GTX 1050 CS:GO Düşük GPU Kullanımı

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
CS:GO ekran kartımın yalnızca %50 gibi bir kapasitesini kullanıyor. Bu da doğal olarak düşük FPS almama yol açıyor. Oyun içerisinde dikey eşitleme açık değil zaten FPS'de kilitli değil sürekli değişiyor. 144Hz monitör kullanıyorum ancak bu sorun 144FPS almamı engelliyor.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 1600 AF
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) 3000MHz (3200MHz O.C) RAM
  • MSI Gaming X GTX1050
  • MSI A320M Pro VH+ Anakart

Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2020.06.18 - 19.49.13.88-min.png

Fotoğrafta GPU %60 civarı kullanılıyor ancak bunu görmek bile iyi çünkü genelde %50'den yukarı çıkmıyor. %60 kullanıldığı zaman seviniyorum. fps_max 0 komutunu konsola girdim hiçbir değişiklik olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anormal bir şey var dostum önceden böyle değildi tam yükte çalışıp istediğim FPS'i elde ediyordu oyunum yazdıklarımı oku lütfen. GTA San Andreas'te FPS kilidi olmadığını düşünürsek onda da 600FPS elde etmek için tam yükte çalışacaktır ekran kartı diye düşünüyorum.

Oyuna bir ara güncelleme geldiğini söylediler oynamadığım için bilmiyorum. Onunla ilgili bir ayar vardı bir araştır istersen.

Oyuna bir ara güncelleme geldiğini söylediler oynamadığım için bilmiyorum. Onunla ilgili bir ayar vardı bir araştır istersen.

Oyuna yeni güncelleme ile bir ayar geldi ben o ayarı kapattım oynadım benim de 1050 güç tasarrufunda vallahi rahat oynattı eskiden güç tasarrufunda donuyordu bence o ayarı kapatmayı dene.

Anormal bir şey var dostum önceden böyle değildi tam yükte çalışıp istediğim FPS'i elde ediyordu oyunum yazdıklarımı oku lütfen. GTA San Andreas'te FPS kilidi olmadığını düşünürsek onda da 600FPS elde etmek için tam yükte çalışacaktır ekran kartı diye düşünüyorum.

Şu an mesela Dark Souls Remastered oynuyorum oyun 60FPS kilitli ve ekran kartımın yalnızca %50'sini kullanıyor, bazen ise %60. Ancak bu kilit olmadığı zaman 144FPS veya daha üstünü almak için ekran kartı kendini zorlar %100 kullanıma ulaşırdı, böyle düşünün bu durumu.
Hayır, yanılıyorsunuz;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA San Andreas'te FPS kilidi olmadığını düşünürsek onda da 600FPS elde etmek için tam yükte çalışacaktır
RX 570 ile bu oyunu oynamıştım ve kart %10 civarı kullanıldı.

CS:GO ekran kartımın yalnızca %50 gibi bir kapasitesini kullanıyor. Bu da doğal olarak düşük FPS almama yol açıyor. Oyun içerisinde dikey eşitleme açık değil zaten FPS'de kilitli değil sürekli değişiyor. 144Hz monitör kullanıyorum ancak bu sorun 144FPS almamı engelliyor.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 1600 AF.
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) 3000MHz (3200MHz O.C) RAM.
  • MSI Gaming X GTX1050.
  • MSI A320M Pro vh+ anakart.

Eki Görüntüle 595085

Fotoğrafta GPU %60 civarı kullanılıyor ancak bunu görmek bile iyi çünkü genelde %50'den yukarı çıkmıyor. %60 kullanıldığı zaman seviniyorum. fps_max 0 komutunu konsola girdim hiçbir değişiklik olmadı.

İşlemcide Vega olduğu için ayrıca ekran kartın olduğu için görevleri paylaşıyorlar işlemci Vega'sını devre dışı bırak.

İşlemcide Vega olduğu için ayrıca ekran kartın olduğu için görevleri paylaşıyorlar işlemci Vega'sını devre dışı bırak.
Benim bildiğim üzerinde G ibaresi olmayan Ryzen işlemcilerde harici grafik işlemcisi bulunmuyor. Bilmediğim bir şey mi var?

CSGO,LOL gibi oyunlar işlemci odaklıdır bu yüzden ekran kartını tam olarak kullanamıyorsun. Bende de Ryzen 5 1600AF ve RX 570 GPU kullanımı yüzde 30'u pek geçmiyor ama FPS'im 144'ün altına hiç düşmüyor.

Oluyor.

Benim bildiğim üzerinde g ibaresi olmayan Ryzen işlemcilerde harici grafik işlemcisi bulunmuyor. Bilmediğim bir şey mi var?

Oluyor diye biliyorum alırken Vega varsa bir şey yazmaz. Vega yoksa VGA yok yazar, eğer Vega olmasaydı sadece ekran kartını kullanırdı. Şu an ikisi de görevi paylaşacaklar, APU sistemlerde videolarda işlemci yük altında %100 kullanılırken ekran kartlı sistemlerde kullanım genelde 80'i geçmiyor.

Oluyor.

Oluyor diye biliyorum alırken Vega varsa bir şey yazmaz. Vega yoksa VGA yok yazar, eğer Vega olmasaydı sadece ekran kartını kullanırdı. Şu an ikisi de görevi paylaşacaklar, APU sistemlerde videolarda işlemci yük altında %100 kullanılırken ekran kartlı sistemlerde kullanım genelde 80'i geçmiyor.
Ryzen 5 1600'de GPU yok dostum yanlış bilgilendirme yapma. Sadece sonunda G yazanlarda var dahili GPU.

Cs go, ekran kartını zorlayıcı bir oyun olmadığı için, o yüzde de çalışması normal. Israrla neden bilmediğin bir konu da iddiada bulunuyorsun ki? Arkadaş doğru söylemiş o ekran kartını cs:Go da %100 kullandırtman mümkün değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı