Çözüldü GTX 1050 sistemde ETS 2 kasıyor

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 100
  • Görüntüleme 5.380
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
RAM
8 GB 2400 MHz DDR4
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1050 ve Intel UHD Graphics 620
İşlemci
Intel Core i7-8565U CPU @ 1.80 GHz
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım bu oyun için fazlasıyla yeterli olduğu halde oyun kasıyor. 60 FPS de geçmiyor. Kasmalar çok sinir ediyor. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çok şükür zor da olsa sorunu çözebildim.

Çözümü şu şekilde;

- Format atıp temiz kurulum yaptım.

- NVIDIA sürücüsünü falan güncellemedim, Game Ready sürücüsünü de kurmadım kurmam da. Sabit 60 FPS olması çok daha iyi. Ben en başta kötü sanıyordum da, 100 FPS falan olunca biraz kasıyor.

Yani i7-8565U kötü değilmiş. Oyun oynayamazsınız dediniz, şimdi en ufak bir kasma bile yok. Gayet de akıcı.
Peki tahminince batarya fiyatı ne kadar çıkar hocam ? 2-3 Bin lira falan değildir umarım.
Olabilir hocam. Sizin bilgisayara yakın bir bilgisayarın bataryası 2000 TL.

Peki tahminince batarya fiyatı ne kadar çıkar hocam ? 2-3 Bin lira falan değildir umarım.

Elimde batarya var da, kartında sorun var. Yoksa pili falan sağlam. Ona da mı çözüm yok ? Tamir olması gerekiyormuş.
Hocam siz servise götürün. Burda internet üzerinden çözebileceğinizi sanmıyorum. Temizlesinler format atsınlar pilini değiştirsinler.

Bunları onlarla konuşmanızı öneriyorum. Ben de bilgisayarcı değilim hocam.

Olabilir hocam. Sizin bilgisayara yakın bir bilgisayarın bataryası 2000 TL.

Hocam siz servise götürün. Burda internet üzerinden çözebileceğinizi sanmıyorum. Temizlesinler format atsınlar pilini değiştirsinler.

Bunları onlarla konuşmanızı öneriyorum. Ben de bilgisayarcı değilim hocam.
Haklısınız hocam. Yarın konuşurum onlarla. Teşekkür ederim.

Hocam laptop GPU'ları normal halleri kadar performanslı olmuyor. GTX 1050 performansı yoktur o GPU'da.

Hocam attığım servise götürebilirsiniz. Temizlerler batarya da takarlar.

Ben oyun oynayan biri olsam ve elimde bu bilgisayar olsa satardım hocam.

Bataryasıda satılmıyor hocam.
Günümüzdeki en pahalı oyuncu laptoplarındaki ekran kartları bile, masaüstü kadar hızlı değil. Ayrıca mobil işlemci devrinin ileride kapanması lazım bence. Masaüstü işlemcisi ve masaüstü ekran kartının laptopta olması gerekir. Ancak soğutma sorunlarına çözüm de getirilmesi, laptopların en az masaüstü kadar uzun ömürlü olması lazım.

Normal de hocam. Oyunu açtığımda da menüler felaket kasıyor. Oyunda kasıyor.
Öncelikle söylediklerimi sırasıyla uygulayın.

1) Oyunun grafik ayarlarında Dikey Eşitleme ayarını "Devre Dışı" bırakın.

2) NVIDIA Geforce ayarlarını aşağıdaki gibi ayarlayın.

Ekran görüntüsü 2023-02-05 130752.png Ekran görüntüsü 2023-02-05 130830.png

3) "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64" dosyasına girip "eurotrucks2.exe" dosyasına sağ tıklayıp özellikler'e girin. Uyumluluk sekmesine girip altta "Tam ekran iyileştirmeleri devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyip uygulayın.

Aynı şeyi win_x86 dosyası içindeki "eurotrucks2.exe" dosyasına da uygulayın.

Ekran görüntüsü 2023-02-05 131743.png

Öncelikle söylediklerimi sırasıyla uygulayın.

1) Oyunun grafik ayarlarında Dikey Eşitleme ayarını "Devre Dışı" bırakın.

2) NVIDIA Geforce ayarlarını aşağıdaki gibi ayarlayın.

Eki Görüntüle 1658012Eki Görüntüle 1658014

3) "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64" dosyasına girip "eurotrucks2.exe" dosyasına sağ tıklayıp özellikler'e girin. Uyumluluk sekmesine girip altta "Tam ekran iyileştirmeleri devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyip uygulayın.

Aynı şeyi win_x86 dosyası içindeki "eurotrucks2.exe" dosyasına da uygulayın.

Eki Görüntüle 1658036
Bu dikey eşitleme ayarlarını yapmıştım. Bu sayede 60 FPS Sorunu çözülmüştü.

Çok şükür zor da olsa sorunu çözebildim.

Çözümü şu şekilde;

- Format atıp temiz kurulum yaptım.

- NVIDIA sürücüsünü falan güncellemedim, Game Ready sürücüsünü de kurmadım kurmam da. Sabit 60 FPS olması çok daha iyi. Ben en başta kötü sanıyordum da, 100 FPS falan olunca biraz kasıyor.

Yani i7-8565U kötü değilmiş. Oyun oynayamazsınız dediniz, şimdi en ufak bir kasma bile yok. Gayet de akıcı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı