GTX 1050 İçin 300W PSU Yeterli mi?

Ömer Birol

Decapat
1050 2 GB alacağım ama 300 W PSU var sizce yeterli olur mu? Markasını bılmıyorum. Sizce PSU yeterli olacak mı? işlemci Intel i5 2300 2.8 GHz 8 GB RAM. PSU yeterli değilse PSU önerir misiniz? Bir de işlemcim 1050 ile darboğaz falan yapar mı? Anakartım Asus P8H61-M LE/USB3

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU yetersiz maalesef. Darboğaz sorununu tam bilmiyorum ama yapmayacaktır bence. Yaparsada Battlefield 1 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda yapar belki.

O Psu seni üzer. TDP değerlerine aldanmayın. GTX 1050 Ti 300W'den aşşağı olmaz diyor. Ha 300W Psu Değil 12V kanalından 300W bahsediyorum yani, 400w +80 plus PSU alırsan 12V kanalından 360W verir ve güç kaynağı besler.
Tavsiyem 400W +80 Plus Al yoksa üzülürsün.

Eğer o Psu'yu alman halinde olacaklar:
  1. Oyun oynarken 10DK sonra oyundan atar
  2. Mavi ekran hatalarıyla boğuşursun
  3. Ekran kartın, işlemcin, anakartın zarar görebilir, hatta yanabilir.
  4. Lanet Olası Kernel Power hatası çıkar bu sefer Googledeyken bile mavi ekran verir.

Teoride yeter. Ancak PSU'nun ne kadar verimli olduğuna bağlı olarak değişir. Muhtemelen verimsiz ve eski bir PSU'dur.
Verimli verimsiz fark etmeksizin yetmez.
Neden yetmez çünkü, 12V kanalından PSU'nun vereceği güç en fazla 250'dir. Yani ekran kartına gidecek güç 250W'dir. Ekran kartının istediği ise minimum 300W'dir. Üstüne diğer bileşenleri katarsan tam bir sıkıntıdır.
Bak mesela aynı sorunu ben şu an verimsiz. Sertifikasız 400W PSU'da yaşıyorum. 12V kanalından minimum 350W veren PSU olması lazım. Onun için de +80Plus sertifikalı 400W PSU lazım.

Yanlış bilgilendirme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tam yükte 75 watt güç tüketiyor. 300 watt değil.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 123
Ekran kartı tam yükte 75 watt güç tüketiyor. 300 watt değil.
TDP değerlerine bakarsan aldanırsın. 75W güç çekmesi bir şey ifade etmez. Asıl iş PSU'nun 12V kanalında bitiyor. Diğer bileşenleride kat hem.
Ekran kartının kutusunda bile yazıyor minimum 300W diye.
Yeterli olmaz. Öyle olsa neden GTX 1080 Ti alan adam 700W PSU almak zorunda? Öyle olsa 450W alırdı. Çok ama çok yanlış bilgilendirme.

Bir şey ifade etmez mi? TDP değerleri nasıl aldatıcı olabiliyor? 12V kanalından gönderilmesi gereken gücü PSU zaten gönderiyorsa problem yok.

Ekran kartının istediği güç 300W değil. Nvidia'nın açıklamasını iyi okuyun. Karıştırıyorsunuz. GTX 1050 taş çatlasın 75 watt güç tüketir. Diğer bileşenler hakkında yorum yapmadım farkındaysanız. Gücü verir mi veremez mi bilemem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı