GTX 1050 Ti 45 watt tüketmesi normal mi?

Alperen Bckn

Hectopat
Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Sorun 4-5 aydır var ve 4 kere formatladım güncellemelerim hep son verisyon

Sorun 4-5 aydır var ve 4 kere formatladım güncellemelerim hep son verisyon
Attığınız videolarda işlemci hızınız gözükmüyor, attığınız resimdeki gibi 3.6 3.7'lerde geziyorsa anakartınızda sıkıntı yok eğer 2.8 değelerine düşüyorsa anakartınız VRM'leri ısınıyor ve işlemci hızını kesiyor demektir.

hocam gördüğünüz gibi işlemci hızlarım hep makimumda

Dosya Ekleri

• TslGame_2024_12_02_14_52_34_163-min.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 25
  • TslGame_2024_12_02_14_53_35_469-min.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 20
Hocam 4 kez attım ama nafile sorun çözülmüyor.

Hocam sistemde kullandığınız 2 disk varsa oyun hangi diskte kurulu ise diğer diske aktarıp deneyin. Her oyunda yapıyor mu bu önemli örneğin SSD üzerine kurulu oyunlarda yapıyor diğerlerinde yapmıyorsa problem SSD kaynaklı olabilir. Bunları denedikten sonra çözülmez ise imkanınız var ise diğer diske Windows kurup denemenizi öneririm.

M2 ssd var oyunlar onda kurulu bi sata ssd bide sata hdd var oyunu sata ssdye taşımıştım ama değişmedi m2 ssdmi test edersem sorunun onda olup olmadığını ögrenebilirmiyim herhangi bi test programı varmı

Hocam bazen PC sorunları çok basit bir şeyden kaynaklanabiliyor örneğin mavi ekran yediğim sistemi söküp taktım mavi ekran kesildi, oyunu SATA HDD'ye taşıyıp dener misiniz? En son çare biraz bilginiz varsa kasa içi bileşenleri söküp tekrar takmanızı önereceğim.

O zaman hddye taşıyip deneyim gtx750 ti i7-2600 oynadıgım zamanlar(geçen sene)yağ gibi akıyordu oyunda hdd idi bi deniyelim sonucu buraya yazicam

Bunu cözsek bile diğer oyunlardaki aniden GPU kullanımını yarıya düşmesini anlamış değilim

Maalesef sonuç değismedi hatta daha yeni ekran kartı macununu değiştirdim sicaklık bile aynı

Son düzenleme:

Hocam ekran kartınızda etiket bile vardı keşke değişmeseydiniz. Hocam Windows M.2 SSD üzerine kurulu ise oyunu M.2 SSD'ye aktarın ve kasayı açıp işlemci fanı ve GPU besleme kablosu hariç, egzoz fanların güç kablosunu çıkarın SATA SSD ve SATA HDD güç ve SATA kablolarını çıkarıp deneyin. En son çare kasanızı alıp bir bilgisayarcıya götürmenizi ve başka bir anakart üzerinde denettirmenizi önereceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…