GTX 1050 düşük fan hızı sorunu

Bnmirfan

Hectopat
GTX 1050 Aero ITX ekran kartım var. Aktif olarak Rust oynuyorum, oyundayken 70-80 derece arasında sıcaklığa ulaşıyor ekran kartım ve fanlar hızlı dönmüyor. Oyundayken yavaş olan fanlar masaüstüne dönünce iki katı hızla çalışıyor hızlı çalışması gereken zamanda yavaş çalışıyor, masaüstünde ses çıkaracak derecede hızlı çalışıyor. Bir sorun yaratır mı ya da bu bir sorun mudur? Cevaplarınızı bekliyorum, eğer sorunsa nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu ekran kartımı yakacağım diye korkuyorum. İlerde başka sorunlara yol açabilir mi lütfen yardım.

Son düzenleme:
Çözüm
Evet işlemciniz, 1050'yi çok rahat besleyebilecek güçte. Rust oynamadığım için oyundan mıdır, tam bilmiyorum. Genel olarak sıcaklıklar normal. Drop yaşama sebebiniz bellekten olabilir. Bellek olarak 8GB mı kullanıyorsunuz? Ayrıca ekran kartının fanları 60 dereceden sonra otomatik çalışması gerekli. Kasa içerisinden fanların çalışıp, çalışmadığına bakın. Çalışıyorsa eğer, sensörde bir problem olabilir ve o yüzden 0 RPM gösterebilir.
MSI Afterburner kullanarak oyun içi değerleri ekran görüntüsü olarak ekleyebilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Afterburner kullanarak oyun içi değerleri ekran görüntüsü olarak ekleyebilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rust 5.7.2018 18_16_53.png
Diğer bir sorum da şu fotğraftaki gibi 75 derecede seyrederken fps drop yaşayıp sıcaklık 1-2 saniyeliğine 65 dereceymiş gibi gözüküyor sıcaklık izlemeyle alakalı da bir problem olabilir mi acaba cevabınızı bekliyorum teşekkürler.

Keşke işlemci ve bellek kullanımı vs. açsaydın. Drop girmesinin sebebi işlemci olabilir. Ekran kartı kullanımı düşük geldi çünkü. Gözle baktığın zaman fanların dönüp, dönmediğini görüyor musun? Sistem yükte iken, MSI Afterburner'ın kendisinin ekran görüntüsünü atabilir misin?

Adsız.jpg

Bunun gibi.

Son düzenleme:
sorun işlemci değil de oyunun optimizasyonu ile alakalı olduğunu düşündüm bi an çünkü rainbow six de hiçbir drop yaşamıyorum görüldüğü gibi işlemci darboğazı da söz konusu değil. Zaten i5 4460 ile gtx 1060 kullananlar var ben 1050 kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Rainbow Six 5.7.2018 20_33_48.png
    Rainbow Six 5.7.2018 20_33_48.png
    45 KB · Görüntüleme: 75
Evet işlemciniz, 1050'yi çok rahat besleyebilecek güçte. Rust oynamadığım için oyundan mıdır, tam bilmiyorum. Genel olarak sıcaklıklar normal. Drop yaşama sebebiniz bellekten olabilir. Bellek olarak 8GB mı kullanıyorsunuz? Ayrıca ekran kartının fanları 60 dereceden sonra otomatik çalışması gerekli. Kasa içerisinden fanların çalışıp, çalışmadığına bakın. Çalışıyorsa eğer, sensörde bir problem olabilir ve o yüzden 0 RPM gösterebilir.

Çözüm
kasa içindeki fanların tamamı çalışıyor hatta kendim de fan ekledim düzgün çalışıyorlar.1600 mhz ram kullanıyorum sizin de dedğiniz gibi ramden sanırım teşekkür ederim vakit ayırdığınız için ya ramlerimi değiştiririm yada 4 gb lık ekleme yaparım.

Bende rust oynuyorum oyunda bir sıkıntı var, serverlar da lag var ondan oluyor, sıcaklık değerlerin normal.
server lagıyla alakalı olduğunu sanmıyorum yaşadığm drop oyuna ilk girdiğim 5-10 dk için geçerli oluyor sonraki droplar map yüklenmesiyle alakalı. Facepunch un updatelerini performansa yönelik olması gerek artık saçmaladılar

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı