GTX 1050 laptop %80 GPU kullanımı

SunShine0

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHZ 36MB AM4 65W
Biostar B550MH 4000Mhz OC S+V+GL DDR4 AM4 (mATX)
Inno3D RTX4060 Twin x2 OC 8GB 128Bit GDDR6
GSKILL RipjawsV 16GB (2x8) Siyah 3200MHz DDR4 CL16
Merhaba arkadaslar benim laptopum:
  • I7-7700HQ
  • GTX 1050 4 GB
  • 12 GB RAM
  • 128 GB SSD
Laptopum Asus markasidir ve ben size sunu danismak istedim. Ben genellikle PUBG oynuyorum ve FPS'im havaya bakinca 150 120 arasi degisiyor. Ama normal yere onume bakinca FPS 70 arasi bir sey oluyor. MSI Afterburner programi acikken islemci %65-70 arasi ekran karti ise %80 bir sey oluyor. Birkac ayarim PUBG'de ultra digerleri dusukte. Bu arada arkada da Chrome acikken bu degerler boyle sizce bu FPS ve bu kullanim normal mi?

Havaya bakınca FPS değerinin artması gayet normal bir durum. PUBG oyununu hangi çözünürlükte oynadığını ve oyun esnasında işlemcinin ve ekran kartının sıcaklıkları kaç derece oluyor?

Havaya bakınca daha az detay olduğu için oyunun FPS değerinin artması normal aynı şekilde önüne bakıp yürüyünce de normal. Çünkü dağlardır, evlerdir gibi detaylar var. Buna detay mı denilir emin değilim. Kullanımın %100 olmasını falan mı istiyorsun?

Havaya bakınca FPS değerinin artması gayet normal bir durum. PUBG oyununu hangi çözünürlükte oynadığını ve oyun esnasında işlemcinin ve ekran kartının sıcaklıkları kaç derece oluyor?
Gpu ve cpu sicakliklari ortalama 79- 80 arasi birsey ve ben bu elran karti ile bu fpsler normalmi diyorum gtx 1050 ile 60 fps normalmi sence
Havaya bakınca daha az detay olduğu için oyunun FPS değerinin artması normal aynı şekilde önüne bakıp yürüyünce de normal. Çünkü dağlardır, evlerdir gibi detaylar var. Buna detay mı denilir emin değilim. Kullanımın %100 olmasını falan mı istiyorsun?
yok benim cevap olarak istedigim sey gpunun %80 kullanimi olmasi eskiden %30 da idi simdi neden ise %80 %40 arasi birsey ekran karti kullanimi ise %90
GPU kullanımının %99 olması lazım (v-sync kapalı olduğu zaman). Başka bir oyunda dene bakalım nedir durum.
far cry 5 de gormustum eskide %40 gibi birsey islemciydi %100 de ekran kartiydi simdi ise pubg de yazdigim gibi bu arada v-sycn actigimda fpsi 60 sabitliyor. Ondan kapatmistim

PUBG oyun olarak optimizasyon özürlü bir oyun olduğu için donanımları orda test etmek pek doğru değil. GPU ekran kartı oluyor ve onun yüksek olması gerek. Ayrıca havaya baktığın zaman ekran kartının işleyeceği nesne sayısı kalabalık ortamlara göre az.

PUBG oyun olarak optimizasyon özürlü bir oyun olduğu için donanımları orda test etmek pek doğru değil. GPU ekran kartı oluyor ve onun yüksek olması gerek. Ayrıca havaya baktığın zaman ekran kartının işleyeceği nesne sayısı kalabalık ortamlara göre az.
Dogru soyluyorsun gpu ile cpu yu karistirdim ben gpunun %100 calismasini bekliyorum ama cpu nun %80 de calismasi nedir o zmn hocam diger testlerde cpu %20 en fqzla %40 oluyor bende niye boyle acaba?
Ah yoneticiler gpu deil cpu olacak konunun basligi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı