GTX 1050 Ti Anlık FPS Düşüşü ve GPU Kullanımında Azalma

Drop olduğu zamanda CPU aşırı ısınmış bu yüzden kullanımı otomatik düşürmüş olabilir buda drop vermiş olabilir. Dikkat ederseniz yazdığınız oyunlar açık dünya oyunları yani CPU'ya ciddi yük biniyor. CPU ile ilgili bir sorun var zannedersem ben ısıdan korkuyorum.
LoL tarzı moba oyunlarında da oyunun başlarında 250FPS ile oynarken 40 dakikanın sonunda 90FPS'e kadar düşüş görüyorum.

LoL tarzı moba oyunlarında da oyunun başlarında 250FPS ile oynarken 40 dakikanın sonun 90FPS'e kadar düşüyor.
Tahmin ettiğim gibi sıkıntı darboğaz değil LoL'e darboğaz yapacak hali yok. Witcher 3 gibi zor CPU oyunlarında oyun açar açmaz drop olabilir ama LoL'de oyun başında drop olmuyor çünkü CPU sıcak değil belli bir süre sonra CPU ısınıyor ve kullanımı düşürüyor. Benim fikrim bu yönde CPU soğtucusunu değiştirin yada Termal Macun kullanın sorun çözülebilir. Zaten AMD A10 lar meşhur bu sıcaklık konusunda bilen bilir

Tahmin ettiğim gibi sıkıntı darboğaz değil LoL'e darboğaz yapacak hali yok. Witcher 3 gibi zor CPU oyunlarında oyun açar açmaz drop olabilir ama LoL'de oyun başında drop olmuyor çünkü CPU sıcak değil belli bir süre sonra CPU ısınıyor ve kullanımı düşürüyor. Benim fikrim bu yönde CPU soğtucusunu değiştirin yada Termal Macun kullanın sorun çözülebilir. Zaten AMD A10 lar meşhur bu sıcaklık konusunda bilen bilir
Teşekkürler, deneyip size haber vereceğim.

Konuyu baştan okursanız bunları zaten yaptığımı göreceksiniz.
Oyunları oynadığınız çözünürlüğünüz nedir ?

Sorun hala devam ediyormu?

Sıcaklık değerleri nasıl , sıcaklıktan kaynaklı olabilirmi (CPU sıcaklığı)?

Bende GTX 1050Tİ almasammı ne darboğaz yapıyorsa ona göre alcam benim monitörün çözünürlüğü 1440x900

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

adam 1360x768 oynuyor GTA V'i yer yer GPU kullanmı %80'e düşüyor ama genellikle %90 civarı . Senin sorun çözünürlükten dolayıda olabilir , ısıdanda olabilir .

Sizin attığınız videoda 0:14'e alın hızı yavaşlatın 0.25 yapın 0:18'de CPU kullanımı %90 iken , GPU kullanımı %12 oluyor

Son düzenleme:
Oyunları oynadığınız çözünürlüğünüz nedir ?

Sorun hala devam ediyormu?

Sıcaklık değerleri nasıl , sıcaklıktan kaynaklı olabilirmi (CPU sıcaklığı)?

Bende GTX 1050Tİ almasammı ne darboğaz yapıyorsa ona göre alcam benim monitörün çözünürlüğü 1440x900

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

adam 1360x768 oynuyor GTA V'i yer yer GPU kullanmı %80'e düşüyor ama genellikle %90 civarı . Senin sorun çözünürlükten dolayıda olabilir , ısıdanda olabilir .

Sizin attığınız videoda 0:14'e alın hızı yavaşlatın 0.25 yapın 0:18'de CPU kullanımı %90 iken , GPU kullanımı %12 oluyor

Isıdan kaynaklı olduğunu düşünerek stok işlemci soğutucumu farklı bir marka ile değiştirdim. Sonuç yine aynı. İşlemci ve Ekran kartı ısıları normal derecelerde fakat oyunlardaki takılma halen aynı. Çözünürlük en düşükte de olsa yine takılmalar devam ediyor.

Isıdan kaynaklı olduğunu düşünerek stok işlemci soğutucumu farklı bir marka ile değiştirdim. Sonuç yine aynı. İşlemci ve Ekran kartı ısıları normal derecelerde fakat oyunlardaki takılma halen aynı. Çözünürlük en düşükte de olsa yine takılmalar devam ediyor.
Isıdan kaynaklı olacağını sanmıyorum bende stock soğutucu kullanıyorum idare ediyor.
Çözünürlüğünüzü 1920x1080'de deneyin.Ekranınız 1920x1080 (Full HD) değil ise ayarları sonuna kadar fulleyin.
Rust'ta düşük-orta ayarlarda 40-50FPS civarı alıyordum ve drop giriyordu

Ayarları fulledim sonuna kadar resmen şuan 50-100 arası FPS alıyorum ve drop sorunu yok.

Isıdan kaynaklı olacağını sanmıyorum bende stock soğutucu kullanıyorum idare ediyor.
Çözünürlüğünüzü 1920x1080'de deneyin.Ekranınız 1920x1080 (Full HD) değil ise ayarları sonuna kadar fulleyin.
Rust'ta düşük-orta ayarlarda 40-50FPS civarı alıyordum ve drop giriyordu

Ayarları fulledim sonuna kadar resmen şuan 50-100 arası FPS alıyorum ve drop sorunu yok.

Ayarlarım zaten gelebileceği en son noktada. NVIDIA'nın optimize ettiği 1920x1080 şeklinde duruyor. Monitörüm 2K desteklemediği için daha yukarıya da çıkaramıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı