GTX 1050 ile A12 9800 ve Ryzen 2600 performans farkı

Yer
Valyria Merkez
Benim bilgisayarımda GTX 1050 2 GB ve AMD A12 9800 var. Oyun içinde CPU %100 oluyor arka plan falan boş sadece oyun kullanıyor, GPU da aynı şekilde %100 ama 8 GB paylaşımlı erkan kartına PC hiç ellemiyor acaba CPU ekran kartı için yetersiz mi? Yeni CPU alsam düzelir mi? Ryzen 2600'e değer mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunlarda oluyor? Darboğazla birlikte oyun için de yetersiz geliyor büyük ihtimalle işlemcin. İlla yükseltme yapmak istiyorsan o kart için R3 2200G'ye geçebilirsin. İlerde daha güçlü bir ekran kartına geçerim diyorsan R5 2600 alınabilir.

Hangi oyunlarda oluyor? Darboğazla birlikte oyun için de yetersiz geliyor büyük ihtimalle işlemcin. İlla yükseltme yapmak istiyorsan o kart için R3 2200G'ye geçebilirsin. İlerde daha güçlü bir ekran kartına geçerim diyorsan R5 2600 alınabilir.
Assassin Creed Orgins'de oluyor. İleride ekran kartı değil de komple değişim yapmayı düşünüyorum.
2200g bana yeterli gücü verirmi? 2600 taksam aynı verimi mi verecek?
-Birde bir sorum daha var dediğiniz 2200g gibi APU CPU'lar ekran kartına destek olur mu?
-Eğer olursa 2400g alsam daha mı iyi olur?

2200G ekran kartın için yeterli bir işlemci. Anakartın d adestekliyor. Yani minimum alacağın seçenek bu. R5 2600 alırsan tabii ki farkını görürsün. İlerde komple sistemi yenileceksen sana R3 2200G al diyorum.

Tekrar diyorum, R3 2200G ekran kartın için yeterli. İlerde zaten değiştireceğim diyorsun. Fazla masraf yapmadan al kullan bunu.

Oyun testlerine bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2400G alabiliyorsan daha iyi olur. Oyun içi FPS farkı çok yok ancak saf güç olarak R5 2400G daha iyi bir modeldir. Oyun testlerine buradan bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı