GTX 1050 sistem için 400W PSU yeterli mi?

KT_ALKA

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımda İşlemcimi yükseltmek istiyorum ama Power Supply yeterli mi bilmiyorum. Alacağım işlemci içinde arada kaldım fiyat farkından dolayı ama hemen hemen yakın 2 işlemci diye düşünüyorum bunlardan 1.i5 9600K 2.i5 9400F Bütçe içinde şunu söyleyebilirim fiyat performans olursa sevinirim. Aşağıdakiler güncel sistemimdir. Teşekkürler

Anakart - MSI H310M PRO VDH Plus

İşlemci - Intel Pentium Gold G5400 3.7GHz

RAM - Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz 2 adet

Ekran Kartı - GTX 1050 2 GB 128 Bit

PSU - Frisby 400W

Hocam PSU nuz çok da iyi değil yetmeyebilir.
Bütçeniz var ise bu PSU yetecektir diye düşünüyorum FSP Hydro K 500W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Cevabınız için teşekkür ederim. O zaman şöyle anlayabilir miyim sistemim işlemcimi değiştirirsem çalışır ama tam olarak 500w psu yeterli olacaktır diyebilirmiyiz?
Yeterli olacaktır fakat PSU C4 onu da değiştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca anakart değiştirme şansınız varsa 10400F hepsini geçiyor. i5 9600K için 1800 TL hiçbir şekilde verilmez çöpe atılan bir para olur. 100TL daha ekleyip B460M ve i5 10400F bile alınabilir.
Cevabınız için teşşekkür ederim. Ben pek bu işlerden anlamıyorum (fakat psu c4) onuda diye belirttiğinizi anlayamadım. Anakartım bu işlemciler için yeterli olacaktır diye biliyorum ama işlemciyi yurtdışından getirteceğim için başka parça değişikliği yapamayacağım. Aynı zaman da bilgisayarımı csgo faceit için kullanıyorum ileride bir kaç yıl içinde bu sistemi ailemin evinde bırakıp yeni sistem toplayacağımdan çokta üstüne koymak istemiyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim. O zaman şöyle anlayabilir miyim sistemim işlemcimi değiştirirsem çalışır ama tam olarak 500W PSU yeterli olacaktır diyebilir miyiz?

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben pek bu işlerden anlamıyorum (fakat PSU C4) onu da diye belirttiğinizi anlayamadım. Anakartım bu işlemciler için yeterli olacaktır diye biliyorum ama işlemciyi yurtdışından getirteceğim için başka parça değişikliği yapamayacağım. Aynı zaman da bilgisayarımı CS:GO FACEIT için kullanıyorum ileride birkaç yıl içinde bu sistemi ailemin evinde bırakıp yeni sistem toplayacağımdan çok da üstüne koymak istemiyorum.
Teşekkürler.

Hocam PSU patlama riski var ve patlarsa sisteminiz çöp olabilir tavsiyem attığım PSU'yu alın ve kafanızdaki işlemcilerden birini takın ve rahatınıza bakın.

Cevabınız için teşekkür ederim. O zaman şöyle anlayabilir miyim sistemim işlemcimi değiştirirsem çalışır ama tam olarak 500w psu yeterli olacaktır diyebilirmiyiz?

Cevabınız için teşşekkür ederim. Ben pek bu işlerden anlamıyorum (fakat psu c4) onuda diye belirttiğinizi anlayamadım. Anakartım bu işlemciler için yeterli olacaktır diye biliyorum ama işlemciyi yurtdışından getirteceğim için başka parça değişikliği yapamayacağım. Aynı zaman da bilgisayarımı csgo faceit için kullanıyorum ileride bir kaç yıl içinde bu sistemi ailemin evinde bırakıp yeni sistem toplayacağımdan çokta üstüne koymak istemiyorum.
Teşekkürler.
PSU'nuz CSGO da ki C4 ile aynı konumda, onu demek istemiştim :).

Yeterli olacaktır fakat PSU C4 onu da değiştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca anakart değiştirme şansınız varsa 10400F hepsini geçiyor. i5 9600K için 1800 TL hiçbir şekilde verilmez çöpe atılan bir para olur. 100TL daha ekleyip B460M ve i5 10400F bile alınabilir.

@KT_ALKA hocam bu arkadaşın dediği öneriyede bakın derim

@Salsa hocam CS:GO'da ki C4 ile aynı konumda ne ya gülmekten öldüm 🤣

Teşekkürler.
Yurt dışından eğer 9600K getirtirseniz ne kadar tutacak gümrük vesaire?

Yurt dışından eğer 9600K getirtirseniz ne kadar tutacak gümrük vesaire?
300 TL gibi bir tutar daha ucuz olacak onunda sebebi valizde araba ile gelecek olması.😅
O zaman c4 ü patlatmamak için minimum 500w psu yeterlidir diye konuyu kapatmadan sormak istiyorum internetde bazı psu açıklamalarında misal 500w +80 diye yazıyor bu +80 ne oluyor acaba 580w olarak mı anlamam gerekiyor.

300 TL gibi bir tutar daha ucuz olacak onunda sebebi valizde araba ile gelecek olması.😅
O zaman c4 ü patlatmamak için minimum 500w psu yeterlidir diye konuyu kapatmadan sormak istiyorum internetde bazı psu açıklamalarında misal 500w +80 diye yazıyor bu +80 ne oluyor acaba 580w olarak mı anlamam gerekiyor.
80+ Güvenlik sertifikası amaçlı. 80+ Bronz Silver Gold Plat diye gidiyor. W için bir eklentisi yok diye biliyorum ve senelik ve aylık kullanım oranlarını azaltıp tasarruf sağlıyor orası daha detaylı bir konu. Arkadaşın attığı PSU'yu alabilirsiniz. Ayrıca patlama kısmı W'ın az veya çok olması değil, PSU'nun markasının kötü olması. Frisby, Rampage, Power Boost Gibi PSU'ları asla ne öneriyoruz ne tercih ediyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı