GTX 1050 R5 1600 AF sistem için güç kaynağı önerisi

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart: B450M S2H (rev1.1)
Ekran kartı: GTX 1050(şu MSI'ın kırmızı siyah olanı)
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AF.
SSD: 1 tane A2000 Kingston 250 GB SSD.
1 tane de 120 GB Kingston SATA SSD.
İşlemci fan: AMD Ryzen 5 1600 AF stok fan.
Fan: 4 veya 6 tane 12 mm Rainbow fan. Not: Sisteme sonradan aparatla 1 veya 2 tane M.2 SSD dahil edebilirim.
Önemli not: Eğer çok fiyat farkı olmayacaksa şu anlık olarak kaç watt tükettiğini gösterenlerden olsun.
Ayrıca bir sorum daha var. Yukarıda yazılı olan sisteme Cooler Master'ın sertifikası olmayan bayağı eski 500W'lık bir güç kaynağı yeterli olur mu?
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güç kaynağı için bütçeniz ne kadar.

Bütçem yok. 4055 TL verdim işlemci anakart RAM kasa SSD yeniledim. Bu hafta da kulaklık. Kulaklık standı. Mouse pad ve PSU alacağım. Bütçe belli değil. PSU'ya göre belirlicem bütçe. Yani öyle aman aman dandik de olmasın aman aman kaliteli de olmasın. Orta ayar bir şey güzel olur. Şu üzerinde anlık olarak kaç watt güç tükettiğini gösteren ASUS ROG PSU'lar çok mu pahalı?

Şu üzerinde anlık olarak kaç watt güç tükettiğini gösteren ASUS ROG PSU'lar çok mu pahalı?

Bayağı pahalı. 2K+ seviyelerinde.

XPG Pylon iyi, indirimde bulabilirsen High Power Performance GD PSU'lar da var. İndirimde 700-800 TL'ye kadar düşerler ama standart fiyatlar 900-1200 arası, o bütçeye XPG Core Reactor de var tabii.

Bayağı pahalı. 2K+ seviyelerinde.

XPG Pylon iyi, indirimde bulabilirsen High Power performance gd PSU'lar da var. İndirimde 700-800 TL'ye kadar düşerler ama standart fiyatlar 900-1200 arası, o bütçeye XPG Core Reactor de var tabii.

Hocam ben 600W PSU'ları 400-500 TL sanıyordum. Benim güç kaynağım: Cooler Master RS-500-PCAR-I3

Hocam ben 600W PSU'ları 400-500 TL sanıyordum. Benim güç kaynağım: Cooler Master RS-500-PCAR-I3

W değeri bir PSU'yu fiyatlandırmak için tek kriter değil. Kapasitör kalitesi, sertifika, iç devre kalitesi, topoloji vs vs çok şey var.

SHP 650 var mesela Sharkoon'un PSU'su. 650W (12v kanalı 600W) ama berbat bir PSU, 300-400 TL aralığında bulunuyor.

Senin elindeki de öyle aşırı kaliteli değil gibi, 12v kanalı 360W sanırım. İncehesap'ta gerçek 500W yazıyor, Cooler Master'ın kendi sitesinden bulabilirsem aktaracağım bilgileri ve fikirlerimi.

IMG_20211222_171748.jpg

Ürünün fotoğrafı bu, İncehesap'ta yazdığı gibi gerçek bir 500W değil. 12v kanalı 360W verebiliyor.

W değeri bir PSU'yu fiyatlandırmak için tek kriter değil. Kapasitör kalitesi, sertifika, iç devre kalitesi, topoloji vs. çok şey var.

Shp 650 var mesela Sharkoon'un PSU'su. 650W (12v kanalı 600W) ama berbat bir PSU, 300-400 TL aralığında bulunuyor.

Senin elindeki de öyle aşırı kaliteli değil gibi, 12v kanalı 360W sanırım. İncehesap'ta gerçek 500W yazıyor, Cooler Master'ın kendi sitesinden bulabilirsem aktaracağım bilgileri ve fikirlerimi.

Eki Görüntüle 1248658

Ürünün fotoğrafı bu, İncehesap'ta yazdığı gibi gerçek bir 500W değil. 12v kanalı 360W verebiliyor.

Peki bir şey soracağım. Yukarıda yazdığım sistem şu an yanımda benimle oturuyor. İşlemci ve M.2 SSD kargoda. Şu anki sistemde AMD FX 8320 2.91 GHz işlemci ve Gigabyte GA-78LMT-S2P anakart. Ekran kartı GTX 1050 falan. Detaya gerek yok. U sistemde yüke girince koltuğum titriyor çünkü ellerim masada oluyor ve masa titriyor çünkü bilgisayar masanın üzerinde ve bilgisayar titriyor çünkü PSU titriyor. PSU neden titriyor? Önceden titremiyordu ekran kartı test programı açmıştım o zamandan beridir en ufak yüke girse titriyor. 360W yetersizmi geliyor?
Ve evet fotoğraftaki benim PSU.

Peki bir şey soracağım. Yukarıda yazdığım sistem şu an yanımda benimle oturuyor. İşlemci ve M.2 SSD kargoda. Şu anki sistemde AMD FX 8320 2.91 GHz işlemci ve Gigabyte GA-78LMT-S2P anakart. Ekran kartı GTX 1050 falan. Detaya gerek yok. U sistemde yüke girince koltuğum titriyor çünkü ellerim masada oluyor ve masa titriyor çünkü bilgisayar masanın üzerinde ve bilgisayar titriyor çünkü PSU titriyor. PSU neden titriyor? Önceden titremiyordu ekran kartı test programı açmıştım o zamandan beridir en ufak yüke girse titriyor. 360W yetersizmi geliyor?
Ve evet fotoğraftaki benim PSU.

Yük altına girdiğinde fan fazla hızlı dönüyorsa ondan olabilir, OCCT Power testi yapar mısın? Bakalım PSU sisteme yeterli miymiş, 10 dakika yapsan yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı