GTX 1050 Ti 45 watt tüketmesi normal mi?

Alperen Bckn

Hectopat
Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Anakartın nedir?

Turbox H61 anakarttan olacağını tahmin etmiyorum yıllardır kullanıyorum çunku.

Sistemde o sırada kullasnılmayan bir hdd/ssd bile buna sebep olujyor olabilir. Kararsız RAM profili akararsız işlemci ya da işlemcinin fazla ısınması gibi durumlar olabilir. Ekran kartında hiçbir sorun yok sizin drop sorrununuzun sebebi daha fazla FPS almak için yaptığınız grafik ayarı ya da daha başka bir şeyden kaynaklanan darboğaz olabilir.

Sistemde o sırada kullasnılmayan bir hdd/ssd bile buna sebep olujyor olabilir. Kararsız RAM profili akararsız işlemci ya da işlemcinin fazla ısınması gibi durumlar olabilir. Ekran kartında hiçbir sorun yok sizin drop sorrununuzun sebebi daha fazla FPS almak için yaptığınız grafik ayarı ya da daha başka bir şeyden kaynaklanan darboğaz olabilir.
Extra herhangi bir ayar kullanmıyorum dediğin gibi sistemdeki hdd çıkardım hatta fanları bile söktüm psu yetersiz mi diye birşey değişmedi işlemci sabit 55-60 derece arası kule tipi soğutucu kullanıyorum diğer oyunlarda ekran kartı kullanımı aniden düşüyor demiştim ama işlemci kullanımı olması gerektiği gibi ama pubgde işlemci hep %100 de sürekli ekran kartı arada 70leri görüyor sonra yine yerlerde işlemci yetersiz olamaz daha önce böyle sorun yoktu akıcı oynuyordum,ramlerim ikiside aynı hyperx cl9 1600mhz Ram kararsızlık sanmıyorum teste soktum hatta sorunsuz çıktı

Hocam kartın 45 watt kullanması grafik ayarlarınıza bakar PSU değişim önerisi saçmalıktan başka bir şey değil. GPU'nun oyundaki kullandığı watt düşük olmasını nasıl PSU'ya bağladılar anlamıyorum. Sizin sorunuza gelecek olursak kart zaten tam yükte bile 60 65W çekiyor. PSU yetmeme gibi bir sıkıntı olsa reset atar kapanır sistem, FPS düşmesi işlemci kullanımı %100 olduğu için yiyorsunuz arka plandaki Skype Discord vb uygulama varsa kapatıp deneyin, oyundayken Görev Yöneticisi'nden işlemciyi kullanan uygulamaları gözlemleyin.

Son düzenleme:
Hocam kartın 45 watt kullanması grafik ayarlarınıza bakar PSU değişim önerisi saçmalıktan başka bir şey değil. GPU'nun oyundaki kullandığı watt düşük olmasını nasıl PSU'ya bağladılar anlamıyorum. Sizin sorunuza gelecek olursak kart zaten tam yükte bile 60 65W çekiyor. PSU yetmeme gibi bir sıkıntı olsa reset atar kapanır sistem, FPS düşmesi işlemci kullanımı %100 olduğu için yiyorsunuz arka plandaki Skype Discord vb uygulama varsa kapatıp deneyin, oyundayken Görev Yöneticisi'nden işlemciyi kullanan uygulamaları gözlemleyin.
Hocam denedim grafik yükseltmeyi ama nafile nvidia bana asus ile iletişime geçmemi söyledi sanırım servise gönderecem bu konu hakkında da ne bilgim var ne de tecrübem ama dediklerinize hak veriyorum size nvidia nın bana yazdığını buraya bırakacam:

According to the GPUz log file, all of the GPU clock, memory clock, PCIe slot power, and GPU voltage appear to be in order.

A 400W PSU is generally sufficient for a GTX 1050 Ti. However, if the PSU is aging or faulty, it might not be delivering the required power, leading to performance degradation.

A power consumption of 35-40 watts for a GTX 1050 Ti is normal, especially during light loads or low-demand games. However, during intensive gaming, the power consumption can increase significantly.

As we have attempted all available software-related troubleshooting methods and the problem persists, I would like to propose that you contact the graphic card manufacturer that is ASUS for a hardware test to determine whether there is a flaw with the graphic card.

Hocam denedim grafik yükseltmeyi ama nafile NVIDIA bana ASUS ile iletişime geçmemi söyledi sanırım servise göndereceğim bu konu hakkında da ne bilgim var ne de tecrübem ama dediklerinize hak veriyorum size NVIDIA'nın bana yazdığını buraya bırakacağım:

According to the GPU-Z log file, all of the GPU clock, Memory clock, PCI-e slot Power, and GPU voltage appear to be in order.

A 400W PSU is generally sufficient for a GTX 1050 Ti. However, if the PSU is aging or faulty, it might not be delivering the required Power, leading to performance degradation.

A Power consumption of 35-40 watts for a GTX 1050 Ti is normal, especially during light loads or Low-demand Games. However, during intensive Gaming, the Power consumption can increase significantly.

As we have attempted all available software-related troubleshooting methods and the problem persists, ı would like to propose that you contact the graphic Card manufacturer that is ASUS for a hardware test to determine whether there is a flaw with the graphic Card.

Hocam buradaki tek çabam boşa masraf yapmamanız için, AIDA64 indirip komple sistemi stress testine bırakın eğer bir çökme reset kapanma yapmıyor ise PSU yetiyor demektir. Sizin sorununuz işlemci kullanımı yüksek olması, Görev Yöneticisi'nden oyun içindeyken CPU tikini işaretleyip yüksekten düşüğe doğru gösterecek şekilde bir resim ekleyin buraya . BIOS sıfırlamayı deneyin nedense içimden bir ses yanlışlıkla BIOS'tan çekirdek ya da ht kapatılmış diyor, dediklerimi yapın deneyin olmazsa geri dönüş yapın işlemciniz eski olsa dahi hala güçlü bir işlemci PUBG gibi bir oyunda %100 kullanım normal değil. Birde arka planda steam hariç bütün programları kapatarak deneyin.

Yeni konular

Geri
Yukarı