Çözüldü GTX 1050 Ti bütün oyunlarda FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Coldy

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :)
Bilgisayarımda ne oyun oynarsam oynayayım 5. dakikadan sonra ekran böyle FPS düşmesi yemeye başlıyor sesler cızır cızır oluyor görev yöneticisinden baktığımda CPU'nun %100 GPU'nun ise %50'yi geçmediğini görüyorum hayır sıcaklıklarda da sıkıntı yok onu da kontrol ettim harddiskde de sıkıntı yok bir tane program vardı adını hatırlamıyorum excellent diyordu harddisk sağlığına sorun işlemcide olabilir mi?

Sistemim: Ekran Kartı = GTX 1050 Tİ Dual Fan 4 GB OC Edition
İşlemci = i5 7400 3.00 GHz Turbo ile 3.30 GHz
Anakart: MSI B250M PRO-VH
Harddisk = Hatırlamıyorum ama 1 TB 7200 RPM
RAM: 8 GB 2400MHz
PSU: Yanlış hatırlamıyor isem 500W ya da 600W idi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
psu nuzu kontrol ettiniz mi ? psu nuzda bir arıza olabilir.
Büyük ihtimalle PSU'da sorun var en yakın zamanda değiştirip sonuçları söyleyeceğim.
Arkadaşlar sorunu Downclock yaparak çözdüm benim gibi sorun yaşayanlar Msi Afterburner programı ile grafik kartının (GPU) çekirdek ve bellek hızlarını düşürsünler. Sorunumu çözdüğü için @MayCrasH'e çok teşekkür ederim.
Deneyip bildireceğim.
Bu arada ekleme yapayım yukarıda söylemeyi unuttum eğer çok zorlanırsa DVİ sinyal vermiyor diyor

Deneyip bildireceğim.
Bu arada ekleme yapayım yukarıda söylemeyi unuttum eğer çok zorlanırsa DVİ sinyal vermiyor diyor
Sorun ekran kartından da olabilir. 3dMark ile bilgisayarınızı benchmark yapın. Diğer bilgisayarların performanslarıyla sizin bilgisayar parçalarınızın performanslarını kıyaslayın. Ama bunu yapmadan önce ekran kartı driverini DDU programı yardımıyla temizce silip en güncel sürümü Geforce Experience uygulaması ile yükleyin. Eğer sorun devam ediyorsa ve teknik donanım bilginiz varsa ekran kartının sağlam takılıp takılmadığını kasadan kontrol edin. Tüm bunlara rağmen sorun çözülmediyse benchmark yapın.

5 10 dakikalık GTA 5 deneyimi sonrası yine aynı hata. Oynamaya başladıktan bir süre sonra akıcı 60 fps iken sürekli 60,5,59,6,60,10 fps oldu ve sonra bir hata verdi ve ekran kapandı.
Screenshot_567.png

Bu oyunun hatası,oyun kapandıktan sonra böyle bir şeyler oldu ekrana.
Screenshot_571.png

Bu arada arka planda hiçbir şey açık değildi chrome yerine opera kullanıyorum opera da açık değildi hatta discord açıktı onu bile kapattım. Ayrıca benchmark çok defa yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı ne ekranda nede herhangi bir şeyde. Ben hala sorunun işlemcide olduğunu düşünüyorum.
Yine söylemeyi unuttum kasadan ekran kartına baktım gayet sağlam gözüküyordu tam oturmuştu. Ayrıca tekrar GTA 5 oynarken görev yöneticisinden değerlere baktığımda GPU %50'nin altında ve CPU sürekli %90'ın üstündeydi yani yük sürekli işlemciye biniyor galiba.

HDD sorun yapıyor olabilir bence. Çünkü Windows 10 SSD ile daha verimli HDD'de çok sorunlu çalışıyor.
Ya şimdi 1 ay önce bir sorun oldu oturduğum yerde elektrikler gitti ben arıza falan olmuştur dedim 5 dakika sonra bilgisayarı açmaya çalıştım hiçbir şey olmadı power tuşuna basıyorum basıyorum hiçbir şey olmuyor, neyse bilgisayarcıya götürdük, anakartın değişmesi lazım dedi H110M ana kartından B250M'e geçtim bu olaydan sonra olmaya başladı H110M varken hiçbir sıkıntısı yoktu
Yok galiba yardımcı olacak :/ @Recep Baltaş
Yardımcı olacak yok mu :/

Son düzenleme:
Bu fps drop olayı bende de oluyordu. Oyuna giriyorum 60 65 fps 5 dakika sonra 20-30 arası. Sonuç olarak problem anakarttaymış. Komple bilgisayar değiştirecektim zaten problem olmadı. Anakartına tekrar bir baktır derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı