GTX 1050 Ti DirectX alır mı?

Daha fazla  
Birazcık eski de olsa zamanının en güçlü canavar kartlarından GTX 1050 Ti kullanıyorum. Sorum ise şu: DirectX13 ne zaman çıkacak? Ben DirectX13'ün önümüzdeki 1-2 sene içinde çıkacağını duydum. Peki benim 1050 Ti DirectX12_1. DirectX13 çıktığında DirectX13 destekler mi? Normalde destekleyeceğini umsam da artık miladını doldurmuş çöp bir kart neredeyse.
Düzenleme: NVIDIA tarafından GTX 1050 Ti hala destek alıyormuş ama DirectX13 alır mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yani destekler mi? 1050 Ti eskidi artık DirectX13 bir gün çıktığında destekler mi?

Yazılım güncellmesi ile RAM arttırılamadığı gibi, GTX 1050 Ti donanımsal olarak DirectX12 ve alt sürümleri destekler ve daha yeni API'lerin (Yeni çıkan, DirectX, Vulkan gibi) tüm özelliklerini çalıştırması için uygun değildir. DirectX13 çıktığında, temel seviyede uyumluluk sağlasa bile yeni donanım özellikleri gerektiren gelişmiş işlevleri destekleyemez. DirectX desteği yeni donanımsal güncellemelerle birlikte geldiğinden, 1050 Ti’nin tam DirectX13 desteği alması hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. İyi tarafından bakarsak Microsoft 2015'ten beri DirectX12'ye güncellemeler getirdi fakat DirectX13'ün ne zaman çıkacağına dair herhangi bir kesin bilgi yok. Daha açıklayıcı olursak, RTX özelliklerini kullanmak için RT destekleyen ekran kartı gerekiyorsa, DirectX13 için de DirectX13 destekleyen bir kart olmalıdır. Sonuç olarak kartınız DirectX13 desteklemeyecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı