GTX 1050 sistem toplama

RX asla almam. Çünkü sonuçta AMD bu yüzden NVİDİA yazılım bakımından her zaman daha iyidir. Ayriyetten sıvı soğutmayı ne yapacaksın demişsin. Kardeş sen işlemci fanını kullanıyosan oyun oyniyamazsın. Çünkü her işlemci çok ısınır hele birde oyun oynicaksan asla olmaz işlemci fanı. Bunu bi kenara yaz ondan sonra GTX 1050 şu anda 750 TL EVGA tek fanlı Ti. RX 470 950 TL aralarında 200 TL fark var ve FPS değerine baktığın zaman genellikle 10 20 FPS kadar sence değermi. Ama yazılım bakımından NVİDİA çok önde AMD çok düşük bunuda göz önüne al bence.
Benim aklımdaki sistem. Gtx 1050 gibi iyi bir kart i5 işlemci i3 düşük i7 fazla ortası i5 en iyisi bence. 8 16 GB arası Ram ve sıvı soğutma her zaman serin çalışması için ne kadar soğuk okadar iyi SSD vb bişey toplarsanız sevinirim. :) KG

Dediğim gibi sen hiçbir şey bilmiyorsun.Her gün en az 14 saat bilgisayarda oyun oynuyorum 5 aydır işlemcinin gördüğü sıcaklıklar çok normal sıcaklıklar.Oyun oynayamazsın diyor birde. Sen bu dediklerimi aklına yaz dolandırılma. GTX 1050 ve GTX 1050Tİ ayrı iki kart bunu umarım yeni fark etmiyorsun.

Sen git topla bir bakkaldan sana dayasınlar i5 6500, Z170 anakart, ohh birde sıvı soğutma o sisteme bir de tak GTX 1050 yi seni 10 sene anlatır işte şöyle saf bir müşteri geldi. Bir kere kartları bir araştır, sonra sıvı soğutucu neden kullanılır onuda bir araştır, birde GTX 1050 dediğin kart GTX 960'dan daha kötü performans veren bir kart. Benchmarklar ortada git izle boş laflarla konuşma. İ5 6600K alırım dersen ekran kartını giriş seviyesi seçip işlemciye toplam neredeyse 1500 TL para yatırıyorsun sadece oyun oynamak için.

Ben sana diyorum ki sıvı soğutma şu sisteminde o kadar gereksiz ki çıkar ondan kalan parayı ekle RX470 al. Ama dersen AMD çok ısınıyor AMD şöyle AMD böyle fanboyluk yapacaksan ben hiç girmem o konuşmaya. Daha öncede söyledim illa NVİDİA istiyorum dersen GTX 1050Tİ al.
Sen bir oyuncu bilgisayarı topluyorsun öncelikle en önemli parça ekran kartı olacak bunun için bir kere GTX 1050 değil en azından GTX 1050Tİ al ve illa toplucam diyorsan bu kartlara i5 6400 veya İ5 6402p üstü işlemci almak gereksiz kendin söylüyorsun oyun oynayacaksın sadece. Ama gidip oyun bilgisayarında sıvı soğutmalı OC yapılabilir bir işlemci ve anakart alıp giriş seviyesi bir ekran kartı takınca adama gülerler.

Sistem tavsiyesi isterken bütçeni yazmaya özen göster.

Son düzenleme:
Demek Nvidia çok daha iyi ve AMD kesinlikle almazsın? Güzel mantık kullanmışsın kardeş güle güle kullan... AMD'nin işlemcilerini pek sevmem ama ekran kartları süper bence. i5'e sıvı soğutma alacağına ekran kartını RX 470 yap önce. Ayrıca oyunda cayır cayır yanmaz işlemci, i5 çok idealdir AMD nin işlemcilerine olumsuz bakabilirsin fakat ekran kartlarını karşılaştırma kesinlikle.

Soruyu soran arkadaş stok soğutucu ile oyun oynayamazsın demişsin. İ3 6100 işlemcim var GTA 5'i saatlerce oynuyorum işlemci kullanımı %100 oluyor çoğu zamanda buna rağmen 60 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Yani stok soğutucu ile gayette oynarsın. Giriş seviye ekran kartı seçip başka şeylere para yatırmak saçma. Kullan stok soğutucu ile memnun kalmazsan ileride başka soğutma alır takarsın yasak değilya.

Soruyu soran arkadaş stok soğutucu ile oyun oynayamazsın demişsin. İ3 6100 işlemcim var GTA 5'i saatlerce oynuyorum işlemci kullanımı %100 oluyor çoğu zamanda buna rağmen 60 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Yani stok soğutucu ile gayette oynarsın. Giriş seviye ekran kartı seçip başka şeylere para yatırmak saçma. Kullan stok soğutucu ile memnun kalmazsan ileride başka soğutma alır takarsın yasak değilya.
Ekran kartı olarak ne kullanıyorsunuz ve performansından memnun musunuz? Bende i3 işlemcili bir kasa toplamayı düşünüyorum. Ayrıca kasanız nedir?

Konu sahibi arkadaş, ilk AMD yorumundan sonra okumadım. Belki en iyi ekran kartı şu an Nvidia ama cebinde 3000 TL varsa... Yoksa seni ilgilendirmez, bütçene göre en iyi performansı kim veriyorsa o.

Bak şimdi. Şu "yazılım olayında önde" derken ne anlamda önde söyler misin? Şimdiye kadar NVIDIA da kullandım AMD de kullandım ve aralarında gördüğüm tek fark NVIDIA'nın daha fazla ve daha hızlı sürücü çıkartması. FPS değerleri olarak rakip kartlar aynı performansı veriyor genelde. Sana sıvı soğutmanın gereksizliğini şöyle anlatayım, benim bilgisayarım 48 saatten fazla açık duruyor genelde ve bol bol oyun oynuyorum. En fazla 60 dereceyi gördüm. Soğutmam da öyle çok kaliteli değil, 50 TL'lik AKASA Venom Atto var. i5 3450 kullanıyorum ve bu işlemci i5 6500'e göre falan daha fazla ısınan bir işlemci. Anlatabildim mi güzel kardeşim? i5 6400 isimli işlemci stok fanıyla 8 saat yük altında 65 dereceyi anca görüyor. 8 saatin sonrasında sıcaklık sabit. Düşük bir ihtimalle 70 dereceyi görebilir ama 80'e kadar normal kabul edilir. RX 470 ile GTX 1050 arasındaki fark 10-20 FPS değil. RX 470 = GTX 970, GTX 1050 = GTX 950. Anladın mı? İki tane GTX 1050 bile kurtarmaz aradaki farkı.

Bütçeni belirt, ona göre bir sistem önerelim. AMD istemiyorsan GTX 1060 3GB takarsın en kötü. Zaten aynı fiyattalar ama bütçeni bir belirt önce. GTX 1050 alınmaması gereken bir fiyatta çünkü. Gereksiz pahalı bir kart.
Şahsen ben stok soğutucu kullanıyorum. İ5 6500 işlemci. 8 saat aralıksız oyun oynadım 54 dereceyi geçmedi işlemci. Bende mi gariplik var yoksa normal mi ?

Ekran kartı olarak ne kullanıyorsunuz ve performansından memnun musunuz? Bende i3 işlemcili bir kasa toplamayı düşünüyorum. Ayrıca kasanız nedir?
Kasa zalman Z1, penceresi falan yok zaten 110 TL'ye almıştım. Ekran kartıda GTX 960 2G ile kullanıyorum. Oyun oynarken falan hiç ısınmıyor. Fanı çalışan bi laptop kadar anca ses çıkarıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı