GTX 1050 Ti 45 watt tüketmesi normal mi?

Alperen Bckn

Hectopat
Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Hocam ekran kartınızda etiket bile vardı keşke değişmeseydiniz. Hocam Windows M.2 SSD üzerine kurulu ise oyunu M.2 SSD'ye aktarın ve kasayı açıp işlemci fanı ve GPU besleme kablosu hariç, egzoz fanların güç kablosunu çıkarın SATA SSD ve SATA HDD güç ve SATA kablolarını çıkarıp deneyin.

Denemiştim onu sadece ekran kartı fanı ve islemci fanı çalışıyordu ama değişen olmadı
Ekran kartini degistirmek istiyorum 400W PSU var RX 6400 sizce nasıl var mı daha iyi önerebileceğiniz umudum tükendi bu karttan

Denemiştim onu sadece ekran kartı fanı ve islemci fanı çalışıyordu ama değişen olmadı.
Ekran kartini degistirmek istiyorum 400W PSU var RX 6400 sizce nasıl var mı daha iyi önerebileceğiniz umudum tükendi bu karttan.

Güncel olması dışında bir avantajı yok ekstra olarak PCI Express 4.0 da tam güç çalışabilen bir kart sizin anakartınız PCI Express 3.0 hiç bulaşmanızı önermem. Sisemi 2600 750 Ti'dan güncellediğinizde başka parça eklemiş miydiniz.

Evet denedim her yöntemi temaszlik mi var diye bayağı oynattım hatta ama degisen olmadi.

Hocam en son V-Sync açıp deneyin oyunlarda Türkçe ismi dikey eşitleme diye geçer. Format atarken biçimlendirerek doğru attığınızı düşünüyorsanız yapabileceğiniz tek şey kalıyor kasayı alıp elinde sizinkine uygun bileşenleri olan bir bilgisayarcıya götürmek parçaları deneyerek çözecek sorununuzu.

Hocam en son V-Sync açıp deneyin oyunlarda Türkçe ismi dikey eşitleme diye geçer. Format atarken biçimlendirerek doğru attığınızı düşünüyorsanız yapabileceğiniz tek şey kalıyor kasayı alıp elinde sizinkine uygun bileşenleri olan bir bilgisayarcıya götürmek parçaları deneyerek çözecek sorununuzu.

Denedim hocam. Hem NVIDIA'nın Denetim Masası'ndan denedim hem de oyunda ama nafile değişen bir şey yok. Bilgisayarcı konusunda ise çevremde bilgisayarcı daha doğrusu düzgün pcci yok güvenmiyorum. Sanırım PSU satıyorum High Power 500W PSU'ya geçiyorum her yöntemi denedik ama maalesef çözemedik. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Ayrı ayrı Allah razı olsun elinizden geldiğince yardım ettiniz, teşekkür ediyorum ama buraya kadarmış. Yapacak bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim hocam. Hem NVIDIA'nın Denetim Masası'ndan denedim hem de oyunda ama nafile değişen bir şey yok. Bilgisayarcı konusunda ise çevremde bilgisayarcı daha doğrusu düzgün pcci yok güvenmiyorum. Sanırım PSU satıyorum High Power 500W PSU'ya geçiyorum her yöntemi denedik ama maalesef çözemedik. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Ayrı ayrı Allah razı olsun elinizden geldiğince yardım ettiniz, teşekkür ediyorum ama buraya kadarmış. Yapacak bir şey yok.

Rica ederim ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım sorun çözülseydi çok daha iyi olacaktı ama yapacak bir şey yok, çok garip bir sorun hayır yani MSI Afterburner üzerinde 8 Core olarak görmesem yanlışlıkla ht ya da çekirdek kapatılmış diyeceğim ama değil. Dediğim gibi çok garip bir sorun, umarım en ufak masraf ile sorunu çözersiniz iyi akşamlar iyi sosyaller.

Rica ederim ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım sorun çözülseydi çok daha iyi olacaktı ama yapacak bir şey yok, çok garip bir sorun hayır yani MSI Afterburner üzerinde 8 Core olarak görmesem yanlışlıkla ht ya da çekirdek kapatılmış diyeceğim ama değil. Dediğim gibi çok garip bir sorun, umarım en ufak masraf ile sorunu çözersiniz iyi akşamlar iyi sosyaller.
Hoşçakalın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı