GTX 1050 ile BF 1'de FPS düşmesi

Oğuzhan40

Hectopat
Daha fazla  
Battlefield 1 Online 1920x1080 Ultra'da drop giriyor. Ne kadar düşüğe alsam dahi drop giriyor. 65-80 FPS arası gezerken bir anda 18 20 FPS'ye düşüyor.
Story modda o kadar fazla drop olmasa dahi gene drop giriyor.

• Ekran kartı: GTX 1050 4 GB.
  • RAM: 8 GB. DDR 4 2.400 MHz
  • İşlemci: Intel Core i5-7300HQ CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz.
X64 DirectX 12.

Bende 8 GB RAM olmasına rağmen drop giriyor. Adamlar 4 GB RAM ile rahat oynayabiliyorlar. Drop sorununu nasıl çözerim?

8 GB RAM'in ortalama 6'sını BF1 yiyecektir geri kalanını Discord arka plan uygulamaları Windows derken sıkıntı çıkabilir.

Hocam eğer HDD kullanıyorsanız disk kaynaklı bir problem olabilir. HD Tune veyahut Hard Disk Sentinel programları aracılığıyla bir test edin derim.

Dostum
İşlemcinden anladığım kadarı ile dizüstü bilgisayar kullanmaktasın. Şu adımları izlemeni ve arka planda chrome vb. açık olmadan yeniden oyunu test etmeni öneririm.

Başlat'a gir.
"Güç Planını Düzenle" yi arat.
Çıkan seçeneğe tıkla.
Cihazı enerji tasarrufu modundan çıkarmalısın. En Yüksek Performans ya da Nihai Performans seçeneklerini işaretle.
Değişiklikleri kaydet ve çık.

Ardından oyunu test et ve sonuçları yaz.

Sorunun RAM,HDD, ekran kartı ya da işlemci odaklı olduğunu sanmıyorum.
Dizüstü bilgisayar enerji tasarrufu modunda yüksek performans gerektirdiğinde stabilitesini çok büyük çoğunlukta kaybetmekte.

Tamamen işlemci kaynaklı. 64 kişilik özellikle Sina Çölü haritasında işlemci yükü daha da artar. Aynı durumdaydım ve işlemciyi değiştirdim başka bir yolu yok maalesef. Takım ölüm maçları gibi oyuncu sayısı daha az modları oyna, oyuncu sayısı arttıkça harita büyüyor ve işlemci yükü de artıyor.

BF1 10 GB dolaylarında RAM kullanıyor. Çok oyuncu modda drop olması doğal. Bu oyunu 4 GB RAM ile kimse akıcı oynayamaz. Oyunun hakkı 16 GB.

ThrottleStop yükleyin. Ana Ekrandan On Top kutusunu tikleyin. Ardından programı arka plana alın. Oyuna girin. Oyundan çıkınca Ana Ekrandan Limits sekmesine girin. Oranın bize ekran görüntüsünü atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…