GTX 1050 Ti Düşük FPS Sorunu

ExcellentLife

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba 1050Ti ve G4560'lı bilgisayarım var. Son birkaç aydır oyunlarda FPS sıkıntısı çekiyorum. Oyunlarda mesela PUBG girerken lobi ekranında 20-30 arası FPS alıyorum oyuna girdiğimde bu FPS devam ediyor arada bir 60'a çıkıyor. Düzeldi sanıyorum, tekrar birkaç saniye sonra yine 20-30 FPS'e düşüyor. Bu sorun sadece PUBG'de değil Rocket League, Rainbow gibi oyunlarda da var. Bilgisayara reset atıp tekrar girdiğimde düzeliyor. CPU, GPU kullanımları sıcaklıklar normal. Bunun sebebi ne olabilir? Oyun oynayabilmek için illa hep reset mi atmam gerekiyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. (Resimde FPS 21 gösteriyor.)
Adsız-.png

Hocam, öncelikle diğer oyunları bilemeyeceğim ama sizlerin de bildiği gibi PUBG sorunlu bir oyun. Ev arkadaşım GTX 1050 kullanıyor ve düşük ayarlarda, ekran ölçeği 100, çözünürlük 1920x1080 de 60 fps alıyor. Bir çok oyuncu en düşük ayarlarda oynuyor. Bende gtx 960m kullanıyorum ve bende en düşük ayarlarda 40-60 arası fps alıyorum. Eğer oyun ayarlarını düşürmeyi denemediyseniz, bir denemenizi tavsiye ederim. Oyun gerçekten fps konusunda ciddi sorunları olan bir oyun..

Hocam, öncelikle diğer oyunları bilemeyeceğim ama sizlerin de bildiği gibi PUBG sorunlu bir oyun. Ev arkadaşım GTX 1050 kullanıyor ve düşük ayarlarda, ekran ölçeği 100, çözünürlük 1920x1080 de 60 fps alıyor. Bir çok oyuncu en düşük ayarlarda oynuyor. Bende gtx 960m kullanıyorum ve bende en düşük ayarlarda 40-60 arası fps alıyorum. Eğer oyun ayarlarını düşürmeyi denemediyseniz, bir denemenizi tavsiye ederim. Oyun gerçekten fps konusunda ciddi sorunları olan bir oyun..

Oyun ayarlarıyla alakalı olduğunu sanmıyorum resimde ayarlar en düşükte çekmiştim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

darboğaz yapıyordur gt1030 da bile daha yüksek alırsın

Attığım resme göre darboğaz göremiyorum ben.

İşlemciye yük binen yerlerde işlemci gereken gücü gösteremiyor. Sürücülerinizi güncelleyin. Ayrıca PUBG yerine daha optimize bir oyun oynayıp, ortaya çıkan FPS değerini MSI Afterburner programı ile buraya atar mısınız?

İşlemciye yük binen yerlerde işlemci gereken gücü gösteremiyor. Sürücülerinizi güncelleyin. Ayrıca PUBG yerine daha optimize bir oyun oynayıp, ortaya çıkan FPS değerini MSI Afterburner programı ile buraya atar mısınız?

Yazıda belirttiğim gibi reset atınca düzeliyor. Şuan reset attım ama atmadan önce yine aynı FPS düşüktü. Tekrar aynısı olursa bu sefer farklı oyunların ss lerini atarım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı