GTX 1050 Boşta 60 Derece Normal mi?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese selam. Bu günlerde bir şey fark ettim ekran kartım boşta iken fanlar durmadan dönüp duruyordu. 60 dereceyi geçtiğini fark ettim ve hiç böyle bir sorun yoktu sistemde. Birkaç gün önce kartın üstünü mendille silip kurulamıştım fanları vb. (fanlar döndüğünde sorun yok) sizce normal mi boşta bu sıcaklıkta çalışması?
Oyunlarda fanlar dönüyor ve sıkıntı olmuyor ama boşta sıcaklık fazla. Resmi;
1570031105837.png

1570031105837.png

Sistem özelliklerim;
  • AMD Ryzen 5 1400 Quad Core Processor 3.2GHz
  • Kingston HyperX Fury black DDR4 2400MHz 8x2 RAM
  • MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 Gaming X
  • MSI B350 GAMING PRO

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart yükte gibi gözüküyor. Arka planda çalışan bir uygulama veya video falan olmadığına emin misiniz? Kart profiliniz dengeli modda mı?
Arkada video izliyordum bir anda yükseliyor.
Eger oyundan ciktigin gibi direkt baktiysan ekran karti sicakligina normal. Onun disinda yuk altina girmeden baktiysaniz degerlere biraz anormal.
Oyunda değildim sadece Google açık arkada.
Çekirdekler 1300, bellekler 3500MHz'de sürekli çalışıyorsa, boşta 60 derece çok normal.
Fanlar çalıştığı anda düşüyor Manuel olarak açtım 35 dereceye indi.
Arkadaşlar oyunda kart fanlarını Manuel açıyorum 50 derece geçmiyor ve 1784 MHz ile çalışıyor ama boşta 60 derece çok değişik.

Son düzenleyen: Moderatör:
IObit ürünlerini kaldırın. Sistemde arka planda her zaman çalışıyorlar ve pek işe yaradıklarını düşünmüyorum. Ayrıca masa üstünden çok fazla gereksiz şey var. Arka plan uygulamaları güç tüketiyor bence. Eğer yük yoksa boştayken işlemci ve ekran kartının sıcaklığı fazla gibi...

Bende işlemci %10 yükte bu şekilde... Bu serin havalarda 50-55 derece bence fazla.

Ekran Görüntüsü.png

IObit ürünlerini kaldırın. Sistemde arka planda her zaman çalışıyorlar ve pek işe yaradıklarını düşünmüyorum. Ayrıca masa üstünden çok fazla gereksiz şey var. Arka plan uygulamaları güç tüketiyor bence. Eğer yük yoksa boştayken işlemci ve ekran kartının sıcaklığı fazla gibi...

Bende işlemci %10 yükte bu şekilde... Bu serin havalarda 50-55 derece bence fazla.

Eki Görüntüle 444046
Yarın gelişmeleri atacağım sıcaklık değerlerini falan. Ve uygulamanın ismini verebilir misin acaba ?

Eki Görüntüle 444046

Bu değerlere nasıl bakabiliriz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı