GTX 1050 nvlddmkm.sys Hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Anarchist_Game

Kilopat
RAM
GSKILL 16GB DDR3
SSD veya HDD modeli
Samsung S70 QVO Sata 2.5
Ekran kartı
ASUS GTX 1050
Anakart
H61H2-MV
İşlemci
Intel i7 3770
Başlıkta da görüldüğü gibi bu hatayı alıyorum ve ne yaptısam çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. DDU ile güvenli internetsiz modda kaldırıp resmi NVIDIA sitesinden hem güncel hem eski sürüm driver kurmayı denedim fakat çözüme ulaşamadım. nvlddmkm.sys isimli dosya System32/drivers klasörüne NVIDIA kurulum sihirbazı tarafından koyulmuyor ve ben kendim elle driver setup dosya dizinden alıp yerleştiriyorum fakat Blue screen hatası almaya devam ediyorum. Zaman zaman ise Blue screen vermeden düz siyah ekrana girip bir anda kendimi login ekranında buluyorum yani restart atıyor. Format atmak aklımdakı son çare ondan önceki çözüm oneriniz varsa bekliyorum. CMD ile olan çözümü denesem bile CMD hata veriyor. minidumpp.rar
cmd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bütün hatalarınızın kaynağı bozuk driver veya bozuk ekran kartınız. Driverdan mı olup olmadığını kontrol etmek için internetsiz güvenli modda kurulum da yapmışsınız. O dizine kurmasa bile kurulumda herhangi bir hata yemeden tamamlayabiliyor musunuz?

Ayrıca internetsiz güvenli modda DDU ile silme bittikten sonra yeniden başlat değil de, silme bittikten sonra yeniden başlatmadan indirdiğiniz Nvidia driverını kurmayı dener misiniz? Driverı kurar iken sadece Nvidia driver kurun. Experience kurmayın. Sıkıntı devam ediyor mu kontrol edin.

Devam ediyorsa cihazınızı internetli güvenli mod ile bir süre kullanmayı deneyin ve aynı mavi ekran geliyor mu kontrol edin. Mavi ekran hala yiyorsanız alttaki iki komutu CMD ekranına yazıp bekleyin.

SFC /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Tamamlandığında sisteminizi yeniden başlatın.

Sorun devam ediyorsa artık format atıp hiçbir driver kurmadan sadece internet için lan driverınızı ya da wireless driverınızı kurup geriye kalan bütün driver kurulumlarını Windows'un yüklemesine izin verin. Windows Update ile.

Eğer ki hala sorununuz devam ediyor ise garantisi varsa garantiye yoksa en yakın güvendiğiniz teknik servise cihazı götürüp ekran kartınızı ve PSU'nuzun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin.

Yani bütün hatalarınızın kaynağı bozuk driver veya bozuk ekran kartınız. Driverdan mı olup olmadığını kontrol etmek için internetsiz güvenli modda kurulum da yapmışsınız. O dizine kurmasa bile kurulumda herhangi bir hata yemeden tamamlayabiliyor musunuz?

Ayrıca internetsiz güvenli modda DDU ile silme bittikten sonra yeniden başlat değil de, silme bittikten sonra yeniden başlatmadan indirdiğiniz Nvidia driverını kurmayı dener misiniz? Driverı kurar iken sadece Nvidia driver kurun. Experience kurmayın. Sıkıntı devam ediyor mu kontrol edin.

Devam ediyorsa cihazınızı internetli güvenli mod ile bir süre kullanmayı deneyin ve aynı mavi ekran geliyor mu kontrol edin. Mavi ekran hala yiyorsanız alttaki iki komutu CMD ekranına yazıp bekleyin.

SFC /scannow

Sorun devam ediyorsa artık format atıp hiçbir driver kurmadan sadece internet için lan driverınızı ya da wireless driverınızı kurup geriye kalan bütün driver kurulumlarını Windows'un yüklemesine izin verin. Windows Update ile.

Eğer ki hala sorununuz devam ediyor ise garantisi varsa garantiye yoksa en yakın güvendiğiniz teknik servise cihazı götürüp ekran kartınızı ve PSU'nuzun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin.
Hiçbir hata vermeden tamamlıyor,Game Ready driver / Studio driver denedim, GeForce Experience kullanmadım,internetsiz modda yeniden başlatmadan kurulum yaptım.

SFC /scannow

evet format sonrasi bilgilendirme geciyorum sorun devam etmekte acaba kasayi temizleyip bilesenleri sokup geri taksam duzelir mi ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı