Çözüldü GTX 1050 Ti (4 GB) FX-8300 GTA V FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

eskrate

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen R5 5500 CPU
Intel Arc A750 GPU
ASUS Prime B-450M K Mobo
16 GB Ram
650W PSU
Selamlar 1050 Ti FX 8300 bir sisteme sahibim. Eskiden GTA V'i akıcı bir biçimde oynayabiliyordum fakat şu aralar 20 - 30 FPS arasında Max 50 görüyorum oda Single oynarken. Online oynarken 30 20 arası. Bu gördüklerim en iyi değerler her ayarı denedim ama bir fayda etmedi. GeForce expten optimize ettim fakat onda daha da vahim bir durum söz konusu. BIOS'um güncel 1080P oynuyorum.

Screenshot_1.png

Screenshot_5.png

Screenshot_4.png

Screenshot_3.png

Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlgilenen herkese teşekkürler sorunu çözdüm. BIOS pilini sıfırladım ve işlemci fanında biriken tozları aldım. Ardından fön makinesinin soğuk ayarında kasaya hava tuttum. Bunları yaptıktan sonra en yüksek ayarlarda 50 FPS sabit alıyorum. Online kısmında ise 40 - 50 arası FPS alıyorum. Ayarları en düşüğe çektiğimde minimum 75 FPS maksimum 120 FPS alıyorum. Online kısmında ise 55 FPS sabit yer yer 60 - 70 arası gidip geldiği oluyor. Diğer oyunlarda da gözle görünür bir artış var.
AMD Fx x8 serisi işlemciler için 70 derece sınır bir değer. Sıcaklıklarınızı 50-55'e düşürmeye çalışın.
Yarın kasayı detaylı temizleyip termal macunu yenilemeyi deniyeceğim. Temiz formatın derdime çare olma ihtimali var mıdır? İşe yarayabilirse deneyeceğim.

Sistem dosylaranızı kontrol edebilirsiniz. Yapmanız gerekenler: cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komudunu girmek. Ardından sistem dosyalarınız taranmaya başlayacaktır ve birkaç dakika sonra sonuç orada belirecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı