    8183 MB  (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
      DIMM1:                                            4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (10-9-9-24 @ 666 MHz)  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 592 MHz)  (7-7-7-19 @ 518 MHz)  (6-6-6-16 @ 444 MHz)  (5-5-5-14 @ 370 MHz)
      DIMM3:                                            4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (10-9-9-24 @ 666 MHz)  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 592 MHz)  (7-7-7-19 @ 518 MHz)  (6-6-6-16 @ 444 MHz)  (5-5-5-14 @ 370 MHz)
      BIOS Türü                                         AMI (12/03/15)

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum pek normal değil, belgeler klasöründeki oyun ayar ve kayıt dosyalarının tamamını sil ya da başka bir yere yedekle oyunları sıfırdan başlat. Bence donanımsal bir problem yok ayrıca sürücülerle de alakalı olabilir temiz kurulum deneyebilirsin. Ben sorunun senden kaynaklandığını düşünüyorum :)

Durum pek normal değil, belgeler klasöründeki oyun ayar ve kayıt dosyalarının tamamını sil ya da başka bir yere yedekle oyunları sıfırdan başlat. Bence donanımsal bir problem değil ayrıca sürücülerle de alakalı olabilir temiz kurulum deneyebilirsin.
Sistem SSD'ye kurulu windows 10 pro, 1 hafta oldu format atalı, sürücüler vs sorunsuz ve güncel. Oyunuda her şeyini silip sıfırdan Steam üzerinden 1 saat önce tekrar indirdim.

Dostum son olarak bak bu dediğimi uygula yeni aklıma geldi %99 sorunun çözülecek. Nvidia denetim masasından oyunun exe dosyasını seç ve maximum performans seçeneğine al yada öyle bir ayar vardı garanti düzelir nvidia optimizasyonu devre dışı bırak bazen saçmalıyabiliyor gt520m de bf3 oynarken ultra high ayara alıyordu lanet olası şey. :)

Bu arada @Silinen üye kardeş isimler birbirine çok yakın hiç hoş değil birbirimizi sosyalde karıştırabilirler rica etsem ismini değiştirirmisin.

Dostum son olarak bak bu dediğimi uygula yeni aklıma geldi %99 sorunun çözülecek. Nvidia denetim masasından oyunun exe dosyasını seç ve maximum performans seçeneğine al yada öyle bir ayar vardı garanti düzelir nvidia optimizasyonu devre dışı bırak bazen saçmalıyabiliyor gt520m de bf3 oynarken ultra high ayara alıyordu lanet olası şey. :)

Bu arada @Silinen üye kardeş isimler birbirine çok yakın hiç hoş değil birbirimizi sosyalde karıştırabilirler rica etsem ismini değiştirirmisin.

Nvidia Denetim Masasını karıştırmayı çok denedim. Orada da dediğin gibi ve daha fazla her tür ayarla denedim. Örneğin yabancı forumlarda darboğaz olabileceği için önceden oluşturulan kare saysını 1 veya 2 yapın diye bir bilgi bulmuştum yani darboğaz yapıyosa bunun yararı olabilirdi ikisinide denedim yine fark etmedi.

Sonunda GPU yu 99 yaptırmayı başardım ama FPS yine aynı 35-40'ın altına düşmüyor, sıcaklık ise 65-70 derece arası gidip geliyor ve her şey ultra ayarlarda gerçekten çok saçma bir durum. Ayarları kısınca GPU kullanımı düşüyor ve FPS 30'un altına iniyor.

Ayarlar şu şekilde;
Grand Theft Auto V Screenshot 2017.12.11 - 23.52.50.56.png

Grand Theft Auto V Screenshot 2017.12.11 - 23.53.56.14.png

Son düzenleme:
Dostum ben de PC olmadığından dolayı yardım edemiyorum ama belkide 1050'nin performansı bukadardır. Üstadımız halleder bunu. @Recep Baltaş kolay gelsin Recep abi.

Recep bey ne diyecek acaba eğer görürse.
Ekran kartının verebileceği FPS'ye lafım yok zaten 1050 kalkıp ultrada 70-100 FPS verecek değil tabii ama ben ayarları sistemime göre ayarlayıp düzgün kalitede 50-60 fpsde oynamak istiyorum. Ayarı düşürünce GPU kullanımının 40'ı geçmemesi FPS'nin düşmesi anlayamıyorum. Darboğaz değilse bu sorun nedir?

Recep bey ne diyecek acaba eğer görürse.
Ekran kartının verebileceği FPS'ye lafım yok zaten 1050 kalkıp ultrada 70-100 FPS verecek değil tabii ama ben ayarları sistemime göre ayarlayıp düzgün kalitede 50-60 fpsde oynamak istiyorum. Ayarı düşürünce GPU kullanımının 40'ı geçmemesi FPS'nin düşmesi anlayamıyorum. Darboğaz değilse bu sorun nedir?
Valla dostum haftaya finaller var bir yandanda başka sıkıntılar şuan kafa durmuş vaziyette benim. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı