Mobil GTX 1050 düşük GPU kullanımı

ktykskn

Hectopat
Daha fazla  
Black Desert Online oynuyorum. Oyunda optimizasyon modu var. Optimizasyon modunu açtığımda işlemci kullanımı yüzde 40 civarında oluyor. Ekran kartı kullanımı yüzde 15 20 civarında oluyor. Sabit 60 FPS alıyorum. Bu darboğaz mıdır? (Aslında bilgisayarım daha yüksek grafik ayarlarını kaldırıyor fakat sıcaklık değerleri yüksek olduğundan optimizasyon modunu tercih ediyorum. Ekran kartı: GTX 1050 4 GB İşlemci: i7 7700 HQ.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin güçlü ve o karta darboğaz söz konusu değil. Oyunun GPU kullanımı düşük olabilir. Farklı oyunları denediniz mi?

Ayarları ve çözünürlüğü en yüksek ayarlara getirip, belirttiğiniz modu kapattıktan sonra MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinizi ekran görüntüsü olarak paylaşabilir misiniz?

Hayır olay darboğaz değil, sabit 60 FPS alıyorum demişsin bu da FPS kilidini açtığın için. Yani buna V-Sync, eski oyunların bazılarında ise Frame Limitter deniyor. Bu V-Sync senin ekranının yenileme hızı kaç ise FPS'i o değerde sabitler. Yani senin monitörünün yenileme hızı 60 Hz imiş o yüzden 60'da sabitliyor FPS'i. 60'da sabitlediğinde ise ekran kartının daha fazla güç tüketmesine ihtiyaç kalmıyor. Diyelim ki ekran kartın %100 kullanımda 240 FPS verebilecek kadar güçlü iken V-Sync kullandığında FPS'in 60'a sabitlendiği için ekran kartının %25'i kullanılır çünkü 240 FPS'in 4'de 1'i 60'a denktir. V-Sync kapattığında FPS'in alabileceğinin en yükseğine çıkar ve GPU kullanımı %99 olur. Muhtemelen oyun içerisindeki değilde sende optimizasyon modunda V-Sync açılıyor, V-Sync'i kapattığında %99 kullanıma ve 60'ın üstünde FPS'e ulaşman mümkün.

Ayrıca evet, V-Sync dediğimiz şey sıcaklığa da yardımcı olur. Ekran kartın %100 kullanılırken daha fazla ısınacağı için %25'i kullanıldığında daha az ısınır bilgisayarın. Darboğaz durumu yok yani.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı